Торта буренце с есенни плодове

Торта буренце с есенни плодове

 

 

 

 

 

 

 

 

Тази торта беше за подарък по случай рожден ден на съученичка на дъщеря ми – Елеонора-Мария! Радвам се, че тортата много се хареса на всички гости! 

Торта буренце с есенни плодове

 

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

Пригответе си захарното тесто и го оставете да престои една нощ – така се работи по-добре с него. Всички части на украсата трябва да се изработят предварително(поне седмица по-рано), за да може да засъхнат. За целта подберете съда, който ще ползвате за оформяне на буренцето. „Дукисата“ не се пече, така че той би могъл да е от почти всякакъв материал. Примерете обиколката му в основата и в горната част. Така ще можете да прецените, размера на „дъските“ от които ще е съставено буренцето. Начертайте си шаблон за тях, по който ще ги изрязвате от захарното тесто. Не забравяйте да направите няколко повече от нужната бройка, в случай че някоя се повреди или счупи. Листата са изрязвани с формички, а плодовете са моделирани на ръка. Захарното тесто, от което съм рязала листата е оцветено в зелено, а това на гроздето в бледо лилаво. Останалата декорация съм изработила от бяло тесто, след което съм оцветила с нужните цветове. Със сладкарските бои се рисува така, както се рисува с водни бои, само че четката се потапя в чист алкохол 95° или водка (40%).

Торта буренце с есенни плодове

Пригответе си Дукисата. В поста си  за нея съм дала каква е съвместимостта на една доза. Така лесно ще можете да прецените колко дози ще се поберат в съда, който сте подбрали за направата на буренцето. Не забравяйте да покриете стените и дъното на съда, който ще се ползва за калъп с домакинско фолио, така ще може по-лесно да се извади. Оставете тортата да стегне за поне 4-5 часа, най-добре цяла нощ. Извадете я от формата и я намажете с течен шоколад или маслен крем. Прилепете „дъските“ около тортата – шоколада или масленият крем, ще са като лепило. В долния край вързах парче панделка, за да придържат „дъските“ и за по-добър външен вид. Горния им край го изравних като изрязах излишното с ножичка.

Торта буренце с есенни плодове

 

Повърхността украсих с плодовете и листата! Нека сега да покажа и един по-близък план на отделните плодове.  Прасковите…

Торта буренце с есенни плодове

Крушите…

Торта буренце с есенни плодове

Ябълката с част от дюлята…

и гроздето…

Торта буренце с есенни плодове

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта буренце с есенни плодове
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: