юни 30

Как се прави чеснов хляб (Garlic Bread)

Как се прави чеснов хляб (Garlic Bread)

Кой не обича чеснов хляб?!? Е, сигурно трябва да изключим тези, които истински не харесват вкуса и аромата на чесновият лук! Приготвя се лесно и бързо – всичко, което трябва да направите да е препечете малко хляб на скарата или в тостера и да го залеете с разтопено масло в което сте добавили чеснов лук. Ако ви се занимава малко повече, може да настържете кашкавал върху чесновият хляб и да го запечете на грил. Чесновият хляб може да бъде чудесен старт (като разядка) преди обяда или вечерята, да придружава ястия, с които си подхожда или просто да си го хапнете в компанията на чаша вино или бира. 

Как се прави чеснов хляб (Garlic Bread)

  • Може да ползвате прясно настърган чеснов лук или чесън в масло
  • Ако не желаете да ползвате животински продукти, може да замените маслото с маслиново олио (зехтин). Чесъна може да се пасира в блендер, като се залее със зехтина. 
  • Може да ползвате обикновен хляб, франзела, хлебчета за сандвич или хамбургер, които да разрежете хоризонтално на половина.
  • Обичам да добавям магданоз в маслото за чесновия хляб, така става по-цветно. Може да се ползват и други пресни подправки според предпочитанията си. Ако се ползва сух риган или друга суха подправка е най-добре да се поръсят върху хляба, след като е бил залят с чесновото масло. 
  • Чесновият хляб би могъл да се наръси с настърган кашкавал и да се запече на грил.

Необходими продукти:

  • хляб, нарязан на филии
  • краве масло
  • чеснов лук
  • магданоз (по желание) или друга подправка 

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в подходящ съд. Добавете чесновият лук и продължете топлинната обработка докато чесновия лук пусне миризмата си. Малко преди да свалите от огъня добавете магданоза. Получената смес се разпределя върху филии хляб, предварително запечени на скара или в тостер. Да ви е сладко!

Как се прави чеснов хляб (Garlic Bread)

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Как се прави чеснов хляб (Garlic Bread)
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Етикети:, , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари