Коктейл Текила Сънрайз (Tequila Sunrise)

Днешната жега бешепросто ужасна!!! Радиото и телевизията тръбят, че днес е най-горещият ден в годината (надявам се да няма друг такъв)! Та във този безумно горещ ден трябваше да прекарам няколко часа в кухнята (за сега няма да издавам защо). Беше ми адски горещо, сигурно беше по-горещо отколкото в сауна, а тава страшно много ме измори, без да съм вършила кой знае какво. Пфу… камъни да бях носила, нямаше да се чувствам така!!! Седнах под вентилатора… и след като се освежих вдях, че часовникът показва 19 часа! Някак си ми дойдоха сили, само от мисълта, че следобедната жегата ще отстъпи място на малко по-прохладната вечер 🙂 Това си е време за нещо алкохолно но освежително! И ако ще е алкохолно, предпочитам да е нещо от рода на напитката в днешният ми пост. Харесвам коктейлите, обичам да ги забърквам! И друг път съм споменавала, че алкохолните напитки които ми е приятно да пия, са тези при които не се усеща натрапчиво самият алкохол. 

Представям ви Коктейл Текила Сънрайз (Tequila Sunrise). И той като повечето популярни рецепти има своите вариации. Най-известната обаче е тази, която представям днес – текила, портокалов сок и гренадин. Чашата за коктейла е със съвместимост 300 мл.

Необходими продукти за 1 коктейл:

25-30 мл. текила

2 с.л. гренадин (сироп от нар)

150 мл. портокалов сок

лед

висока чаша със съвместимост 300 мл.

сламка

1-2 шайби портокал за украса

Начин на приготвяне:

Текилата и портокаловият сок се смесват в шейкър с 1-2 кубчета лед. Чашата се пълни с лед, слага се сламката и се наливат 2 с.л. гренадин. Върху леда бавно се излива сместта от шейкъра, така че гренадина да не се размесва с него при наливането.Това е! Вземете си напитката, заемете позиция в близост до мощен вентилатор и се присмейте на жегата. Когато  приключите с нея ще установите, че от напрежението което прекомерната топлина създава, не е останал и спомен!

Тук има още снимки. Между другото, като си гледам албумите в Picasa, забелязах, че съм изпаднала в някакъв жълто-оранжев период 🙂

Last updated by .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: