Букет от Козуначени рози

Букет от Козуначени рози

След Букета от кексчета, днес представям Букет от Козуначени рози! 😀 Дори да не ги подредите в кошница със зеленина, и сами са себе си са достатъчно атрактивни! Ще се радвам идеята да се хареса и на вас! С пожелания за лека подготовка за празниците и весело посрещане!!!

Букет от Козуначени рози

Букет от Козуначени Рози

  • Може да ползвате любимото си козуначено тесто, за да направите тези рози. 
  • Начина по който се оформят би могъл да се приложи и за курабии. 

Букет от Козуначени рози

Всичко което ви е необходимо:

  • 1 доза от любимото ви козуначено тесто, аз съм ползвала това 
  • точилка
  • дървени клечки за кебап
  • саксия или кошница със зелено растение

Начин на приготвяне:

Ползвала съм 1 доза от това козуначено тесто, от което съм оформила 16 големи рози. Всеки може да ползва своето любимо козуначено тесто, като е добре да не е примесено с ядки, стафиди и др. подобни. Аз съм разделила втасалото козуначено тесто на 8 еднакви парчета. Всяко от 8-те парчета се разделя на 6 еднакви части, които една по една се разточват на тънки кръгчета. Нареждат се едно след друго, като всяко следващо застъпва предишното (вижте колажа) – горното кръгче покрива половината от това пред него. След това наредените по описания начин кръгчета се завиват на руло като се почва от страната където е поставено първото кръгче в редицата от кръгчета. рулото се разрязва по средата и така се получават 2 броя рози. По същия начин се оформя и останалото тесто.

Букет от Козуначени рози

Козуначените рози се нареждат на разстояние в тави застлани с хартия за печене и се оставят на топло да втасат. Ако след втасването някои от розите са се раздули и са загубили форма, може да ги оправите леко с ръце, като пипате внимателно, за да не спадна обема от втасването. Спадането на втасалото тесто, няма да нанесе непоправими поражения, но ще трябва да се оформи на ново и да се изчака да втаса повторно.

Букет от Козуначени рози

Преди печене се намазват с жълтък смесен с 1 супена лъжица прясно мляко или с цяло яйце, разбито с вилица. Поръсват се с кристална захар. Пекла съм в предварително затоплена на 180ºС фурна, работеща с долен реотан и вентилатор. Може да печете така, както по принцип печете питка или козунаци. Готовността може да се провери с клечка.

Букет от Козуначени рози

Изваждат се от фурната и след около 5-10 минути се прехвърлят върху решетка, където остават докато изстинат напълно.

Букет от Козуначени рози

Може да ги подредите в букет, като ползвате саксия или кошница с някакво зелено растение. Прикрепят се с помощта на дървени клечки. Да ви е сладко, красиво и уютно по празниците!

Букет от Козуначени рози

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Букет от Козуначени рози
Published On
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

3 thoughts on “Букет от Козуначени рози

  1. Невероятен блог, благодаря Ви! Винаги ползвам Вашите рецепти когато реша да правя нещо (най-вече за тестените изделия и сладкиши, но не само). Рецептите Ви винаги са точни – до градусите на фурната. А имате и невероятни идеи за поднасянето на храната. С Вашите рецепти успешното приготвяне и печене ми е гарантирано и, макар да не съм голям кулинар, винаги получавам похвали. Желая на Вас и семейството Ви светли празници, здраве и късмет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: