Торта Минионс (Minions)

Торта Минионс (Minions)

Това лято (както и през повечето други лета в Кипър) преживяваме главно на салати и храни които се приготвят бързо и по възможност не изискват никаква топлинна обработка или минимална такава. Рядко публикувам не само защото през лятото и на Интернет връзката и призлява от жега… просто съм мързелива в това отношение, а може би просто отделям повече време за други неща и по-малко за блога… Благодаря на всички които ми писаха, че им липсват публикациите ми…  И понеже ми е трудно да се съсредоточа в писането за по-дълго (жегата ми размеква мозъка) смятам, че момента е съвсем подходящ за споделянето на някоя от тортите, които  правих тази година, понеже „снимките говорят“ и не е нужно много да се пише. 

Торта Минионс (Minions)

Тази торта я правих в началото на годината за детенцето на моя позната. Като размер е доста малка – със сигурност най-малката торта която съм правила, но път точно за това оформянето и не бе никак трудоемко. Смятам че темата „Минионс“ е много забавна и повече от подходяща за не само за малки, но и за големи – особено за тези, които имат добро чувство за хумор. Въпросните същества са с доста изчистена форма на тялото (лесна за постигане), а възможностите за пресъздаване на лице, физиономия са почти неограничени. Ще се радвам ако идеята се хареса и на вас. 

Торта Минионс (Minions)

  • За оформянето на тортата по този начин съм ползвала продълговат заоблен съд (дървена купа за ядки) чиято вместимост е 1200 мл. Дължина 30 см. ширина в средната част 15 см.
  • Размера на тортата е сравнително малък. Достатъчна е за нарязване на 8 до 10 порции.

Торта Минионс (Minions)

  • Ще ви е нужно около 1 кг. захарно тесто. В случая аз съм ползвала готово, което беше и оцветено.
  • Тортата е Дукиса (по желание на рожденика), но би могла да се изработи от всякаква друга торта като вкус, просто ще трябва да я сглобите в някакъв съд с подходяща за тялото на Минионс форма. 
  • Буквите с които е изписано името на рожденика са изрязани с пластмасови формички (като за курабии). 

Необходими продукти:

  • 1 доза шоколадово бисквитена торта „Дукиса“
  • прозрачно домакинско фолио
  • 500 гр. жълто захарно тесто
  • 200 гр. синьо захарно тесто
  • 250 гр. черно захарно тесто (от него ми остана малко)
  • 50 гр. бяло захарно тесто
  • около 20 гр. червено захарно тесто
  • 6-7 бр. дървени клечки за зъби (за немирните кичури коса)

Начин на приготвяне:

Най-напред се приготвя Дукиса-та (съответно блатове и крема за друга торта). Полага се в предвидената форма – предварително застлана с прозрачно домакинско фолио, за по-лесно изваждане на готовата торта. Когато тортата стегне се обръща върху поднос, тава или друго подходящо за сервиране на тортата.

Торта Минионс (Minions)

Когато формата е била застлана с прозрачно домакинско фолио изваждането на тортата е много лесно. След като се отстрани формата се маха и фолиото.

Торта Минионс (Minions)

Под захарния чаршаф не съм ползвала маслен крем. От опит знам, че когато тортата е „Дукиса“ не е нужен, стига повърхността на тортата е гладка (да няма дупки). За да оформя по-лесно и бързо устата (без да ми де налага да правя шаблони) реших, че преди да покрия с „чаршаф“ от жълт фондан ще поставя малко парче червен фондан в областта  (малко над средното ниво на тортата) където трябваше да е устата. Така след като покрих със жълтия фондан изрязах отвор за устата с помощта на резец и отстраних отрязаното парче, под което се вижда предварително положеното парче червен фондан. След това повърхността на тортата може да се заглади, а излишното тесто в периферията на тортата да се изреже и отстрани.

Торта Минионс (Minions)

В долната част на тортата оформих къси крачета от бял фондан (цвета няма значение, ще бъдат покрити със син фондан от който съм направила гащеризон. Ръцете са направени от два фитила (жълти) и завършват с ръце (ръкавици) изработени от черно захарно тесто. И обувките са моделирани на ръка. 

Торта Минионс (Minions)

За да направя копчетата изрязах кръгче от черно захарно тесто върху което направих отпечатък с копче. След това пробих отворите.

Торта Минионс (Minions)

Ето го копчето и върху самата „дреха“. 🙂

Торта Минионс (Minions)

Имитациите на шевове върху гащеризона са направени с помощта на шивашки инструмент за отбелязване на кройки върху хартия.  В края на тази статия може да видите какво представлява. Нямам представа как се нарича, но има и такива които са специално за сладкарски цели. При липса на такъв инструмент (въпреки че с него става много бързо), може да ползвате клечка за зъби и да направите малки дупчици имитиращи шев. 

Торта Минионс (Minions)

Направих и джоб в който вмъкнах една 7 – мица.

Торта Минионс (Minions)

На къде уста на Минионс без големи бели зъби? 🙂

Торта Минионс (Minions)

И накрая очите (моят Минионс е с 2 бр.) и прословутите очила. 

Торта Минионс (Minions)

Немирните кичури коса са направени от фитили прикрепени към „главата“ с помощта на дървени клечки за зъби.

Торта Минионс (Minions)

ТУК може да видите всички снимки. 

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта Минионс (Minions)
Published On
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)

10 thoughts on “Торта Минионс (Minions)

  1. Мими, радвам се, че отново си тук! Чудех се аз къде си зачезнала, проверявах редовно, ама все фрапучиното излизаше. 🙂
    А тортата е страхотна!
    Поздрави! 🙂

  2. Отново страхотна торта с невероятна прилика на героя! Вкъщи всички сме фенове на Миньоните най-вече малкият Тома! Поздравления Мария, тортата е чудесна!

  3. Здравей, Мария. И тази година си открадвам идеята за торта от теб 🙂 както винаги при теб всичко е издържано и на ниво и ме грабваш от раз. Миналата година направих лъвчета за моите лъвчета, тази съм решила да са Миньони. Бих ти изпратила снимка на тортите, но не знам как :/ засега пред мен възниква въпроса гащеризона върху тортата ли го моделираш и изрязваш или отделно и после го налагаш? Нямам голяма практика с фондан и затова питам как ще е по-практично. Пожелавам ти много здраве и да продължаваш да ни радваш с твоите кулинарни творения 🙂

    1. Силвия тази торта е много лесна за изпълнение, сигурна съм че ще се справиш чудесно!!!
      Може да направиш гащеризона както ти е лесно, аз в случая съм го изрязала предварително и съм доуформила след като съм го прехвърлила върху тортата.
      Благодаря ти за пожеланията!
      Всичко най-добро и за теб и семейството ти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: