Торта топка за билярд

Торта топка за билярд

С тази торта моята приятелка Тереза от Габрово, реши да изненада сина си Радостин за неговия единадесети рожден ден, през 2010 г. Смятам, че такава торта би се харесала на всеки, които обича и играе билярд. Би могла да се направи в различни цветове, а вместо номера на топката да се изпишат годините, които навършва рожденика. 

Торта топка за билярд

Торта топка за билярд

Sports Ball Pan Set

Всичко което ще ви бъде необходимо:

Начин на приготвяне:

Как се приготвя „Дукиса“ може да видите тук. Покривам формите с домакинско фолио, така тортата излиза по-лесно след като стегне. Двете полукълба се слепят с малко маслен крем и лек натиск.

Торта топка за билярд

Повърхността на цялата торта се измазва с маслен крем. За да очертая лентата, която минава през цялата топка, ползвах изрязана от хартия лента, която наложих в кръг около тортата и очертах границите ú в долната и горната ú част. От хартия е изрязано и кръгчето, в което ще се изпише номера на топчето. Кръга трябва да е малко по-малък от ширината на хартиената лента.

Торта топка за билярд

Оцветила съм в синьо около  ¼ от масленият крем. Ще ви трябва 1 пош със звездовиден накрайник пълен със син крем и един пош със звездовиден накрайник пълен с бял крем. Третият пош, този с кръглият накрайник не е задължителен, може просто да смените звездовидният накрайник с кръгъл, когато е нужно. 

Торта топка за билярд

Повърхността на топката се запълва със шприцоване на звездички. Почва се от основата на тортата, в случая с бял крем. Когато стигнете до очертанията на лентата, я запълвате със звездички от синият крем. Каквото е останало над лентата на топката се запълва със шприцоване на бели звездички. Кръгчето в лентата се запълва с бели звездички, а върху тях се изписва номера на топката, в случая годините на рожденика. 

Торта топка за билярд

Никак не е трудно, макар че стана малко нескопосано! Повърхността та топчето не стана от най-равните, но това че шприцованото е звездички замазва положението малко. Ще се радвам, ако идеята се хареса и на вас! 

Торта топка за билярд

ТУК може да видите всички снимки. 

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта топка за билярд
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

8 thoughts on “Торта топка за билярд

  1. Благодаря ти, Илияне и аз много харесвам идеята, която е на Wilton.

   Утре ще покажа и фудболната топка тя се получи още по добре – след като се упражнявах с тази 🙂

 1. Страхотна торта и железни нерви :))). Справила си се страхотно, аз не бих имала търпението да направя всичко това. Поздравления и хубав уикенд!

 2. Миме,тортата е перфектна!Без забележки!
  А от цветенцата е като едно пухче!
  Страхотно изпълнение,много ми хареса!
  Скоро не си ме наобикаляла,липсваш,ейййй!

  Хубав петък и приятен уикенд пожелавам,мила!

 3. Все хубави рецепти имаш, последните са поредното доказателство, а тортата е прекрасна, наистина!

 4. Нели
  EdiLina
  Роси
  Инче

  Благодаря ви! Радвам се, че тортето ви е харесало!

  EdiLina, мен подобни начинания не ме изнервят – напротив релакс са за мен!

  Роси, има си кусури ама сигурно си си затворила едното око докато си гледала снимките… 🙂
  Най-редовно наминавам при теб и при останалите блогъри. Следя всички с Google Reader и докато пътувам или имам минутка време чета от телефона, защото тия дни до компютъра не стигам… Между другото много си харесах твоята торта със смокини и добре, че днес намина от тук да ми напомниш за нея, че отскочих да си копирам рецептата.

  Инче, почти всички рецепти, които текът в момента и като цяло повечето от лятото насам са стари рецепти останали непубликувани. Това лято като си счупих пръста, направих едно продължително отцъствие от кухнята си, не можех да цапам в нея, но имах възможност да пиша на компютъра – счупеният пръст не беше някои от тези с които пиша 🙂 Оформих наистина много рецепти и в момента съм на автопилот с тях – чак до началото на Ноември ги имам планирани!
  Да кажа, че курабийките ти с круши станаха невероятно вкусни, пощурях като ги видях и няколко дни по-късно ги направих в двойна доза! 🙂

  Поздрави на всички ви момичета и благодаря, че наминавате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: