Как се прави Ябълков Цвят от Белтъчна Глазура (Royal Icing) и още нещо…

Как се прави Ябълков Цвят от Белтъчна Глъзура (Royal Icing)

Как се прави Ябълков Цвят от Белтъчна Глъзура (Royal Icing)От направата на на Кактусовите Цветя ми остана белтъчна глазура. С нея направих този ябълков цвят и разни други цветенца – все нещо щях да украся с тях!!!

Всичко, което ви е необходимо:

белтъчна глазура – може да погледнете тази или тази рецепта в блога ми или да направите глазурата по своя. Смятам, че би могло да се използва и маслен крем – като този.

розова и жълта сладкарска боя 

кръгъл накрайник Wilton Tip № 1 поша с този накрайник се пълни с белтъчна глазура оцветена в жълто

накрайник за оформяне на венчелистчета Wilton Tip № 101 – поша с този накрайник се пълни с белтъчна глазура оцветена в розово

Flower Nail No. 7 – инстремент приличащ на голямо габърче

пекарска хартия нарязана на квадратчета достатъчно големи да покрият повърхността на „габърчето“ – Flower Nail No. 7

Как се прави Ябълков Цвят от Белтъчна Глъзура (Royal Icing)

за по-лесната направа на ябълковият цвят може да си принтирате долният  шаблон(и) да ги ламинирате и изрежете. За Apple BlossomWilton Flower Nail Template

Начин на приготвяне:

Ако сте по-сръчни шаблона няма да ви е нужен, може да направите цветята и на око. Ако нямате опит обаче си подгответе нещата така: Върху „голямото габърче“ трябва да закрепите шаблона. За щелта отрежете парче тиксо и го залепете на кръгче, чийто лепяща страна да остане отвън. Така тиксовото кръгче, ще лепне от вкички страни. Залепете го в центъра на „голямото габърче“, а отгоре му лепнете предварително изрязаният и ламиниран шаблон за направа на ябълков цвят. С малко от белтъчната глазура прикрепете и едно от квадратчетата пекарска хартия – върху всяко квадратче пекарска хартия ще шприцоваме по един ябълков цвят.

Как се прави Ябълков Цвят от Белтъчна Глъзура (Royal Icing)Шприцоват се 5 венчелистчета, кото за ориентир се следват очертанията на шаблона, които се виждат добре под пекарската хартия. След това в центъра се прави малка точка от жълтата белтъчна глазура с кръглият накрайник и още четири такива наоколо. Готовоият ябълков цвят (заедно с пекарската хартия) се оставя на страна да съхне. Върху шаблона се прикрепя друго парче пекарска хартия и се оформя поредният ябълков цвят.

Как се прави Ябълков Цвят от Белтъчна Глъзура (Royal Icing)Когато ми омръзна да правя ябълкови цветове направих малко такива цветя 🙂

Как се прави Ябълков Цвят от Белтъчна Глъзура (Royal Icing) и още нещо...А когато се наситих и на този модел с последната останала глазура направих това цвете 🙂

Как се прави Ябълков Цвят от Белтъчна Глъзура (Royal Icing) и още нещо...Получените цветя съхнат на стайна температура за няколко дни, след това могат да се отделят внимателно от пекарската хартия или фолиото.Как се прави Ябълков Цвят от Белтъчна Глъзура (Royal Icing) и още нещо... Съхраняват се в добре затворена кутия на сухо и проветливо място.

Last updated by .

5 thoughts on “Как се прави Ябълков Цвят от Белтъчна Глазура (Royal Icing) и още нещо…

  1. Толкова интересно изглежда и толкова красиво! А обяснено изглежда още по-лесно! Много са красиви цветчетата, Мария! Като всичко останало, сътворено от теб! Браво!
    Поздрави от мен!

  2. Здравейте! Така и не разбрах каква е функцията на това кабърче, както и от къде могат в БГ да се намерят тези инструменти….Ще бъда благодарна ако ми кажете . Благодаря и поздрави!

    1. Здравей, Диди
      Мисля че функцията му е много ясно показана и обяснена – върху него се оформят розите.
      Разбира се може да се ползва и друга повърхност, о върху него розите се оформят бързо и лесно.
      Инструментите са на Wilton предполагам, че ще ги има и в БГ в специализирани магазини, но къде точно, нямам идея – не живея от години в БГ.
      Може да се закупят и онлайн.
      Виж тук например би трябвало да ги има http://www.cookibooki.bg/vmchk.html
      Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: