Торта Пчела (Bee Cake), лесна за оформяне

Торта Пчела (Bee Cake), лесна за оформяне

Торта Пчела (BeeCake), лесна за оформяне

В Pinterest видях тази лесна за оформяне торта пчела (Bee Cake). Много ми хареса идеята!!! Не можах да устоя!!! 🙂 Направих я за кръщенето на Илияна-Сотирула, коeто беше с тема „Пчела“. В публикацията ми Торта за кръщене с тема „Пчеличка“, може да видите снимки от въпросното тържество и „главната торта“.

Торта Пчела (Bee Cake), лесна за оформяне

(short link)

Торта Пчела (BeeCake), лесна за оформяне

  • За 3D торти приготвям „Медовик“ подобно на Дукиса„. Така е лесно да се запълнят всякакви форми. 
  • Ще ви е нужна купа с овално дъно, т.е. да е полукълбо. Моята е с диаметър 20 см., дълбочина 10-11 см. 

Необходими продукти:

За декорацция:

Начин на приготвяне:

Изпечете блатовете за торта Медовик, оставете ги да изстинат и ги начупете на парчета. Пригответе и крема за тортата. Смесете крема с начупените блатове. Разбъркайте хубаво и насипете сместа в купата предвидена за целта (вижте съветите о-горе). Добре е купата да е покрита с чист найлон или домакинско фолио, за да се извади тортата по-лесно, след като стегне. Приберете купата в хладилник за 1 нощ. На следващият ден обърнете купата върху чиния или подложка за торта. С помощта на фолиото, тортата лесно ще излезне от купата. Отстранете фолиото и покрийте тортата с чаршаф от жълто захарно тесто. Не замазвам с маслен крем, смятам че няма нужда. От черно захарно тесто изрежете дълга лента с дебелина около 3 см. Поставете я в средната част на тортата, като диадемата на пчеличката.

оформяне на тортата

На следващата снимка се виждат формите, които съм ползвала за направа на очите на пчелата – едната е яйце, другата кръг.

формички за изрязване на тесто

С яйцевидната форма изрежете бялата част на очите, с кръглата форма черната. От чено захарно тесто оформете панделка върху диадемата на пчелата. Направете и мигли от малки продълговати тригълни парчета черно захарно тесто. Извийте леко острата им част, за да придадете по-кокетен вид на очите. Крилцата на пчелата са по-скоро загатнати. Оформете ги от бяло захарно тесто. Разточете фондана на кръг, разделете го на половина и прикрепете всяка част странично така че да прикривате основата на „диадемата“. „Клилата“ прилепват плътно само в основата на тортата.  

Торта Пчела (BeeCake), лесна за оформяне

В задната част на тортата, залепете малко черно кръгче, за жило на пчеличката. Това е! Декорацията е много бърза и лесна, а е доста атрактивна! Ще се радвам ако някой се възползва от показаното тук. Да ви е сладко!

Торта Пчела (BeeCake), лесна за оформяне

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта Пчела (BeeCake), лесна за оформяне
Published On
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: