Сорбе от Мандарини

Сорбе от Мандарини

Сорбе от МандариниНе знам за вас, но ние сладолед обичаме да си хапваме целогодишно. Децата ми от малки са научени да ядът сладолед и това не им причинява възпаление на гърлото дори през зимата.

Сорбе от Мандарини

Сорбе от Мандарини

  • Мандариновият сок не го прецеждам, през цедка, след като го изстискам. Харесва ми да има власинки в него.По време на изстискването отстранявам само отделилите се семки. 
  • Добавянето на златният сироп (golden syrup) към сорбето, забавя и предотвратява  замръзването му като буца. Разбира се това не означава, че сорбето не трябва да се разбърква на всеки 30 мин. по време на замръзяването. Може да го направите и без да добавите златен сироп.
  • Мерителната чаша е със съвместимост 250 мл.
  • Идеята за това сорбе е взаимствана от списанието „γλικές ιστορίες”Сорбе от Мандарини

Необходими продукти:

200 гр. (1 ч.ч.) захарСорбе от Мандарини

100 мл. вода

1 с.л. златен сироп (golden syrup) или глюкоза

500 мл. (2 ч.ч.) прясно изцеден сок от мандарини

прясно изцеден сок ½ лимон

1-2 мандарини за ароматизиране на сиропа и за декорация на сорбето

Начин на приготвяне:

Може заедно с приготвянето на сирапа да си направите захаросани кръгчета от мандарини, за декорация на сладоледа. За целта измийте, подсушете и нарежете на тънки кръгчета 1-2 мандарини. Сложете ги заедно със водата и захарта в подходящ съд на котлона. Когато сместта заври, огънят се регулира и се засичат 2 минути. Полученият сироп се сваля от котлона и към него се добавя златният сироп. Разбърква се докато се разтвори и се оставя да изстине на пълно.

Сорбе от Мандарини

Когато сиропа изстине, мандарините се изваждат и отцеждат от него без да се мачкат. Нареждат се върху покрита с пекарска хартия тава и се изсушават на слаба фурна. Може и така да се оставят. Към захарният сироп се прибавят сока от лимон и сока от мандарини. Сместта се разбърква, след което се се налива в подходящ съд и се прибира във фризера. Разбърква се периодично (на всеки 30 минути) докато замръзне.

Сорбе от Мандарини

Сорбето се сервира гарнирано с мандариновите кръгчета.

Сорбе от Мандарини

Last updated by .

One thought on “Сорбе от Мандарини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: