Висяща апликация за Коледна декорация – Дядо Коледа със звънчета

След „Момичето и Момчето със Свещичките“ и „Мечето и момиченцето на люлка„, това е новото ни допълнение към ръчно изработените ни Коледни украси. Вече знаете, че с дъщеря ми харесваме да изработваме подобни неща по всякакъв повод :) Тази апликация се получи доста ефектно заради лъскавата, хартия която побрах за направата и, но точно заради блясъка и някак не успях да направя добри снимки. Надявам се обаче да допадне на всички, които ме питаха дали ще споделя нова  апликация на тематика, предстоящите празници.

Висяща апликация за Коледна декорация – Дядо Коледа със звънчета

 • Материалите, които са нужни за направата на подобна декорация, могат да се закупят от повечето книжарници (поне тук се намират лесно).
 • Може да ползвате всякакви подръчни материали, като увивна хартия, чантички и панделки останали от подаръци, парчета текстили и каквото др. се сетите.
 • Идеята и шаблоните са от една от книжките на огромна поредицата от идейни занимавки за деца „Έξυπνες κατασκευές για Όλο το Χρόνο“. 

Най-основно ще ви е нужно:

 • ножица с остри върхове
 • хартия за снемане на шаблони tracing paper или тънка хартия за печене
 • мек молив (В1) за сваляне на шаблона
 • лепило подходящо за апликации White Graft Glue
 • четка за рисуване (за нанасяне на лепилото)
 • бързо залепващо прозрачно универсално лепило от рода на UHU – то се ползва за по-напластените части. За по-здравото им и бързо залепване.
 • флумастери 
 • моливи и пастели 
 • картонени листи, хартиени и други материали в предпочитаните от вас цветове
 • дървена пръчка или нещо друго подходящо, около което да завържете висящите фигурки
 • дебел червен конец или канап
 • 6 звънчета

Начин на изработване:

Най-напред трябва да си направите шаблоните. За целта принтирайте разчертаните от мен шаблони върху хартия с размер А4. Може да копирате всяка от снимките в Word  и да я принтирате от там, или да направите това директно от ТУК за шаблон 1

и ТУК за шаблон 2

Покрийте отделните елементи от апликацията с хартия за снемане на шаблони -tracing paper (тя е прозрачна) и ги очертайте върху нея с молива. Всеки от отделните елементи е оцветен с различен цвят за ваше улеснение. Не забравяйте да отбележите върху всеки шаблон очертанията на другите пресичащи се с него – това ще ви улесни по-късно. После ги изрежете. Това са шаблоните. 

Пригответе си картони (или друга материя) в желаните от вас цветове и десени. С помощта на шаблоните разчертайте върху картона отделните елементи за апликацията. Помнете, че за всеки елемент се правят 2 огледални негови чертежа. Тоест, трябва да положите шаблона първо от едната му страна, да го очертаете с молив върху картона и след това да обърнете същият шаблон от другата страна  и да го очертаете с молив още веднъж върху картона. Получава се огледален образ. Когато приключите с разчертаването на всички елементи, ги изрежете с ножица и след това започнете сглобяването им. Шаблоните ще ви бъдат от помощ и тук, защото чрез тях ще преценявате лесно, как да свързвате отделните парчета. Най-напред се изработва Дядо Коледа и след това останалите части на апликацията. Започнете със сглобяването на предната или задната огледална част, като върху нея се наслояват постепенно останалите части. Не правете отделно предната от задната част, в опит да ги съедините на края. Колкото и прецизно да  са направени шаблоните е възможно да се получи разминаване. След това в горната част на шапката се пробива отвор с игла и през него преминава конеца (или канап) с който фигурата се връзва към  дървената пръчка или нещо друго подходящо, което сте подбрали. Според дължината на фигурата, която се получила се отрязват още две симетрично дълги парчета от конеца. Всяко от тях се връзва към единия край на дървената пръчка и по дължината на конците се правят останалите апликации.  

Ето така се прави подаръка. 

А така сърцата и коледното дърво. В края на всеки от конците се прикрепя по една камбанка, от тежеста и конците ще стоят опънати.

Това е!!! Надявам се, че и тази апликация ще ви хареса и ще се забавлявате с децата си по разкрасяването на дома! 

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: