Салата с Пресен Грах и Сърцевина от Маруля

Салата с Пресен Грах и Сърцевина от Маруля

Салата с Пресен Грах и Сърцевина от МаруляПри изобилие от пресен грах, изобилие от рецепти с такъв! 🙂 Днес, предлагам на вниманието ви една страхотна салата с грах!

Салата с Пресен Грах и Сърцевина от Маруля

Салата с Пресен Грах и Сърцевина от МаруляНеобходими продукти за 3 порции:

600 гр. почистен от шушулките пресен грахСалата с Пресен Грах и Сърцевина от Маруля

4-5 стръка пресен лук, без перата

2 скилиди чесън

2 сърцевини от маруля

1 с.л. винен оцет

4 с.л. маслиново олио (зехтин)

сол на вкус

черен пипер на вкус около

5 с.л. топла вода

Начин на приготвяне:

Почистете граховите зрънца от шушулките и замерете нужното количество грах. Лука се нарязва на дълги парчета, около 3-4 см. Всяка скилидка чесън  се разрязва на 3-4 части. Оцета и 2 с.л. от маслиновото олио се смесват в подходящ съд. 

Салата с Пресен Грах и Сърцевина от МаруляПочистеният грах се пуща във вряща вода. Когато го добавите към  водата, вренето ще спре. Изчакайте да започне да ври отново и засечете 10 минути, след което отцедете от водата. И двата вида лук се задушават до златисто в предварително затопленото маслиново олио (останалите 2 с.л.). След това чесъна може да се отстрани ако желаете. Добавя се отцеденият грах и топлата вода. Наръсва се със сол и черен пипер на вкус и тенджерата се захлупва. Задушаването продължава около 10 мин. От време на време се разбърква. Докато грахът се задушава, може да мариновате сърцевините от маруля. Оваляйте ги добре в олиото смесено с оцет и ги оставете на страна.  

Салата с Пресен Грах и Сърцевина от Маруля

Получената смес се разпределя в 3 чинии и се оставя да се охлади леко. Сърцевината от маруля (която сте мариновали предварително) се разрязва на половина или на четвъртини. С нея се гарнира салата и се сервира с пресен хляб. Да ви е сладко!

Салата с Пресен Грах и Сърцевина от Маруля

Last updated by .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: