Торта блуза АПОЕЛ

Торта блуза на Апоел

Тази торта беше за миналия рождения ден на близнаците Ксеньос и Маринос, които са дечица на племенницата ни Гьоргия. През последните 1-2 години тренират футбол и любимият им футболен отбор е „АПОЕЛ“, затова си пожелаха торта за седмият им рожден ден (през 2015 г.) да е като блузата на любимият им отбор. 

Торта блуза АПОЕЛ

От едната страна написах името на Ксеньо, от другата на Маринос. Все искат нещата да им са еднакви (въпреки че са разнояйчни близнаци и са доста различни на външен вид), затова има и две пуми на ръкавите и разбира се 2 свещички. 🙂

Торта блуза АПОЕЛ

Торта блуза АПОЕЛ

  • Височината на готовата торта е 7 см.
  • Тавите които съм ползвала са с размери 26 х 19 см. и 35.5 х 24.5 см. 

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

Пригответе 2 дози от тестото на торта „Баунти брауни“ и го разпределете в двете тави (размерите са дадени по-долу). Блатовете се разрязват хоризонтално на 2 части. Слепват се с крем и тавите се прибират в хладилника за 1 нощ.

Торта блуза АПОЕЛ

На следващият ден тортата се сглобява. По-голямото парче се ползва за блузата, а от по-малкото съм изрязала ръкавите. Замазала съм страните и повърхността на тортата с останалият крем. От изрязките направих бонбони на клечка, виждат се и тук (в синята чиния). След това тортата се покрива с фондан.

Торта блуза АПОЕЛ

Как е направено логото на футболният клуб АПОЕЛ може да видите тук

Торта блуза АПОЕЛ

Пумите са направени по подобен начин – увеличих картинка на Puma, ламинирах хартията и си изрязах шаблон. Наложих го върху черно захарно тесто и изрязах с нож тип скалпел. 

Торта блуза АПОЕЛ

Тази торта е много лесна за направа, а става доста ефектно. Имаше и топка в същите цветове и с емблемата на АПОЕЛ, направата ú може да видите тук.

Торта блуза АПОЕЛ

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта блуза на Апоел
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 thoughts on “Торта блуза АПОЕЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: