февруари 13

Торта с Пролетни Цветя

Тази торта беше подарък за една нежна като пролетта дама – затова реших да я направя с такива цветя, който както в последствие разбрах се оказаха любимите и. Боби е изключително нежна и мила жена, с която за жалост, общувам по-малко от колкото би ми се искало – стечение на обстоятелствата!

В началото на тази година ми направи голяма услуга и не пожела да вземе никакви пари за свършеното – дори като почерпка не ги прие! Да!!! Има и такива хора! Така аз на свой ред реших да и върна жеста и да и се отблагодаря с тази торта! 

Съвсем не планирано, но доста оригинално се получи – поглед от горе. 🙂 Чудно е!!! Рецепта днес няма да има, защото тортата е направена по такава, която вече съм публикувала в блога си – Торта Рафаело (Raffaello). Ще спомена само всичко, което ми е било нужно за изработването и, в случай че някой желае да се възползва от дизайна. 

Тортата е на два етажа, но не е много голяма. Ползвала съм тави с диаметър 20 см., за първия и 10 см. за втория етаж. Във тях съм разпределила (на 2 пъти) тестото за 1 доза Торта Рафаело (Raffaello). Блатовете на първия етаж са разрязани на 4 части, а за втория на 5. В готов вид първия етаж е с височина 7.5 см., а втория 8 см. И двата етажа са намазани с маслен крем, който първо съм загладила, а след това (с помощта на шпатула, която се потапя периодично в гореща вода), съм направила на райета. Страните и на  двата етажа са облепени до половината с карамелизирани кокосови стърготини.
Цветята са изработени предварително и за тях ще публикувам отделни постове, където тези, които се интересуват от направата им, ще могат да видят как става това.
Тази торта е по-хубава когато не се държи в хладилник, защото от студеното крема стяга много. Разбира се в летните горещини това да стои вън от хладилника не е препоръчително, но по това време на годината е в плюс за тортата и най-вече за декорацията и по този начин.
Ще се радвам, ако тортата се хареса и някой опита да приготви такава или с подобна украса! 

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Етикети:, , , , , ,

7 COMMENTS :

 1. By петя on

  Мария,отново ме зарадва.Почти всеки ден се наслаждавам на твоите умения.Снетърпение очаквам да науча как се правят тези красиви цветя и ще бъда готова с изненада за празника на майката 8 март.Поздрави.

  Reply
 2. By Живка on

  Марийче,поздравления!Много красива торта!На малката торта слагаш ли и някакви подпори или просто си я слагаш отгоре?А за цветята-никога не съм правила и ще чакам с нетърпение и аз да видя как точно си ги направила.Белкем започна и аз да правя поне малка част от твоите красоти.
  Хубав ден!

  Reply
  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   Живче, аз след „дъжд-качулка“ с отговора си, но „по-добре късно, отколкото никога!“ 😀
   За торта с такъв размер не ползвам подпори. Прикрепям двата етажа само с дървена клечка за кебап.

   Reply
 3. Pingback: Как се прави Лале от захарно тесто | My Cooking Book Blog

 4. By Теа on

  От 2 часа вече чета и гледам красотите ти 🙂 Прекрасни са, обясняваш страхотно и след малко ще открадна цветята ти, много ми харесват 😘

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари