Торта Фортнайт (Fortnite)

Торта Фортнайт (Fortnite)

Торта Фортнайт (Fortnite)

За 14-тия рожден ден на Епифаниос (моят син), направих торта Форнайт (Fortnite), защото  по онова време беше обсебен от въпросната игра. Така за пръв път от няколко години, не се наложи да правя поредната торта топка. 🙂 Понеже е роден през Август, когато при нас в Кипър е ужасно горещо и много натоварено (разгара на сезона е), нямах сили и желание за нещо повече от това, което сътворих за не повече от час-два. За съжаление снимките не са много добри, но идеята е да се види, че може да се направи бърза и лесна декорация на торта с т.нар топери за торта, които всеки може да си принтира, слад като намери подходящи (тематични) картинки в Интернет. Направете и вие Торта Форнайт (Fortnite) или друга с подобни топери!

Торта Фортнайт (Fortnite)

Самата торта също е направена много лесно и бързо, заложих на торта Дукиса, която е любима на сина ми и на всички у дома.  

Торта Фортнайт (Fortnite)

(short link)

  • Смятам, че е най-практично е да започнете с това да намерите картинки за топери на торти в Интернет, които да стават за разпечатване. В случая аз търсих това » „fortnite cake toppers printable“. В зависимост от темата, която ви интересува и от това, което ще откриете ще избистрите идеята и ще се ориентирате какви цветове е добре да ползвате за покриване на тортата.
  • Картинките може да се разпечатат върху обикновена хартия за принтер или върху картон. Може също да се ламинират, като по-този начин ще са подходящи за постъвяне върху повърхност различна от фондан, примерно – сметаново, маслено, шоколадово или друго, с което е замазана тортата.
  • Надписа (табелата) с името на играта е прикрепен върху хартиени сламки – прави се разрез в единият им край. Двете страни на табелата се вмъкват в тези разрези.

Торта Фортнайт (Fortnite)

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

Приготвянето на торта Дукиса, ми отне не повече от 15 минути. Трябва да отлежи 1 нощ в хладилник, за да стегне. Вида на тортата, формата и големината биха могли да са всякакви. В случая моята торта е с диаметър 20 см. 

Торта Фортнайт (Fortnite)

На следващият ден тортата може да се извади от формата и да се покрие с фондан или нещо друго. В случая дори не съм ползвала маслен крем за замазване (както е редно). Реших да направя фондана с мраморна шарка. Основният ми цвят беше бял, останалите – жълто, синьо и черно, което е по-скоро сиво. 🙂

Торта Фортнайт (Fortnite)

На следващият колаж се вижда как се прави мраморният ефект: Захарното тесто се  оформя на фитили, които се събират и усукват. Усуканото парче се прегъва на две и се усуква отново. Прегъва се ощее веднъж или повече пъти, в зависимост какво искате да постигнете като шарка. 

Торта Фортнайт (Fortnite)

Разточва се на лист, достатъчно голям да покрие тортата. Прехвърля се върху тортата. Повърхността и страните ú се заглаждат със сладкарска шпакла. Излишният фондан в основата на тортата се отрязва с нож за пица или друго подходящо. 

Торта Фортнайт (Fortnite)

Следва забучването на топерите и свещичките и тортата е готова! Да ви е сладко!

Торта Фортнайт (Fortnite)

ТУК може да видите всички снимки. 

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта Фортнайт (Fortnite)
Published On
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

2 thoughts on “Торта Фортнайт (Fortnite)

  1. Браво на теб адашке, много е популярна тази игра, чак и аз въпреки, че съм голяма се заглеждам;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: