Торта с комбайн

Торта с комбайн

 

Торта с комбайн

Тази торта я правих през 2015 г. Беше за рожденият ден на възрастен роднина, чиято работа и страст са големите машини за селското стопанство – трактори, комбайни и други. 

Торта с комбайн

Комбайна, който направих от захарно тесто е по-скоро като детска изграчка, не е много детайлно изработен, но веднага се разбира каква машина е и рожденика много му се зарадва! 🙂 

Торта с комбайн

(short link)

Торта с комбайн

За вкуса на самата торта се спрях на Торта Шоколадов Фъдж (Chocolate Fudge Cake). С нея, слепвайки небрежно платките (с шоколадов ганаш), можех да направя тортата така сякаш е изтръгнато парче земя. Това е причината страните на торта да не са замазани с маслен крем.

Торта с комбайн

  • За изработването на фигурки от захарно тесто, като тази на комбайна ми е най-практично да ползвам (за скелета) останало от други торти захарно тесто. Затова не бързам с изхвърлянето на останало захарно тесто след като приключа декорацията на торта. Увивам си го добре в прозрачно домакинско фолио и го прибирам в кутия, а след време дори да е стегнало твърдо, мога да го ползвам за основа (вътрешна част) на фигури от захарно тесто. 
  • Торта Шоколадов Фъдж (Chocolate Fudge Cake) се приготвя с шоколадово-маслена глазура. Аз в случая съм я пропуснала, защото не исках да измазвам тортта с нея. За слепване на платките съм ползвала шоколадов ганаш (1:1 сметана и шоколад 55%).
  • От масления крем остава малко.
  • Тортата е с размери 30 х 20 см., височина 4-5 см.

Торта с комбайн

Необходими продукти:

За слепване на платките

  • 150 гр. сметана 35%
  • 150 гр. шоколад 55%

За декорация:

Начин на приготвяне:

Най-напред съм изработила основата за комбайна, която трябва да изсъхне и да се втвърди. В случая съм ползвала останали парчета захарно тесто, които не са се втвърдили напълно (вижте бележките по-горе) и ми беше лесно да ги съединя и изрежа с нож излишното, там където е необходимо. За да оформя машината гледах снимка (от Интернет) на комбайн „Class“. Основата беше лесно и бързо направена от две парчета засъхнал фондан чвижда се на следващата снимка). От черно захарно тесто направих продълговат цилиндър за предната част на комбайна (не знам как точно се нарича тази част, което жъне). Направих и гумите – в 2 размера по двойки.

Торта с комбайн

На следващият колаж се вижда основата за комбайна, снимана под друг ъгъл. Направила съм „шаси“ и съм я прикрепила към него със сладкарско лепило. След това съм покрила основата с бяло захарно тесто. Всички останали елементи на направени на ръка. Изрязвала съм тестото с нож и резец. В задната част на комбайна с тънки фитилчета от захарното тесто съм изписала името, с което е познат сред хората нашият роднина. 

Торта с комбайн

Тестото за 1 Торта Шоколадов Фъдж (Chocolate Fudge Cake) е изпечено в тава с размери 20 х 60 см. След като платката изстина съм я разрязала наполовина (2 парчета с размери 20 х 30 см.). Двете части са слепени с шоколадов ганаш.

Торта с комбайн

Повърхността на тортата е замазана с оцветен в жълто сладкарски крем. Браздите са направени със сладкарски гребен, но може да се ползва вилица или нещо друго. Полето от жито е направено от маслен крем, шприцован със звездовиден накрайник. 

Торта с комбайн

Поставила съм комбайна върху тортата, така че да изгледа, че работи усърдно, жънейки поредния ред жито! 🙂

Торта с комбайн

Ще се радвам, ако идеята за тази торта ви хареса и се възползвает от нея! Да ви е сладко! 

Торта с комбайн

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта с комбайн
Published On
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: