Декорация за торта на Войнишка тематика

Декорация за торта на Войнишка тематика
Декорация за торта на Войнишка тематика
Този пост е за това, как да си направавим захарни войници и топове 🙂 Ще ви бъдат нужни Маслен крем в следните цветове: бяло, жълто и сиво-черено.
Захарнен фондан със следните цветове: Телесният цвят го направих като цапнах малко жърта и оранжева сладкарска боя върху белия фондан, когато размесих добре, реших да добавя още съвсем малко жърто, оранжево и кафяво. Опитах се да получа черен цвят или колкото се може по-наситен тъмен цвят. Резултата бе тъмно сиво! Оцветих едно топче фондан в ярко червено, и за да прилича повече на плат, добавих червена боя на прах – тя не се размесва равномерно във фондана и той става като на пръски – това се вижда по-долу при „кроенето“ на саката.
Декорация за торта на Войнишка тематика
Това са шприцовете, които съм ползвала при направата на тортата: Всички накрайници са с кръгъл отвор и са в три размера. Напълних един пош с бял маслен крем и при необходимост сменях големият накрайник с малкият. Белият маслен крем съм го използвала предимно като лепило, тоест с него прикрепях отделните части към тортата. Другият пош е със оцветен в жълто маслен крем и накрайникът му е много малък – с него направих косата на войниците, копчетата и токата на колана. Другият пош напълних със сиво-черен маслен крем и ползвах два накрайника за него – среден за колана и голям – за шприцоването на оръжието и обувките.

Декорация за торта на Войнишка тематика

Оформянето на войниците започва от панталоните: Парче от сиво-черният фондан се разточва на лента, която се нарязва на триъгълници, чийто връх не е остър От всеки триъгълник се оформя по един панталон: от върха на триъгълника в посока на основата му се прокарва вдлъбнатина, която стига на няколко милиметра от основата на триъгълника – така вече са се оформили крачолите. Панталона се намазва с малко маслен крем (от обратната страна) и се прикрепя в основата на тортата на местата, където има и колона (така че войника да бъде в центъра и). Ддолният край на крачолите на панталона трябва да опира в основата на тортата. Сакото се изрязва с четириътълна курабиена формичка 4 см. С нож се правят разрези под наклон (както е показано на снимката) за ръкави. Всеки от ръкавите се заобля в основата си с помоща на клечковидният инструмент. Сакото се прикрепя с маслен крем над панталона.

Декорация за торта на Войнишка тематика

Главата на войниците се изрязва с капковидна формичка (вижте снимката) и се прикрепя върху колоната над сакото. С черна сладкарска боя се рисуват очи и уста -направих го по най-лесния възможен начин – с клечка за зъби топната в черна боя драснах две чертички за очички и една за уста 🙂 Със сив маслен крем с голям накрайник шприцовах обувките и оръжието – чертечка по средата на единият ръкав. Големият накрайник на сивия маслен крем се сменя с малък и с него се оформя колана – чертичка по средата на сакото. С оцветен в жърто маслен и малък накрайник се правят копчетата, колана и брадата.

Декорация за торта на Войнишка тематика

Калпака се изрязва с капковидната  формичка по същият начин, както беше оформена  и главата. Прикрепя се с маслен крем. С бял маслен крем и голем кръгъл накрайник шприцовах ръцете в бели ръкавици. Така се оформят всички войници – на всяка колона има по един на стража 🙂

Декорация за торта на Войнишка тематика

Черешовото топче (оръдието) направих така: Усуках фитил и го разрязах на три равни части. Двете залепих с малко сив маслен крем и така получих основата. Третото фитилче сложих по средата върху основата и с него обгърнах шоколадова пуричка. Колелата ги изрязах с кръгла курабиена формичка и ги декорирах със сив маслен крем. Оставих ги да поисъхнат и ги „лепнах“ по две на оръдие.

Декорация за торта на Войнишка тематика

Разположих бщо 5 оръдия на върха на крепостта, между колоните.

Декорация за торта на Войнишка тематика

И на края разбира се знамето – крепост без знаме не бива! Принтирах на един лист Честит Рожден Ден (посланието е на гръцки) изрязях го огледално като знаме и го залепих на дървеа клечка за шишчета. Загънах малко хартията (получи се вълна), за да изглежда като развято от вятъра знаме и го забучих по средата на крепоста.

Декорация за торта на Войнишка тематикаТова беше надявам се идеята да се е харесала и на вас!

Last updated by .

7 thoughts on “Декорация за торта на Войнишка тематика

 1. Ето, че видях как става украсяването на тази превъзходна торта!
  Страхотна е !
  Войниците са много хубави!
  Крепостта и оръдията, също!
  Поздрави!

 2. Мария,
  благодаря за подробното обяснение и всички снимка стъпка по стъпка. От твоите ръце изглежда лесно, но всъщност дали е така… Много елементи и детайли си направила, поздравявам те.

 3. Русанка, Дани,
  Радвам се че ви допадат моите войници!
  Дани, наистина е лесно, защото отделните елементи се изрязват с формички…
  Лек и много :)) ден!!!

 4. Много идейна и ефектна торта! Със сигурност е била и много вкусна. Парченцето ще го сънувам 😉

 5. goldy, привет!!!
  Да беше вкусна…
  В къщи често правя морковен кейк – имам няколко тукашни и някалко Американски рецепти от книги на мъжът ми и са коя от коя по-хубави…. тази рецепта я получих от готвачът ни, който я има от Жан-Мар (той е професионален сладкар)…
  … и нали съм винаги готова за нови опитвания и експерименти, реших да я изпробвах за първи път за рожденният ден на съпружето!
  Другата торта също стана страхотна и нейната рецепта я правя за първи път, като напиша поста ще я видиш!

  Пращам ти хиляди слънчеви усмивки!

 6. Иееее!!!

  Огромен комплимент и благодарност за подробните обяснения и снимки 'стъпка по стъпка'! Знам колко трудно и често неудовно е прейъсване процеса на работа за поетапно заснемане.. Поздравления за старанията, ентусиазма, уменията и крайния резултат, Мария!

  Сърдечен поздрав и 🙂

  пп. Все така и занапред, Мария, да споделяш! Много ме радват и са ми винаги интересни твоите публикации 🙂

 7. Благодаря ти Дими!
  При такова положително приемане на моите подробни обяснения за рецептите… как да не продължа в този дух!?!

  :))

  Весел и усмихнат ден Дими!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: