Свещници в чаши с перли и с диаманти

Свещници в чаши с перли и с диаманти

Миналата година по това време случайно се сдобих с по един пакет стъклени диаманти и перли. Веднага реших да се възползвам от тях оформяйки декоративни свещници в чаши за предстоящите празници – Коледа и Нова Година. Не съм сигурна дали идеята ми е дошла от Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони или от нещо, което съм видяла някъде!?! Радвам се, че ги направих и снимах, защото станаха много красиви и днес може да ги споделя и с вас. 

Свещници в чаши с перли и с диаманти

Свещници в чаши с перли и с диаманти

 • Перлите и стъклените диаманти придават на свещниците универсалност. Биха могли да се ползват във всеки сезон и по всякакъв повод.
 • Ето и няколко идеи какво друго би могло да се ползва за дъното на чашите: морски пясък или дребни морски камъни, мидички, цветни стъкълца и камъчета, пуканки, зърнено бобови култури, маслини и маслинови листа и каквото друго се сетите, в зависимост от повода, който имате, сезона или нещо друго. 
 • Вместо чаши може да се ползват стъклени купички или бутилки или буркани, стига да са с достатъчно широко гърло, за да може да се постави свещичка.
 • Може да добавите панделки, клонки, цветче или нещо друго към столчето на чашите, пак в зависимост от това кога и за какво ще ползвате свещниците.

Свещници в чаши с перли и с диаманти

Всичко, което ще ви бъде необходимо:

 • свещички
 • стъклени чаши, купички или др. 
 • камъчета, перли, стъкълца и др.

Начин на приготвяне:

Всичко, което трябва да направите е да насипете в чашите избраните от вас камъчета, перли, стъклени диаманти или каквото друго сте решили да ползвате. 

Свещници в чаши с перли и с диаманти

Добавете по една свещичка във всяка чаша. Запалете свещичките в подходящият за вас момент. Както сигурно сте забелязали, едни и същи свещници в чаши стоят прекрасно на фона на Коледното дърво, както и в близост до свежи цветя –  подходящи са всякакъв случай, нали!?!

Свещници в чаши с перли и с диаманти

В случая аз съм ползвала чаши за шампанско и чаши за вино с различна форма и височина.

Свещници в чаши с перли и с диаманти

Лесно, бързо, красиво и създаващо уют! Опитайте и вие! 

Свещници в чаши с перли и с диаманти

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Свещници в чаши с перли и с диаманти
Published On
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

4 thoughts on “Свещници в чаши с перли и с диаманти

 1. Здравейте,
  по една случайност попаднах на блока Ви (търсех рецепти за съхранение на маслини).
  Съответно от чисто женско любопитство разгледах набързо написаното от Вас. Много ми хареса декорацията с изкуствените перли и диаманти. Преди години ми подариха комплект – бутилка вино с чаша. Чашата бе от по тежко стъкло и в интерес на истината не я харесах. След време реших да си направя от нея свещник – на дъното поставих шарени стъклени топчета (мил спомен от детството), за свещта използвам специална чашка за свещ, която успешно се закрепва на гърлото на стъклената чаша. След това ми хрумна идеята да поставям цветни чашки – според сезона: за пролетта – зелена; за лятото – синя (като морето); за есента – жълто-кафява; за зимата – виолетова, а за Коледните празници – червена. Тъй като между чашката за свещта и дъното на стъклената чаша има много малко място понякога за разнообразие слагам други дребни декорации.
  Желая Ви всичко най-добро, но на първо място здраве, а другото да го следва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: