Торта Маймуна

Торта Маймуна

Днес реших да споделя с вас тази много симпатична, закачлива торта. Смятам, че оформянето ù е лесно, а се получава много ефектно!!!

Торта Маймуна

Торта Маймуна

  • Тортата е направена с помощта на „Animal Crackers Pan“. Много харесвам тази форма, защото може да се ползва за оформянето на най-различни животни – мече, куче, прасенце, панда, коте, жираф, жаба и др
  • Формата е с диаметър 23 см. и вместимост около 1800 мл. – побира 1 ½ доза „Дукиса“.

Торта Маймуна

  • Декорацията на тортата е с маслен крем „Wilton“. Кафявата част би могла да се направи с шоколадов маслен кремвместо масленият крем да се оцветява със сладкарска боя. Разполагах с малко фондан, затова съм оформила устата, езика, очите и ушите с него, вместо с маслен крем. 
  • Ще ви е нужен сладкарски пош със следните накрайници: кръгли – № 4 и 6 и звездовиден № 16.

Торта Маймуна

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

Как точно се приготвя Торта Шоколадов Фъдж може да видите тук. Може да направите тортата с „Дукиса“, морковен кейк или друг вкус според предпочитанията си. 

Торта Маймуна

По време на печене, повърхността се издува доста. След като платката изстине напълно, издутото над нивото на формата се отстранява с помощта на нож . За да ви е по-лесно и да не се притеснявате как ще се получат нещата, може да си направите шаблони от хартия. 

Торта Маймуна

Приготвя се маслен крем „Wilton“. Ако не ползвате фондан, ще трябва да отделите малки количества за оформяне на очите (оставя бял), за езика и ушите съм оцветила в розов, за очите, устата и ноздрите съм оцветила с черна сладкарска боя. Около ½ чаша от крема се оцветява в бежово, а станалият крем се оцветява в кафяво, съответно може да се ползва шоколадов маслен крем.

Торта Маймуна

Ако ползвате фондан: с помощта на шаблоните (предварително оформени от хартия, чрез налагане върху тортата), се изрязват парчета за устата,  ушите, езика, очите и ноздрите. Поставят се върху тортата, като се прикрепят („залепват“) с малко маслен крем. Ако ползвате маслен крем всичко това ще бъде оформено чрез шприцоването му с по-големият кръгъл накрайник. 

Торта Маймуна

С малкият кръгъл накрайник и бежов маслен крем се очертават контурите на лицето на маймуната. Запълва се със звездовидният накрайник. Поставят се очите от фондан, съответно се шприцоват от маслен крем. Останалата повърхност на торта се покрива с кафяв маслен крем, насипан в пош със звездовиден накрайник. 

Торта Маймуна

През месеците когато е прохладно тортата може да се съхранява на стайна температура, но когато е горещо е добре да се съхрани в хладилник. Преди да бъде поднесена, ще трябва да остане на стайна температура за 15-20 минути, за да се отпусне. Да ви е сладко и забавно!!!

Торта Маймуна

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта Маймуна
Published On
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: