Торта Панда

Торта Панда

Седмица назад, беше рожденият ден на сина ми. Тази година си пожела Торта Панда – много сладичка била!

Торта Панда

Отдавна се каня да ви покажа формата (Wilton Animal Crackers Pan) с помощта на, която е направена тази торта, защото е многофункционална, в смисъл че с една форма може да се направят различни животински глави.  

Торта Панда

Животинките стават много красиви, а за да се оформят не са ви нужни никакви специални умения, освен търпение да шприцовате малки звездички една до друга! 🙂 Колкото по-малък е звездовидния накрайник на поша, толкова по-фин е крайният резултат, но и повече търпение е нужно. Инструкциите към формата препоръчват да се ползва звездовиден накрайник Wilton № 16. Аз ползвах звездовиден накрайник Wilton № 18, за да мога да приключа по-бързо в жегите през август.Торта Панда

Всичко необходимо:

Начин на приготвяне:

Когато правя Дукиса в тази форма, я застилам с прозрачно домакинско фолио, за да мога да я извадя по-лесно, след като престои в хладилника. Приготвя се маслен крем. Около 3/4 чаена чаша от него се оцветява с черна сладкарска боя. Около ¼ чаена чаша се оцветява в розово (може и по-малко), а останалото количество крем се оставя както си е – бял. Готовата торта се обръща (изважда се от формата) върху чинията (поднос), където ще бъде сервирана. Пълня един пош с бял и един пош с черен сладкарски крем, като сменям накрайниците (кръгъл или звездовиден), както е необходимо. Започвам с очертаването на контурите. Ползвам кръглия накрайник и крема оцветен в черно. Запълвам, тези които трябва и заглаждам леко с пръст потопен в нишесте. Торта ПандаСлед като очертая контурите, оформям очите и запълването последователно цялата повърхност на тортата с помощта на звездовидния накрайник. Добре е да се охлади добре в хладилника, за да стегне крема, но може да бъде сервирана и веднага.

Торта Панда

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта Панда
Published On
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

17 thoughts on “Торта Панда

  1. Желая на синът ти много здраве, радости, положитилни детски спомени и емоции 🙂
    Тортичката е прекрасна, много симпатична пандичка 🙂
    Поздрави, Мария!

  2. Здрасти Мими, за първи път пиша коментар в блока ти. Аз съм Нора от Плевен на 19 съм и от 10 години вървя по пътя на кулинарите. Почти всяка седмица влизам в блока ти. Харесвам всичко което ти правиш .Всичко е невероятно. Първо да ти е живо и здраво детенцето. Тортата е стахотна. Супер идея. Племенницата ми има скоро рожден ден и искам да я изненадам. Тази тортичка много ми харесва. Тя обича котките. На кутията на формата видях котка от същия сорт.Вчера сутрин видях тортичката и много ми хареса. Сетих се за ЧРД-то на Лидия (племеничката ми).От вчера търся тази форма по магазините тук и по интернет,но навсякъде ми казват едно и също и то е че вече не се произвеждат или въобще не са чували за тъкава. Можеш ли да ме посъветваш нещо.Но имай предвид че остават само 3 дена до ЧРД-то. Искам идея за торта котка.

    1. Привет и от мен ted.
      Смятам, че не е трудно да се оформи муцунка на котенце като се ползва една кръгла тава за основа и още една от която да се оформят ушите и да се насложи муцунката… Когато човек има желание – всичко е възможно! Разбира се с формата е много лесно и бързо. Със сигурност в Интернет ще намериш ако държиш на това, но ще отнеме време. В блога ми има и „Руло котешки очи“ – намери го чрез търсачката, може идеята да ти допадне!
      Успех!

  3. ЧРД на малкия принц! 🙂
    Да расте здрав и винаги усмихнат за радост на мама и тати!
    Макар и на патерица – пожеланията са ми от сърце! 🙂
    Бъдете здрави и щастливи цялото семейство!:)

  4. Тази торта е чудесна и напълно в твой стил! Тъкмо се каня да направя Дукиса тези дни и се питах дали ще се получи,ако излея сместта във форма различна от кръгла…Мисля да опитам да направя торта във форма на сърце .Дали ще се получи добре? Преди не съм правила тази торта и малко се притеснявам.Ако резултата е добър ще докладвам.
    Поздрави !

    1. Живче, той стила не е мой ама явно така изглежда понеже много от публикуваните в блога ми торти са по тази рецепта.
      Истината е, че на вкус е много добра и всеки който я опита, страшно му допада (изключение би могло да има само при някой, който не си пада по шоколада). Прави се и лесно, а основната причина да ползвам тази смес при повечето торти за рожден ден е, че може да се излее във всякакви форми или да се оформят всякакви неща.

  5. Мария, поздравления за хубавия блог и чудесните рецепти! Вече няколко пъти опитвам и всичко се получава страхотно! Искам да пробвам да направя торта за рождения ден на сина ми и се спрях на тази. Формата, с която разполагам, е силиконова, с вместимост 1,5 литра. Ще направя 1,5 количество за Дукиса за всеки случай (остатъкът няма да се затрие, сигурна съм:)) Чудя за фолиото: ти в самата форма ли го разстилаш и отгоре изсипваш сместа? Дали да не опитам без фолиото, нали формата ми е силиконова и пластична, или да не рискувам?

    1. Здравей Мария!
      Радвам се, че опитаните рецепти са се харесали!
      Ако формата е силиконова няма смисъл да се слага фолиото. Когато сместа за „Дукиса-та“ стегне ще се извади лесно от силиконовата форма.
      Успех желая и да ви е сладко!

      1. Направих три дози – половината сложих в мечата форма и половината в стандартна тортена форма. Сега отлежава в хладилника. Не намерих обикновени бисквити, сложих бутер. На вкус стана страхотна, сега остава и на вид да я докарам хаха. Мисля да замажа мечката с Нутела, а тортата ще я обличам във фондан. Чудя се обаче дали да правя маслен крем за под фондана или и там да сложа Нутела? Никога не съм работила с фондан, моят е готов.

          1. Благодаря, Мария! Мечето стана много сладко! Само малко ми беше трудно да загладя нутелата, особено след като веднъж я бях нанесла върху тортата, сложих пак за малко в хладилника, но не успях да загладя добре. Реших накрая да я направя рошава, все пак мечка е:)) сега ще започвам кръглата торта и ме достраша пак с Нутела, ще разбъркам маслен крем, че иначе фонданът ми ще се накъдри. Благодаря още веднъж! Ще споделя крайния резултат:)))

          2. Огромно благодаря за чудесните рецепти, доброто им поднасяне и отговорите, абе всичко! Тортите станаха стра-От-ни, както казва вашият сънародник Пандос:) Обичам този блог!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: