Тридневен Национален Траур в Кипър

Тази сутрин се събудихме без ток – нищо не подозиращи за трагедията разразила се във военна база „Евангелос Флоракис“, намиращя се между градовете Лимасол и Ларнака. Дванадесет души са мъртви, а 62 ранени – дванадесет от тях в тежко положение… Днес бе обявен тридневен национален траур в памет на починалите.

това което е останало от електроцентрала Василикос (от интернет)

Взривът във военноморската база „Евангелос Флоракис“, е бил причинен от пожар започнал към 4 сутринта (към момента няма данни за умишлен палеж). Избухнал е на територия, където са съхранявали оръжия, конфискувани през 2009 г. от кораб, пътуващ от Сирия за Иран. Обхвата му е бил около 4 километра. Освен нелепо загубеният човешки живот, взривът е бил причината да бъдат нанесени огромни поражения на най-голямата електроцентрала на острова, която се намира в непосредствена близост до военната база. В следствие на това днес нямаше ток до към обяд. В момента правителството призовава харата да ползват електроенергията пестеливо, за не се наложат прекъсвания (режим) на токата, докато бъдат въстановени щетите на електроцентрала „Василикос“. За оръжията се говори, че са били несъхранени неправилно и е трябвало  отдавна да бъдат унищожени на части, а не да стоят в контейнери под парещото слънце. Тук може да видите още снимки.

За съжаление всичко това са подробности, които вече нямат значение – изгубени са 12 човешки живота, защото някои не си е свършил работата както трябва!

Last updated by .

2 thoughts on “Тридневен Национален Траур в Кипър

  1. Гледах за тази трагедия по новините! Има моменти, в които каквото и да кажеш думите остават без смисъл. Ето един такъв…!

  2. Голяма трагедия,Мария!За съжаление вчерашните новини съобщиха и за много жертви по река Волга.Ежедневно има инциденти и погубени напразно човешки животи!Светла им памет на загиналите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: