Сладоледени сандвичи с какао и Нутела

Сладоледени сандвичи с какао и Нутела

Сладоледени сандвичи с какао и Нутела

Днес ще споделя с вас как да си направите сладоледени сандвичи със сладолед приготвен от сметана, подсладено кондензирано мляко, какао и Нутела. Страхотни стават!!! Разбира се, който иска може да си приготви само сладоледа. За изпълнението на рецептата не е нужна машина за сладолед или периодично разбъркване на сместа докато се замразява във фризера. Сладоледа става гладък като масло и се топи сладостно в устата. 

Сладоледени сандвичи с какао и Нутела

Сладоледени сандвичи с какао и Нутела

(short link)

Идеята за тези сладоледени сандвичи видях преди няколко години в някакъв гръцки форум. На някакъв етап я изпълних по спомен, като ползвах пропорциите на рецептата за Сладолед от сметана и подсладено кондензирано мляко. Какао и Нутела добавях докато реших, че съм доволна от резултата. Този сладолед много харесва на синът ми, особено когато му добавя нарязани на парчета бонбони Maltesers или нарязани (начупени) бисквити Oreo. Ще се радвам да опитате рецептата и да ви се услади!!! 

Сладоледени сандвичи с какао и Нутела

  • За сладоледените сандвичи ще ви бъдат нужни бисквити Petit Beurre. Тези, които аз съм ползвала са в опаковка от 225 гр. и съдържат 32 бр. бисквити. За рецептата по-долу изразходвам малко повече от 1 пакет – 40 бр. бисквити. Колко точно бисквити ще бъдат изразходвани зависи от големината на тавата,  която ще бъде ползвана.

бисквити Petit Beurre

  • Тавата, която ползвам е с размери 32 х 22 см. и побира на дъното си точно 20 бр. от въпросните бисквити. Така се получават 20 бр. сладоледени сандвичи с размер  6 х 5 см., и височина 4.5 см. Ако ползвате по-малка тава (съответно по-малко бисквити), ще станат по-малко сандвичи, но по-дебели. Съответно за повече на брой сладоледени сандвичи, но по-тънки, ползвайте по-голяма тава и повече бисквити.
  • За рецептата ползвам течна животинска сметана 35%. Може да се ползва и сметана с растителен произход, с нея става дори по-пухкав, но лично аз не харесвам онзи специфичен вкус и аромат, който има въпросната сметана.  
  • Замразяването отнема от 6 до 12 часа.

Сладоледени сандвичи с какао и Нутела - продукти

Необходими продукти за сладоледа:

  • 500 мл. течна животинска сметана 35%
  • 1 консерва (397 гр.) подсладено кондензирано мляко
  • 11 гр. (1 ½ супена лъжица) какао
  • 180 гр. Нутела

За приготвяне на сладоледени сандвичи:

Начин на приготвяне:

Подгответе тава, която да побират идеално определен брой от бисквитите, които ще ползвате. Покрийте дъното и стените на тавата с хартия за печене. Наредете бисквитите на дъното на тавата, върху хартията за печене с лицевата страна нодолу. При мен в случая на дъното на тавата са наредени 20 бр. бисквити Petit Beurre. Оставете тавата на страна до употреба. 

първият слой от бисквити, наредени в тавата

Сипете сметаната в купата на миксера. Започнете да я разбивате. Когато се сгъсти леко спрете миксера и пресейте какаото върху нея. Продължете разбиването и след като сметаната поеме какаото, добавете кондензираното мляко на струя.

приготвяне на сладолед от сметана, сладко кондензирано млякокакао, какао и Нутела н

Последно добавете Нутелата. Продължете разбъркването до получаване на еднородна, обемна и пухкава смес.

приготвяне на сладолед от сметана, сладко кондензирано млякокакао, какао и Нутела

Сипете получената смес върху бисквитите в тавата. Съответно ако не желаете да правите сладоледени сандвичи, прехвърлете сладоледената смес в подходящ за съхранение във фризер съд.

оформяне на сладоледени сдандвичи

Загладете повърхността на сладоледената смес с помощта на лъжица или шпатула.

оформяне на сладоледени сдандвичи

Наредете останалите 20 бр. бисквити по повърхността на сладоледа, но този път ги сложете с лицевата страна нагоре. Приберете тавата във фризер за няколко часа или докато сладоледа стегне.

оформяне на сладоледени сдандвичи

С помощта на хартията за печене извадете сладоледените сандвичи от тавата. Нарежете ги на парчета (сандвичи), като режете между бисквитите. Най-добре е да се ползва сатър, защото има широко острие и така стават перфуктни разрези.

Сладоледени сандвичи с какао и Нутела

Наредете сандвичите обратно в тавата или кутия с похлупак, която е подфодяща за съхранение във фризер. Гарантирам, че този сравнително бърз и лесен замразен десерт ще ви очарова!!! Да ви е сладко!

Сладоледени сандвичи с какао и Нутела

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Сладоледени сандвичи с какао и Нутела
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: