Апликация Фея-Цвете

Апликация Фея-Цвете

Апликация Фея-ЦветеСлед симпатичните патенца, бързам да ви покажа поредната от обещаните апликации, за да могат всички, които желаят да си я направят! Това е една симпатична Фея-Цвете, която при мен е зеленееща 🙂 Цветовете и обаче, могат да бъдат променени според предпочитанията ви. На пример – полата би могла да е цветна – така ще прилича повече на цвете!

Апликация Фея-Цвете Аз предпочетох да я изработя така (не много цветна), защото смятам да бъде украса на кошницата ми с яйца (поради тази причина е и с две лица). Идеята и шаблоните за тази апликация, са от една от книжките с идейни занимавки за деца от огромната поредица „Έξυπνες κατασκευές για Όλο το Χρόνο“. За подобни апликации, биха могли да се използват и всякакви рисувани картинки от интернет или детски книжки. Трябва просто да си свалите шаблони по начина показан по-долу.

Апликация Фея-ЦветеМатериялите, които са нужни за направата на подобна декорация,  могат да се закупят от повечето книжарници (поне тук се намират лесно). Може обаче, да си ги набавите и от http://store.krokotak.com – там има всичко :)

Ще ви бъдат нужни:

ножица с остри върхове

лепило подходящо за апликации White Graft Glue

бързо залепващо прозрачно универсално лепило от рода на UHUто се ползва за по-напластените части. За по-здравото им и бързо залепване. Например с това лепило съм прикрепила блузката на феята към полата и.

хартия за снемане на шаблони tracing paper

мек молив за сваляне на шаблона

картонени листи – цветовете им ще са в зависимост от това как искате да изглежда вашата фея. При мен те са в 2 нюанса на зеленото за облеклото и обувките на феята. За частите на тялото, като глава, ръце и крачета съм ползвала картон с бежово-розов цвят. За косата – жълт картон. За пеперудата, която всъщност е вълшебна пръчка, съм ползвала парчета картон в лилаво, розово0-лилаво и бледо розово. Крилцата са от хартия за снемане на шаблони (tracing paper). Освен това, за някои от пластовете на полата и за периферията на шапката съм ползвала зелена опаковачна хартия (прилича на материя – но е хартия). Тук такива хартии (в различни цветове), се ползват много в цветарските магазини за оформянето на красиви букети.

флумастери – черен за очите на Феята, розов – за пеперудата

моливи за рисуване – розов за бузките и нослето, оранжев, за подсилване на цвете на косата

1 стикерче цвете за шапката

2 бр. очи за пеперудата – може и без тях ако нямате и просто нарисувайте очички с молив или флумастер

четка за рисуване (за нанасяне на лепилото)

Начин на изработване:

Най-напред трябва да си направите шаблоните. За целта си принтирайте (върху хартия с размер А4) приложените по долу шаблон 1 и шаблон 2. Може да си копирате всяка от картинките в Word  и да я принтирате от там, или да направите това дирекнто от тук за шаблон 1 и тук за шаблон 2. Когато свършите това, вече сте свършили половината работа за направа на шаблона :). На шаблон 1 са горната част от тялото на Феята, крилцата и „вълшебната и пръчица“ – пеперуда.

Апликация Фея-Цвете

Това е шаблон 2, на които е схемата за полата, краченцата и обувките.

Апликация Фея-Цвете

Както виждате, за улеснение съм направила отделните части с различен цвят. Покрийте отделните фигурки (елементи) с хартията за снемане на шаблони – tracing paper (тя е прозрачна) и очертайте върху нея с молив отделните части съставящи Феята-Цвете. Не забравяйте да си отбележите върху всеки шаблон с молива, и очертанията на другите, които се застъпват с него. Така ще ви е лесно да ги нанесете и върху картона. Застъпващите се точки са важни, защото това ще ви бъде от помощ да свържете отделните части на точното място. Слбед това изрежете всеки от шаблоните по контурите му. На долната снимка се вижда как съм направила това по шаблон 1.

Апликация Фея-ЦветеЕто и свършената работа по шаблон 2.

Апликация Фея-ЦветеСлед това, в зависимост от това какви цветове искате да е вашата фея очертавате шаблоните върху картони в съответните цветове. Моята фея е с две лица затова за всеки неин елемент съм изрязала от картона по два огледални елемента. Вижте как съм оформила блузката: Шаблона за нея се очертава варху картона (зелен при мен), първо от едната после от другата страна – да се получат 2 огледални парчета. Изрязват се. Долният край на блузката съм изрязала с „къдрава“ ножица. После шаблона за блузката се поставя върху лицето на изрязаната от картон блузка и с леки точкови натискания с молива се провят очертанията на яката. Същото се прави и второто (огледалното) парче на блузката. С четката намазваме с лепило горната част на блузката (там където ще е яката (до очертанията направени с молива) и залепяме якичката. При мен тя е в светло зелено.

Апликация Фея-ЦветеСлед това се изрязва главата – един път (без огледален образ), но преценете от коя страна да очертаете шаблона върху картона, така че лицевата и страна да съвпада правилно с очертаното върху яката положение на главата. Прекопирайте от шаблона мястото на очите, нослето и устата. Не заблавяите да си отбележите и мястото където ще залепите бретона. После с черният флумастер нарисувайте очичките, с червен – устенцата, а с розов – нослето и бузките. Подготвя се и шаблона на косата. С лепило се намачва до очертанията на главата и се слепва с нея. С оранжев молив се очертават крайчетата на косата и бретона. Изрязват се и ръцете – огледално. Тоест за всяка ръчичка си изрязват по 2 огледални образа на шаблона. Залепят се един за друг и така всяка ръка е с 2 лица. Прикрепят се с лепило за опаковата част на блузата. Не бързайте да залепяте огледалната и част (гърба на блузата) – първо направете полата.

Апликация Фея-ЦветеЗапочва се с парче № 1 от нея, върху което се закрепя парче № 2. След като ги слепите ги обърнете от опъковата им страна, и си отбележете къде да прикрепите останалите 2 парчета. Оформете и залепете краката и обувките. Ако искате феята ви да е с 2 лица, трябва да направите още една пола по същият начин и да се прикрепи огледално към първата. След това прикрепете към лицевата част на полата, горната част на тялото на Феята. Залепила съм с прозрачно универсално лепило (UHU). Обърнете Феята с гръб и прикрепете крилцата изрязани от чертожната хартия или нещо друго подходящо. покрийте с втората част на блузката. Закрепете и втората (огледална) част на яката.

Апликация Фея-ЦветеСлед това се оформя  шапката. Триъгълните парченца от които е направена периферията и се завиват около молив, за да се извият така. По познатият ви вече начин се залепя е шапката. На върха на шапката се слагат няколко тьнки лентички от плат  (при мен са от зелената хартия) На едната страна в периферията на шапката съм закрепила и цветенце.

Апликация Фея-ЦветеЕто я и пеперудата – вълшебна пръчица! Вече знаете как да я направите 🙂

Апликация Фея-ЦветеТова беше от мен за сега, приятели – скоро очаквайте и останалите апликации!

Апликация Фея-Цвете

Last updated by .

10 thoughts on “Апликация Фея-Цвете

 1. Туй е само за майка ми :))) Ще й пусна линка, за да види чудесната идея!

  Хубава неделя, Мери 🙂

 2. Хихи, голяма е сладурана тази фея! Ще си разпечатам шаблоните и може да се пробваме с щерката някой път 😉

 3. mnogo e krasivo.prosto 4udesno!!!!nikoga ne sam vijdala ili sre6tala takava feei4ka.!!!!!!! no ot kakvo se pravi ?????to go pi6e no pak ne razbrax ot kakvo e? kolko vreme otnema praveneto na tazi feq?ve4e si izmislix mqsto kade da q sloja no parvo trqbva da si kupq materialiote i posle 6te go napravq!!!!!!!!!!!!!!!!!!Celuvki na saita 4ao 4ao 4ao!!!!

  1. Привет Михаела и добре дошла!

   Да, наистина в поста пише от какво се прави – от картонени листи в цветове по желание!
   Поздрави!

 4. Михаела радвам се, че ти харесва!

  Тази съм я направила аз, ако прочетеш поста ми ще ти стане ясно от къде е идеята за апликацията! Присто споделих това, което сме подготвили с дъщеря ми за Великденска украса тази година 🙂

 5. Thank you for sharing this great tutorial for the lovely flower fairy!
  Wishing you the very best and
  Happy Easter!
  elenor

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: