Как се правят Петунии от Маслен крем

Как се правят Петунии от Маслен крем

Това беше тортата за рожденият ми ден тази година. Понеже много обичам цветята, реших да опитам направата на тези захарни петунии и с тях до украся тортата си 🙂

Всичко което ви е нужно за направата на петунии:

 • Wilton buttercream Inching или друг маслен крем подходящ за шприцоване
 • сладкарска боя в желаните нюанси – при мен са бяло, лилаво и жълто
 • Lily Nail Set – това са формички, с помощта на които могат да се правят различни цветя от маслен крем
 • алуминиево фолио – предварително нарязано на четириъгълни парчета, с големина достатъчна за покриването на формичката – Lily Nail Set
 • пош с накрайник Wilton tip №103 – пълен с бял маслен крем
 • пош с накрайникWilton tip №104 – пълен с лилав маслен крем
 • пош с накрайник Wilton tip №2 – пълен с жълт маслен крем
 • пош с накрайник Wilton tip №1 – пълен с бял маслен крем

Начин на приготвяне:

Ползва се средно голямата формичка от Lily Nail Set. За изработването на всяка петуния ще ни е нужно 1 парче алуминиево фолио, с което се облицова основата на формичката, така както е показано на снимката.

Центъра на формичката се запълва с малко бял маслен крем. След това, с Wilton tip №103 се шприцова кръг започващ от дъното на формичката и стигащ до линията където започва да се извива на вън. Тясната страна на накрайника е нагоре. Следва да се отбележат (по периферията на формичката, с цветния крем) 5 точици на еднакво разстояние една от друга. Точиците са ориентир за това къде ще е най-високата част на листенцето. Следва да се шприцоват самите листенца с Wilton tip №104, като се изписват дъги със шприца – тънката му част е насочена към вътрешната част на формичката. След това с малка, венчелистчетата се притискат леко към ялата основа, с помощта на леко навлажнена четка. Тънките линии се шприцоват от вътре – на вън с Wilton tip №1. Започва се от центъра на петунията и свършват в края на най-високата част на всяко листо. В центъра на петунията с Wilton tip №2 се оформя сърцевината на цветето.

Много внимателно фолиото се отделя от формичката и по този начин цветето се пренася върху подходяща повърхност, където остава докато изсъхне. Формата се покрива с ново парче алуминиево фолио и по същият начин се прави поредната петуния.

Съхнат няколко дни (на стайна температура) или колкото е нужно, за да се втвърдят. Когато изсъхнат внимателно се отделят от алуминиевото фолио и се използват за украса на торти и други десерти. Винаги правете няколко бройки повече, от това което ви е необходимо, за да сте подсигурени, в случай че има счупвания. ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Как се правят Петунии от Маслен крем
Published On
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)

3 thoughts on “Как се правят Петунии от Маслен крем

 1. Не мога да се пристраша да шприцовам и рисувам също !
  Ти си страхотна !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: