Торта 3D бутилка

Торта 3D бутилка

Торта 3D бутилка

Днес реших да споделя с вас как може да направите торта във форма на бутилка – 3D (триизмерна). Бутилката при мен в случая е шампанско и беше изработена специално за осемнадесетият рожден ден на дъщеря ми, който беше преди няколко години.  

Торта 3D бутилка

През детството си Рания беше обсебена от розовото, лилавото и техните нюанси. Стаята, дрехите – всичко искаше да е в тези цветове. Когато стана на 15-16 години реши да се откаже от розовото в стаята и направих ремонт, но тези цветове си ги харесва и до днес, просто защото по душа е фея! ?    

Торта 3D бутилка

Торта 3D бутилка

(short link)

Торта 3D бутилка

  • За оформянето на бутилката ползвах пластмасово шише имитиращо бутилка от шампанско (вижда се на следващата снимка). Обикновено пускат такива бутилки (пълни са бонбони) по Коледно-Новогодишните празници. Помолих съпруга ми да разреже бутилката на половина със шлайфа, за да мога да я ползвам като форма за приготвяне на торта. 

  • Друг вариант за приготвяне на форма е да се ползва техниката папиемаше. С нейна помощ може да вземете формата на всяка една бутилка.
  • Тортата е сравнително малка, но достатъчна за около 10 човека.

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

Пригответе сместа за Дукиса и я разпределете в подготвените форми. Приберете ги в хладилник за 8-10 часа. След това, може да освободите от формите. 

оформяне на тортата

Навлажнете двете половини на „бутилката“ с малко прясно мляко. Съединете ги така, че да се оформи бутилка. Упражнете лек натиск, така че двете половини да прилепнат добре една към друга. Може да охладите за няколко часа, така че да се споят по-добре. 

оформяне на тортата

„Увийте“ бутилката с чаршаф от фондан, предварително оцветен в желаният нюанс. В случая аз съм ползвала черен фондан. Поставете я върху поставка за торта или друго подходящо.

обвиване на бутилката с фондан

След това може да я декорирате според предпочитанията си. Може да копирате вънщният вид на напитката, чиято бутилка сте избрали да пресъздавате или да направите свой дизайн. В случая аз съм ползвала инициала „R“ (Rania) и цифрата 18 за годините, които навършва. Оформила съм етикет за бутилката, който не е точно етикет, а по-скоро декоративна плочка с орнаменти в златисто.

Торта 3D бутилка

В завършен вид – бутилката шампанско е увита с бял хангал от захарно тесто. Има декорация от захарна роза с наколко листа. Допълнила съм визията на тортата с декоративна чаша за шампанско (от тези за еднократна употреба) и златисти свещички с цифрата 18. Ще се радвам ако идеята се хареса и на вас и ви вдъхнови да оформите подобна торта. Да ви е сладко!

Торта 3D бутилка

ТУК може да видите всички снимки.

Торта 3D бутилка

Last updated by .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: