Торта Маймуна

Торта Маймуна

Торта Маймуна

Днес реших да споделя с вас тази много симпатична, закачлива торта оформена като глава на Маймуна. Лесно е да се направи дори без специална форма и смятам, че  се получава доста ефектно!!!

Торта Маймуна

Торта Маймуна

(short link)

  • Тортата е направена с помощта на „Animal Crackers Pan. Много харесвам тази форма, защото може да се ползва за оформянето на най-различни животни – мече, куче, прасенце, панда, коте, жираф, жаба и др
  • Формата е с ø 23 см. и вместимост около 1800 мл. – побира 1 ½ доза „Дукиса“.

Торта Маймуна

  • Декорацията на тортата е с маслен крем „Wilton“. Кафявата част може да се направи с шоколадов маслен крем или да се оцвети със сладкарска боя. Разполагах с малко фондан, затова съм оформила устата, езика, очите и ушите с него, вместо с маслен крем. 
  • Ще ви е нужен сладкарски пош със следните накрайници: кръгли – № 4 и №6 и звездовиден № 16.

Торта Маймуна

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

Как точно се приготвя Торта Шоколадов Фъдж може да видите тук. Може да направите тортата с „Дукиса“, морковен кейк или друг вкус според предпочитанията си. 

Торта Маймуна

По време на печене, повърхността се издува доста. След като платката изстине напълно, издутото над нивото на формата се отстранява с помощта на нож . За да ви е по-лесно и да не се притеснявате как ще се получат нещата, може да си направите шаблони от хартия, като изрязвате и налагате докато стедоволни от резултата. 

Торта Маймуна

Вижте тук как се приготвят маслен крем „Wilton“ и шоколадов маслен крем. Ако не ползвате фондан, ще трябва да отделите малки количества от крема – за оформяне на очите (оставя се бял), за езика и ушите (оцветен в розов), за очите, устата и ноздрите (оцветен с черна сладкарска боя). Около ½ чаша от крема се оцветява в бежово, а станалият крем се оцветява в кафяво, съответно може да се ползва шоколадов маслен крем.

Торта Маймуна

Ако ползвате фондан: с помощта на шаблоните (предварително оформени от хартия, чрез налагане върху тортата), изрежете парчета за устата,  ушите, езика, очите и ноздрите. Поставете ги върху тортата, като ги прикрепите („залепите“) с малко маслен крем. Ако не ползвате фондан, всяка от тезичасти трябва да оформите чрез шприцоване с по-големият кръгъл накрайник. 

Торта Маймуна

С малкият кръгъл накрайник и бежов маслен крем очертайте контурите на „лицето“ на маймуната. Запълнете бежов маслен крем, като шприцовате със звездовидният накрайник. Поставете очите от фондан (съответно ги шприцовайте от маслен крем). Останалата повърхност на торта покрийте с кафяв маслен крем, насипан в пош със звездовиден накрайник. 

Торта Маймуна

През месеците когато е прохладно тортата може да се съхранява на стайна температура, но когато е горещо е добре да се съхрани в хладилник. Преди да бъде поднесена, ще трябва да остане на стайна температура за 15-20 минути, за да се отпусне. Да ви е сладко и забавно!!!

Торта Маймуна

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта Маймуна
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: