Торта топка за волейбол

Торта топка за волейбол

Днес синът ми навършва 11 години. Да ни е жив и здрав!!! Като заклет шокохолик и тази година си поръча шоколадова торта. Добре че пак не поиска топка, защото през последните няколко години все торти топки правех за рожденият му ден – тази от днешната ми публикация е от 2012 г., когато навърши 7 години. Тортата, с която ще отпразнуваме днес е триетажна Торта Фереро Роше (Ferrero Rocher) – рецептата ще е видима в бъдеще, още не съм оформила публикацията.

Торта Фереро Роше (Ferrero Rocher)

Торта топка за волейбол

Sports Ball Pan Set

Торта топка за волейбол

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

Прилагам шаблона за оформянето на топката, въпреки че ако купите (полукълбата), с които разполагате не са с размер като тези от Sports Ball Pan Set, може да не ви съвпаднат нещата. Може обаче да регулирате големината на шаблоните, според купите които ще бъдат ползвани. 

Торта топка за волейбол

Как се приготвя „Дукиса“ може да видите тук. Добре е формите (купите) да се покрият с прозрачно домакинско фолио, така тортата ще излезе по-лесно след като стегне. Двете полукълба от „Дукиса“ се свързват с лек натиск. Може да ги свържете и след това да ги декорирате или първо да декорирате едната половина (така съм направила аз в случая), да я обърнете върху чинията за сервиране, след което да поставите втората половина отгоре с лек натиск и да довършите декорацията. Преценете сами как ще ви е по-лесно. В случая при мен има и тънка подложка под тортата (първи етаж), който е покрит със зелен маслен крем, насипан в пош със звездовиден накрайник.

Трите части на шаблона се отделят една от друга (режат се с ножица). Налагат се върху тортата, която е предварително замазана с тънък слой маслен крем. Очертанията им се отбелязват върху тортата с клечка за зъби или нещо друго подходящо. Контура на отбелязания върху тортата шаблон се очертава с оцветен в черно (или друг тъмен цвят) маслен крем. Запълва се с маслен крем, насипан в пош със звездовиден накрайник. Аз в случая съм ползвала бял маслен крем.

Торта топка за волейбол

Тортата се прибира в хладилник за 1-2 часа или до момента на сервиране. 

Торта топка за волейбол

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта топка за волейбол
Published On
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

2 thoughts on “Торта топка за волейбол

  1. Ч.Р.Д. на синът ти Мими!
    Здраве и късмет му пожелавам от все сърце!
    Весел празник на цялото семейство!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: