Покани за……. PARTY

Покани за PARTY

Покани за PARTY

Да… очертава се голям купон на 27 Юни!!!
През Юни и Юли около мен е изпълнено, не направо си е напълнено до горе, че и препълнено 🙂 с рожденници!
Много „Рачета“ около мен и не толкова близо до мен – е чудесно си допадам с тях (аз съм „Скорпион“).
Няма да ги изброявам всичките приятели, родени под този зидиакален знак, защото наистина са много и може и да пропусна някого, но най-най близките ми „Рачета“са дъщеря ми Рания (на 25 Юни), майка ми Райна и брадовчед ми Стоянчо – той си е цал двуметров Стоян ама на мен си ми е Стоянчо, той е единият от синовете на сестрата на майка ми (с тях двамата сме израснали като братя покрай полите на милата ни баба).
И така Стоян и майка са на 18 Юли.
Снимките по-долу са от Май 2009 когато Стоян ни беше на гости в Кипър за 2 седмици и са едни от любимите ми снимки!
Мама (баба) Райна и дъщеря ми Рания

Това е синът ми Епифаниос (наричаме го на кратко Фанос) – той е рожденник през Август, но да ви го покажа и него, за да няма сръдни, че само каката показвам 🙂 освен това и той ще празнува с нея, но затова ще кажа след снимките….

Рания и Стоян на кея в Лачи

Аз и Стоян на „Банята на Афродити“

Малко се отнесох от тема та на днешния пост, но те  нещата са свързани… Тази година ще направя рожденните дни на децата заедно, на един ден – това много често се практикува в нашия регион в Кипър от семействата, в които децата са с рождени дни с помеждутък от 1-2 месеца – така с един куршум два заека 🙂 На мен в случая тази идея ми допада по няколко причин:

 • През Август ни е най-натоварено в ресторанта и изобщо няма да мога да организирам празник за сина си (да не ви разправям как миналата година му правих торта през нощите в деня преди рожденният му ден…)
 • Децата излизат във ваканция и е трудно да ги събереш за купон в разгара на лятото.
 • До сега не сме правили парти с дечица за Фано,  а вече е във възраст, в която разбира че правим такова за сестра му и той също иска!

Ама сигурно ви писна вече от мен?
Хайде вече да ви (по)казвам поканите!
Направихме ги сами – аз лично много се забавлявам от правенето на подобни неща и влизането в книжарница или магазин за кухненски потреби не минава без придобивки – сякаш ми е абсолютно забранено да изляза без да съм напълнила чантата 🙂 – какво да се прави, всеки си има слабост в пазаруването!
Много е лесно – трябва ви хартия или картон според предпочитанията – в случая ние избрахме А4 цветна мека хартия с леко грапава повърхност (много ми хареса), ножица, резец, канапче, химикал или тънък маркер за надписване и цветни пухени перца.

в дясно Аз и Стоян на "Банята на Афродити"Листа А4 го прегънах на половина и разрязах с резец.

Покани за PARTYНапечатах основния текст на поканата на компютъра като оставих празни места за вмъкване на името, часът, датата и мястото на купона. След това принтирах. На снимката съм показала една покана с лице -текста на поканата и до нея това, което е разпечатано на гърба й – подател и получател,

Покани за PARTYтака че като се навие на руло да се вижда от кого – до кого е поканата.

Покани за PARTYСлед като се навие на руло се връзва с канапчето и се забучва по едно цветно перце!

Покани за PARTYДа използвам, да ви покажа и едно панерче от весници дето го правих през зимата преди 1-2 години и излезе здраво, все си мисля да спретна още някое…. Идеята я бях видяла в нета, но не си спомням точно къде, а тези дни Лулу ми напомни за това панерче като видях нейните червени като черешки гердани от весници!!!

Покани за PARTYПфу… от 10 часа сутринта се опитвам да допиша тоя пост…. все някои идва и ме прекъсва….

Покани за PARTYОбаче е време да приключвам защото междувременно ми се отвори работа – Андреас (брата на мъжът ми) донесе смокини и  ще забъркам нещо сладко! Вижте ги какви са грамадни – аз за пръв път тук видях толкова големи смокини и толкова разновидности! Тези разговорно ги наричат  бели. Те са първите, който растът на дървото (тук-там са из него) преди да се отрупа навсякъде със същинските, които са с по-нормален размер. Аз не разбирам кой знае колко от овошки (уча се), това е най-простия начин по който мога да ви ги опиша!

И понеже прехвърлих снимките от апарата в компа, нека ви покажа и първите ми малинки за тази година. Кристинка (моя близка) ми ги донесе с коренче, при едно ходене до БГ през зимата, преди 2-3 години. Бях пробвала и преди да си хвана малинки – тук има много диви къпинаци – като бурени са, но ако вържат плод остава много малък или изсъхва, защото през лятото тук никога не вали… Нали малините и къпините са от един род реших, че щом виреят капинаци ще трябва да завиреят (имам в предвид започнат да виреят) и малинаци.

Пробвах няколко пъти през различни сезони, едно обаче ми стана ясно – през време, което е подходящо за разсаждане в БГ (тук може би е твърде топло) – не можаха да се климатизират. Само перез зимата не бях пробвала и понеже ми влезе идеята, че тук през зимата е като през есента в БГ, реших да помоля Криси да донесе 1-2 коренчета. Много я бях изтормозила докато успеят с цяла чета (като дядо и ряпа) да ги измъкнат от замръзналата почка.  Криси ако четеш – ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ и от тук!!!

Засадихме ги на задния двор, който е със северно и северо-източно разположение, през лятото когато е много горещо слънцето го напича за малко само сутрин – въпросния двор вече се казва Българския двор, там  освен малини виреят и др. чушки-червени, патлажани, тикви, и най-голямата ми гордост люляка и здравеца се задържаха също!!!

Ще завърша с това прекрасно цвете, което получих преди ден-два от майката на Елеонора-Мария (съученика на дъщеря ми), в знак на благодарност за вкусната тортичка-подарък, която бях направила специално за нея.

Тук разговорно наричат това цвете Стефаноти – ухае прекрасно, като ароматът му е особенно силен през ноща! Много бях трогната от този мил жест на Хрисо Валеркоу!!! Благодаря й още веднъж и от тук, макар че не знам дали изобщо има представа за съществуването на блога ми!

Това беше от мен (за сега) скъпи приятели, до края на месеца не мога да обещая, че ще има нови постове, ще бъда доста ангажирана от другата седмица. Понеделник, вторник ще започна да правя тортата за мама, (о боже съвсем съм слънчасала, за мама има още доста време) , а след това имам още много за обмисляне около партито за децата и подготвянето му!
Желая на всички ви един прекрасен, слънчев, вкусен и незабравим Юни, изпълнен с много усмивки!!!

Last updated by .

22 thoughts on “Покани за……. PARTY

 1. Мария,
  имаш прекрасни деца и
  прекрасна градина 🙂
  Поканите са станали страхотни!
  А ти си много готина !!!!!
  Поздрави и прегръдки!

 2. Весело изкарване на партито и много прегръдки за децата! Прати малко смокини насам, аз много обичам. 🙂 Между другото и аз съм раче, на 14 юли съм :Р
  Поздрави и до скоро адашче!

 3. Мария,
  да са ти живи и здрави рождинниците!
  Дъщера ти е много красива и има прекрасно име!
  А малкия Фанос е голям сладур!
  Поканите са красиви и оригинални!
  Смокините при вас зреят много рано а за големината им и при нас първите плодове са много големи, колкото круша са. Малинките също са много хубави!
  Моята баба се казваше Хрисо, но галено и казваха Рисо и Руска. Аз съм кръстена на нея.
  Поздрави и весело прекарване на празника!
  Много целувки на рожденниците!

 4. Ех, момичета да знаете само как ме зарадвахте с така милете коментари и пожелания!
  Благодаря ви от сърце!

  Дани много ме трогна, изключително ми е приятно познанството ни – макар и само виртуялно!

  Пепи, благодаря ти мила, и на теб всичко най-добро!

  Марийче, почерпи се докато са пресни, че малко останаха, след днешните ми подвизи във кухнята!!! 🙂
  Значи имаш още 3 дни до рожденният си ден?!
  да си жива и здрава и каквото ти е на сърце да ти е в ръцете!!!

  Русанка благодаря ти, винаги си толкова мила и положителна!
  Дъщера ми е кръстена на майка ми Рания е гръцкия вариянт на Райна. Рания произлиза от Урания, което означава "Небесна" и аз го харесвам много!
  Тук имат много сортове смокини има и зимни и летни, ако си засадиш по едно дръвче от всеки вид, почти целогодишно ще има смокини! И ние ги обичаме и мъжът ми е засял от разновидностите, които най-много ни се харесват, само две от дръвчетата са вързали плод, другите са малки, може би до година. Най-много ми харесва сорта дето е с цвят па патлажан кората, но те са по-късно!
  Ще нацелувам рожденниците!!!

 5. Мария
  целувки за малките чаровни рожденици. Имаш прекрасно семейство, за което пишеш и се грижиш с много любов.
  Прегръдка от мен, много щастие за всички ви!
  Весели празници!

 6. Диди благодаря ти!
  И аз те прегръщам, нека винаги да си щаслива!

 7. Мария, пожелавам ви да се получи страхотно парти, което двамата рожденици да си спомнят с удоволствие. Да са ти живи и здрави!
  Поканите са станали много хубави, панерчето страшно ми допадна, градината ти е прекрасна, а за тези узрели смокини благородно ти завидях – много обичам смокини, а тук има още доста време докато станат.
  Весел прасник и ще чакаме след като мине веселата суматоха, включване отново с някоя вкусотия!

 8. Лети, благодаря ти – толкова си мила!!!
  Охо… да знаеш само какви планове кроя… и съм в трескава еофория наравно с децата!!! 🙂
  В много отношения съм едно голямо дете! :)))

  Отчета след купона ще е задължетелен!
  До скоро!

 9. ох,
  за нас има ли 1 покана? Да не ни забравиш със снимките след празненството?!

 10. Райне заповядай!
  След партито на живо ще има и виртуално :)))
  Голяма еуфория ме е обхванала…
  Днес правя почерпката за училище – утре децата ще емат тържество за края на учебната година!
  Утре ще започна и тортата за майка ми!
  Ще дам отчет и то подробен, бъди сигурна!

 11. Уаууу, страхотен, многообразен пост, с най-добри пожелания за рождениците и от мен, весел и изпълнен с много усмивки, юни ще имаш Мария!
  🙂

 12. Мария, имаш прекрасни дечица! Пожелавам ви да се забавлявате страхотно на партито! А ние ще чакаме виртуалното 😉
  Поканите са много весели, радост за окото!

 13. Мими, да са ти живи здрави децата! Големи сладури са!
  Празнуването на рожденните дни за всички деца е много голям празник 🙂 Пожелавам ви вашия да е незабравим и изпълнен с много смях, веселие и игри!
  А сега за раците – ако ми позволиш, ще се наредя и аз между тях 😀

  Прегръщам те и ти желая спорна подготовка за предстоящите празници 🙂
  Много целувки за Рания и Фанос 🙂

  п.п. Щях да забравя! Поканите са много оригинални и предполагам, че децата много ще ги харесат 🙂

 14. Мила Тони, благодаря ти от сърце!!!
  Симпатиите ни са абсолютно взаимни!
  Ще се чуем след купона 🙂

 15. здравей Мария
  идеите ти са страхотни но моля те кажи ми как се прави панерчето от вестници

  благодаря ти

 16. Здравей Алескандра!
  Благодаря ти!
  Приятно ми етова, че ми гостуваш и одобрението ти!
  Днес порових из нета с цел да попадна на нагледен материал за подобни кошнички… Както съм казала в поста не си спомням точно къде съм видяла тази идея, а сматам, че като се прави е нужен нагледен материал – само с обяснения ще е трудно!!!

  Не знам как да вмъкна линк (които да се показва) в коментарите затова директно ще копирам адресите:
  1. На долният адрес се вижда как да си подготвиш хартията (весници или списания), как се навиват за да може да се плете с тях:

  http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=1252&postdays=0&postorder=asc&start=15&sid=d8183b4747050f399e62b08aeb110655

  За оформянето на кошничка или нещо друго можеш да ползваш въображението си или някаква кофичка, чашка и т.н. както макет. Важното е да разбереш как да започнеш плетенето.
  Всъщност разгледай форума НАПРАВИ СИ САМ и там ще намериш толкова много идеи и обяснения…
  http://www.napravisam.bg

  На долната страница попаднах на много оригинални неща показани стъпка по стъпка:

  http://photofile.ru/users/daneel1/2849966/56759601/#mainImageLink

  Това е от мен, надявам се, че съм ти била полезна!

  Хубаво лято ти желая, и успех с плетенето от хартия!

 17. Great stuff from you, man. Ive read your stuff before and youre just too awesome. I love what youve got here, love what youre saying and the way you say it. You make it entertaining and you still manage to keep it smart. I cant wait to read more from you. This is really a great blog.

 18. Ох, като прочетох просклиси гия парти и ми избиха сълзи в очите…Голяма носталгия ме гони по Гърция, но мисля, че Кипър би ми харесал повече, незнам, имам слабост към островите!
  Много красиви покани, браво, всичко ти е страхотно, с вкус и любов направено…Айде, че ме разтъжи…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: