Как се правят моркови от бадемов марципан

Как се правят моркови от бадемов марципан

Направих тези сладки моркови за украсата на тази торта, вече видяхте рецептата. Всичко което ви е нужно за направата им е бадемов марципан и малко оранжева и зелена сладкарска боя.

Как се правят моркови от бадемов марципан

 • Ползвала съм готов бадемов марципан (250 гр.) на Dr. Oetker, ако решите може да си го приготвите и у дома – вижте тук.

Как се правят моркови от бадемов марципан

 • По-голямата част от марципана (около 2/3) оцветих в оранжево, а останалият в зелено. Всеки цвят се разделя на толкова части, колкото моркови желаете да направите. В случая, аз съм разделила на 10 части всеки един от двата цвята.
 • За оформянето на всеки морков се взема по едно оранжево и едно зелено парче марципан. Марципана оцветен в оранжево и се формя на топче, след което с претъркване между длан или върху работна повърхност се придава формата на морков. В широката част (горната част на моркова се прави дупка, където ще се прикрепят листата (зелената част) на моркова. По повърхността на „моркова“, с помощта на клечка за зъби или нещо друго подходящо се прави „шарката“ характерна за кожата на моркова. Всичко, което трябва да направите е да опирате клечката на различни места върху моркова, така че тя да направи по повърхността му леки вдлъбнатини. Ако искате по морковите да има малко „пясък“ (по идея на Йоана), може да топвате клечката в какао, преди да я притискате леко към моркова за да направите шарките.

Как се правят моркови от бадемов марципан

 • Листата (зелената част на моркова) се оформя подобно на самия морков. Просто единият край се изтънява и издължава повече, а по-широкият край се сплесква с длан и с нож се нарязва на 5-6 парчета (вижте горния колаж). Всяко от нарязаните парчета се загъва небрежно напред – назад.
 • В горната част на всеки морков, в предварително направения отвор се вмъква края на „листната част“. 

Как се правят моркови от бадемов марципан

Предвид това, че бадемовият марципан е толкова вкусен „морковите“ биха могли да се сервират и самостоятелно като бонбони, което е особено подходящо по Великден. Да ви е сладко и красиво!

Как се правят моркови от бадемов марципан

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Как се правят моркови от бадемов марципан
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

6 thoughts on “Как се правят моркови от бадемов марципан

 1. Позволи ми и една вметка. Ако искаме да имитираме характерните за моркова шарки, може с обратната страна на нож или дървено шишче, потопени в какао да се направят разрези (шарките). Все едно е останала пръст между вдлъбнатините. 🙂

  1. Привет Марияна, и добре дошла!
   Радвам се, че ти харесват нещата ми 🙂

   Тук при мен, бадемовият марципан се намира лесно в повечето супермаркети.
   Предпочитам да си го приготвям сама (в поста има линк и към рецептата за домашен такъв), но когато нямам достатъчно време си го купувам готов!
   Ако искаш обаче да си купиш готов такъв, а живееш в БГ и не си от голям град може и по интернет да си поръчаш да ти доставят. Просто трябва да потърсиш сайтове за електронна търговия на такива продукти!

   Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: