февруари 13

Торта с пролетни цветя

Торта с пролетни цветя

Торта с пролетни цветя

Тази торта с пролетни цветя беше подарък за Боби – нежна като пролетта дама! Избрах да украся тортата с цветя (в последствие се оказа че са ú любими)! Лалетата ми се получиха като хибрид между лале и мак, но като цяло тортата изглежда страхотно, особено ако се има предвид, че цветята са изработени от фондан за покриване на торти, не от захарно тесто за моделиране. 

Торта с пролетни цветя

В началото на тази година Боби ми направи голяма услуга и не пожела да вземе никакви пари за свършеното – дори за почерпка не ги прие! Да!!! Има и такива хора! Затова реших да изкажа благодарността си с тази торта!

Торта с пролетни цветя

Тортата не е много голяма, въпреки че е на 2 етажа. Първият етаж е с диаметър 20 см., вторият с ∅10 см. На вкус е Торта Рафаело (Raffaello)

Торта с пролетни цветя

(short link)

Торта с пролетни цветя

Необходими продукти:

Начин на оформяне:

За приготвянето на блатовете съм ползвала тава с диаметър 20 см. (за първия етаж на тортата) и тава с ø 10 см. за вторият етаж. Между двете тави съм разпределила тестото за 1 доза Торта Рафаело (Raffaello). Блата за първият етаж е разрязан на 4 части, а този за вторият етаж на 5 части. В готов вид първият етаж е с височина 7.5 см., а вторият 8 см. И двата етажа са измазани с маслен крем. Първо съм го загладила, а след това с помощта на шпатула, която се потапя периодично в гореща вода, съм направила декортивни райета. Страните и на двата етажа са облепени до половината от височината им с карамелизирани кокосови стърготини.
оформяне на тортата
Цветята са изработени предварително. Вижте тук » Как се прави Нарцис от захарно тесто, а тук » Как се прави Лале от захарно тесто.
Торта с пролетни цветя
Тази торта е по-хубава когато не се държи в хладилник, защото от студеното крема стяга много. Разбира се в летните горещини това да стои вън от хладилника не е препоръчително, но по това време на годината е в плюс за тортата и най-вече за декорацията.
Торта с пролетни цветя
Ще се радвам, ако тортата се хареса и някой опита да приготви такава или с подобна украса! Съвсем не планирано, но доста оригинално се получи и погледа от горе. 🙂 Чудно е!!!
Торта с пролетни цветя
ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта с пролетни цветя
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Етикети:, , , , , ,

7 COMMENTS :

 1. By петя on

  Мария,отново ме зарадва.Почти всеки ден се наслаждавам на твоите умения.Снетърпение очаквам да науча как се правят тези красиви цветя и ще бъда готова с изненада за празника на майката 8 март.Поздрави.

  Reply
 2. By Живка on

  Марийче,поздравления!Много красива торта!На малката торта слагаш ли и някакви подпори или просто си я слагаш отгоре?А за цветята-никога не съм правила и ще чакам с нетърпение и аз да видя как точно си ги направила.Белкем започна и аз да правя поне малка част от твоите красоти.
  Хубав ден!

  Reply
  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   Живче, аз след „дъжд-качулка“ с отговора си, но „по-добре късно, отколкото никога!“ 😀
   За торта с такъв размер не ползвам подпори. Прикрепям двата етажа само с дървена клечка за кебап.

   Reply
 3. Pingback: Как се прави Лале от захарно тесто | My Cooking Book Blog

 4. By Теа on

  От 2 часа вече чета и гледам красотите ти 🙂 Прекрасни са, обясняваш страхотно и след малко ще открадна цветята ти, много ми харесват 😘

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Известяване за последващи коментари