Торта куче Бигъл (Beagle)

Торта куче Бигъл (Beagle)

Торта куче Бигъл (Beagle)

Тази торта куче Бигъл (Beagle) изработих специално за половинката на племенницата ни Катерина. Кучето стана малко разногледо, защото след като синът ми се върна от училище, в къщи настана лудница!!! По невнимание обърнах едното око. Вече го бях залепила и нямах време да правя ново, затова го оставих така. Никой не спомена да е забелязал, но аз си знам! 🙂

Торта куче Бигъл (Beagle)

Истински се забавлявах!!!  

Торта куче Бигъл (Beagle)

(short link)

Торта куче Бигъл (Beagle)

Не съм правила много постъпкови снимки при оформянето на тортата, защото е свързано по-скоро със скулптиране. Някои части са оформени като съм изрязвала с нож, други са направени като съм наслагвала от изрезките. При наслагването ползвам малко прясно мляко, което нанасям с четка. По-скоро за себе си, ще запиша количествата на вложените продукти, за ориентир при приготвяне на друга подобна торта в бъдеще. 

Всичко необходимо:

Начин на приготвяне:

На следващата снимката се виждат съдовете, които съм ползвала за калъп: Главата на кучето е оформена с торта положена в двете полукълба, които се виждат на снимката (Wilton Sports Ball Pan Set). За тялото ползвах две продълговати дървени купи. В стъклената тава, насипах каквото остана от Дукисата – с това направих краката и опашката.

форми в помощ за оформяне на тортата

Дукисата е лесна за моделиране. За да се свържат отделните части трябва просто да се притиснат една към друга. Ако се налага може да се ползва прясно мляко, за да се навлажняват отделните части и така да се споят по-лесно. Главата е прикрепена към тялото с дървено шишче.  

моделиране (сглобяване) на тялото на кучето

Ето и една снимка в гръб. Главата трябваше да е по-малка (спрямо тялото), но реших, че е жалко да режа и я оставих голяма – да има повече за ядене! 🙂

моделиране (сглобяване) на тялото на кучето

След това покрих всичко с фондан. Ползвах бял фондан, кафяв и черен – това са характерните за породата краски. Започнах от частите в бяло и завърших с тези в черно. Муцуната и лапите са изрисувани с черна сладкарска боя.

покриване на тортата с фондан

След „облицоването“ на главата с толкова много фондан, тя стана доста тежка (нали я направих по-голяма от колкото трябваше). Подпрях я на картонена кутия от лекарства (това ми беше под ръка). Целта на кутията бе да крепи главата на Бигъл-а, докато тортата е в хладилника и при превозването. В последствие това се оказа забавно, тъй като рожденика работи в Бърза помощ и гостите решиха, че кучето било дресирано да помага на медици и кутията от лекарствата трябвало да си остане! ?

Торта куче Бигъл (Beagle)

От фондан направих кокал върху, който да се прикрепи свещичката за рожденика.

кокалчето е поставка за свещичката за рожденият ден

Направих и коланче с надписан медальон! 🙂

каишката с надписан медальон

Нарязването на тортата се проточи и беше отлагано непрекъснато, понеже рожденика твърдеше, че това е най-хубавата торта която е получавал!  

Торта куче Бигъл (Beagle)

ТУК може да видите още снимки на тортата. Тук може да видите други торти кучета, а тук Торта куче Бигъл №2

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта куче Бигъл (Beagle)
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

11 thoughts on “Торта куче Бигъл (Beagle)

  1. Тортата ти е направо шедьовър Миме!Възхищавам се на таланта ти!Невероятна си!Прекрасна седмица ти желая!

  2. Ха – ха, много се смях:)) Подпорката е дошла точно на място, голямата глава си има своите предимства, сигурно има и разногледи кучета, като при хората, та твоето просто такова се е случило:)! Страшно е! За мен кокала, моля!

  3. Ух, като истинско е това кученце!!! Страхотна си, Миме! 🙂 🙂 Трябва да е имало голяма еуфория, когато рожденикът и гостите са го видели! 🙂
    Поздравления за креативността! Усмихната седмица ти желая 🙂

  4. Прекрасно е! Направо като истинско. Много е сладко. Сигурна съм че както на външен вид така и от вътре е било страхотно.
    Добре че си ти да ми дадеш идея за тортата на племенника ми. Още веднъж Мерси Мария!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: