Торта секси тяло

Торта секси тяло

Торта секси тялоТази торта оформена като сески женско тяло е в тон с мартенските цветове, затова реших да споделя приготвянето ú сега. Няма как да пропусна факта, че дори мъжете които уж не обичат сладко, с удоволствие си хапнаха от нея.  

Торта секси тяло

Торта беше за рожденият ден на моя девер, който малко се притесни от нея (поне в началото), макар че аз я направих да изглежда доста прилично, а не както искаше щуравата му племенница, дето реши да му прави такава изненада… 

Торта секси тяло

На вкус е Торта Рафаело (Raffaello). По-долу ще покажа и разкажа как може да се направи такава или подобна торта без специални форми, а с подръчтни материали от кухнята.

Торта секси тяло

(short link)

За да изглежда добре, торта трябва да е съразмерна. За целта преди да започнете приготвянето, трябва да подберете подходяща тава (за оформяне на „торса“) и купички с овално дъно, които ще служат за оформяне на „бюста“. 

Торта секси тяло

Всичко необходимо:

Начин на приготвяне:

Продуктите за тортата и всичко свързано с технологията на приготвяне е подробно описано тук. От доза и половина тесто се изпича един блат в тавата на фурната, която при мен е с размери 39.5см. (дължина на стените) х 33 см. (ширина) х 3 см. (височина на стените). Може да разделите тестото на 2 части и да изпечете 2 по-тънки блата, вместо един по-дебел, който трябва да разрежете хоризонтално, преди да сглобите тортата.

Сглобявам тортата в тавата на фурната (застлана с парче хартия за печене). Съединявам двете части на блата с 1 ½ доза от крема на тортата и прибирам в хладилник за 1 нощ.  

Предварилелно трябва да приотвите захарното тесто и масленият крем, с които е декорирана тортата. 

Торта секси тяло

Оформяне на торта секси тяло:

Обърнете стегналата торта върху домакински плот и отстранете хартията за печене. С помощта на остър нож изравнете страните. Ако нямате набито око, може да си помогнете с линия. Първоначално изрежете по 2 см. от всички страни. След това оформете „торс“ – правоъгълно парче с размери 35 х 24 см. Сложете купичките, които ще служат за оформяне на бюста, в единият край на „торса“. С остър нож, режете по очертанията на купичките, така че да отстраните излизащата над тях част от тортата (вижте следващият колаж). Получава се сърцевидна форма. След това покрийте дъното и страните на купичките с прозрачно домакинско фолио. Запълнете ги до горе с изрезки от тортата. Между изрезките слагайте малко от масленият крем, за да се споят по-стабилно. Приберете купичките в хладилник за 1 час. Странично изрежете още малко в средната част на тортата, за да се получи „талия“. Покрийте повърхността и страните на тортата с маслен крем. Когато сместта в купичките стегне, може да я извадите от тях с помощта на прозрачното фолио.  

оформяне на торта секси тяло

Поставете двете полукълба на предвидените места и ако е необходимо може още малко да дооформите страните с нож. На горната снимка се вижда как първоначално страничната част на бюста, не е на едно ниво с формата на тялото, което не изглежда добре. Затова с нож съм отстранила излишното, за да пасне торса на големината на „гърдите“. Замажете с маслен крем, частите които не са били замазани. Покрийте тортата с „чаршаф“ от фондан. Загладете повърхността му със сладкарска шпакла и изрежете излишното в края на тортата с помощта на нож. За пъп направете малка вдлъбнатина с помощта на инструмет, чийто край е под формата на малко топче. Ако нямате такъв, може да ползвате кутрето си.

Декориране на торта секси тяло:

Следва „обличане“ с малко бельо, бански или каквото решите. Тук може да развихрите фантазията си и да направите тортата с повече или по-малко предизвикателен вид. Дкорацията би могла да се изпълни само с маслен крем (който може да се шприцова и като имитация на дантела). Може да се ползва фондан или комбинация от фондан и Захарна дантела (Sugar Lace Mix), за по-реалистичен вид на „бельото“.

В случая аз съм ползвала оцветено в червено захарно тесто. Понеже мога да шия не ми беше трудно – взех мерките на „тялото“ и направих хартиени шаблони на това, което смятах да правя. След това наложих шаблоните върху разточеният червен фондани, изрязах и прехвърлих върху тортата. По лесният начин е да ползвате някакви формички за рязане (може да са всякакви, не само като тези, които съм ползвала за горната част и сутиена). С отделни по-малки парчета, ще е по-лесно да оформите бельото, ако ви е трудно първо да го „скроите“.  

Торта секси тяло

Всичко се прикрепя със сладкарско лепило или малко глюкоза. В долната част на „сутиена“ и в краищата на „бикините“, направих  имитация на шевове. Цветето е предварително изработено и твърдо стегнало.  

Торта секси тяло

Бордюра на тортата направих с маслен крем, насипан в сладкарски пош с малък кръгъл накрайник.

Торта секси тяло

Това е! Ще се радвам ако поста ми ви е бил интересен и още повече, ако някой се възползва от показаното в него, за направи такава или подобна торта!

Торта секси тяло

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта секси тяло
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

7 thoughts on “Торта секси тяло

  1. Страхотна е, Мария. Много стилна и изчистена. Тортоправенето е цяло изкуство. Там, където живееш, няма ли сладкарски фирми, да работиш за тях ? Във Франция сладкарите са много ценени и търсени.

    1. Благодаря Пепи!
      И тук хората със сладкарски умения са търсена стока, но в големите градове!
      Аз живея в малко населено място! 🙂

  2. Здравейте Мария, страхотна секси торта. Много хубаво показвате стъпка по стъпка направата на тортата. Правила съм торта Рафаело и знам, че вкуса е уникален.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: