Торта секси тяло

Торта секси тяло

Торта секси тялоВ тон с мартенските цветове е тази торта оформена като секси женско тяло. Трябва да ви кажа, че и мъжете дето уж не обичат сладко, с удоволствие си хапват от една такава торта. Факт е! 🙂

Торта беше за рождения ден на моя девер, който май се притесни малко от нея (поне в началото), макар  че аз никак не се придържах към искания на щуравата му племенница дето реши да му прави такава изненада… 🙂

Торта секси тяло

(short link)

 • Днешният пост ще е по-скоро за изработването, декорацията на тортата. Направена е от Торта Рафаело (Raffaello), която през зимните месеци не се нуждае от хладилник, което пък е добре за декорацията. 
 • За да изглежда добре една такава торта, трябва да е съразмерна, затова преди да започнете приготвянето и трябва да подберете подходяща тава и купичките в които ще се оформи бюста. По-долу съм дала точните размери на тези, които аз съм ползвала. Съобразете големината на тортата и с това, че трябва все пак да я поставите върху поднос или нещо друго подходящо.

Всичко необходимо:

Начин на приготвяне:

Продуктите за тортата, както и технологията и на приготвяне са подробно описани тук. От доза и половина тесто съм изпекла един блат в тавата на фурната, която при мен е с размери 39.5 (дължина) х 33 (ширина)  см. и височина на стените 3 см. Хоризонталното разрязване на готовия блата не беше много лесно, заради големината му, така че ако някой реши може да раздели тестото на 2 и да изпече блатовете по отделно. Сглобила съм тортата в тавата, в която пекох блата. За да я извадя лесно, след като стегне, застелих дъното с хартия за печене. Блатовете се сиропират леко и се слепват с крема предвиден за рецептата (доза и половина). Тавата се покрива с домакинско фолио и тортата се оставя за 4-5 часа (или цяла нощ) в хладилника. Пригответе си захарното тесто, за да може да отлежи през нощта и на другия ден да е готово за работа. Преди да пристъпите към оформянето на тортата трябва да си приготвите и маслен крем. Не забравяйте да го държите покрит с влажна домакинска кърпа, за да не засъхва. Когато тортата стегне се обръща върху домакински плот и се оформя с помощта на остър нож. Първо трябва да се изравнят страните и. Ако нямате набито око, може да си помогнете с линия. Изрязала съм по 2 см. от двете страни на по-дългата част на блата. По ширина от едната страна съм изрязала 2 см. а от другата 6 см.  Така се получи едно правоъгълно парче с приблизителни размери 35 х 24 см. Изрязаното се запазва, а оформения правоъгълник се прехвърля върху подходящ за сервирането на тортата поднос. Купичките, в които ще се оформя бюста се налагат върху тортата в единия от двата по-тесни края на правоъгълното парче (вижте снимката). С нож се изрязва излизащото, в края на тортата извън очертанията на купичките.  Така тази част придобива сърцевидна форма. След това всяка от купичките се покрива с домакинско фолио и се запълва с изрезките от тортата, като по между им се слага маслен крем. Когато се напълнят до горе се слагат в хладилника за около час, за да стегне масления крем, за да може бъдещите „гърди“ да се извадят от купичките. За това време може да дооформите „тялото“, да изпиете едно кафе и да дадете на децата останалите изрязки, та да ви оставят на мира да си довършите започнатото. 🙂 Странично се изрязва още малко в средната част на тортата, за да се получи талията, след това цялата повърхност и страните се замазват с маслен крем.

С помощта на фолиото, стегналата смес в купичките се изважда лесно. Двете полукълба се поставят на предвидените места и ако е необходимо може още малко да дооформите страните с нож. На горната снимка се вижда как първоначално страничната част на бюста, не е на едно ниво с формата на тялото, което не изглежда добре. Така с ножа съм отстранила излишното изтърчащо парче блат. Непокритите с маслен крем части се замазват с такъв и тортата се покрива с „чаршаф“ от фондан, който се заглажда внимателно, а излишното се изрязва. За пъпа се прави малка вдлъбнатина с помощта на инструмет, чийто край е под формата на малко топче. Ако нямате такъв, може да ползвате и кутрето си. Следва „обличането“ с малко бельо. Тук може да развихрите фантазията си и да предадете повече или по-малко предизвикателен вид. Останалият фондан се оцветява в цвят по желание – при мен в червено. За мен не беше трудна да ги направя, понеже шия и просто взех мерките на тялото, за да си изрежа нужните парчета за оформянето на сутиена и бикините. За направата на сутиена съм ползвала и формичка за рязане във формата на листо. Принципно с отделни по-малки парчета, ще е по-лесно да се оформи . Може за цялостната му изработка да се ползват формички, ако решите да е от фондан или пък с маслен крем може да се направи много добра имитация на дантела.

За оформянето на бикините си направих шаблон. Тоест според взетите мерки изрязах замисленото от парче найлон и след, като го наложих върху тортата и прецених, че формата е добра по него изрязах парчето от захарно тесто. Червеното тесто е „залепено“ към бялото с помощта на малко глюкоза. Цветето и листенцата също са прикрепени с нейна помощ. Направих и имитация на шевове. 

Бордюра на тортата е направен от маслен крем, шприцован през малък кръгъл накрайник.

Това е! Ще се радвам ако поста ми ви е бил интересен и още повече, ако някой се възползва от показаното в него, за направа на такава или подобна торта.

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта секси тяло
Published On

7 thoughts on “Торта секси тяло

 1. Страхотна е, Мария. Много стилна и изчистена. Тортоправенето е цяло изкуство. Там, където живееш, няма ли сладкарски фирми, да работиш за тях ? Във Франция сладкарите са много ценени и търсени.

  1. Благодаря Пепи!
   И тук хората със сладкарски умения са търсена стока, но в големите градове!
   Аз живея в малко населено място! 🙂

 2. Здравейте Мария, страхотна секси торта. Много хубаво показвате стъпка по стъпка направата на тортата. Правила съм торта Рафаело и знам, че вкуса е уникален.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: