Торта Акула

Торта Акула

Планирах да ви покажа тази торта преди няколко дни но промених плановете, заради читател. После настана такава жега (чак Интернет-а се смахна) и силите ми бяха съсредоточени главно в това да оцелея през периода, опитвайки си да не си представям как мозъкът ми се втечнява и изтича през ушите… 🙂

Торта Акула

Правих тази акула за един от рождените дни на племенниците ни Маринос и Ксеньос. Разказвала съм ви и преди за тях, за това колко много обичат динозаврите и не само тях. Май от както са се родили доста сладки представители на животинския свят съм правила и повече от половината не съм успяла да споделя тук! 🙂 Смятам, че начина, по който направих акулата (отрязаната и глава, ако трябва да бъда точна), е може би най-лесния вариант да се направи 3D акула. Знаете, че най-често си „намирам“ калъп за торта от този род виждайки форми във други такива или правейки си ги сама. В случая за калъп ползвах декоративния стъклен съд, който се вижда на долната снимка. С негова помощ е правена и тази торта.

Торта Акула

Как се прави Торта Акула

Торта Акула

Всъщност днес няма да има точно рецепта. Ще ви покажа (всъщност повече ще описвам, защото нямам много подробни снимки от самия процес) как може да си направите и вие подобна торта. Подробностите като дози и продукти са по-скоро за лична полза, понеже продуктите, които ще бъдат вложени зависят от големината на съда, който ще служи за калъп. В случая вие трябва просто да се огледате за нещо с конусовидна форма, чийто връх е заоблен… 

Всичко което е необходимо:

Начин на приготвяне:

На долния колаж се вижда тортата положена в калъпа, извадена от него и на 3-та снимка показвам как съм изрязала част от долната част на тортата, за да оформя озъбената уста. Торта Акула Най-напред съм облепила вътрешността на устата с фондан оцветен в наситено и в по-бледо розово, като съм ги редувала на линии. Зъбите са прикрепени почти последни.   Торта Акула След това съм покрила с бял фондан, половината на тортата която е от към страната на устата. Останалата торта е покрита с фондан оцветен в синьо, който прихлупва бялата част.

Торта Акула

Краищата на синия фондан нарочно не са отрязани гладко, опитах и самият фондан да не изглежда съвсем гладко. Направих допълнително и няколко „натиска шарки“ по гърба на рибата.

Торта Акула

Странично в синята част от две топчета (оцветен в черно фондан) съм направила очите. Това е една от най-лесните 3D торти които съм правила, а ефекта сред малки и големи беше впечатляващ!!! Ще се радвам ако идеята бъде полезна и някой от вас! До скоро!

Торта Акула ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта Акула
Published On
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

3 thoughts on “Торта Акула

  1. Точно щях да възкликна като Роси… Ама наистина е страшна! И е толкова реалистична, Мими, браво! Сигурна съм, че си зарадвала много племенниците си – да са ви живи и здрави. Поздрави сърдечни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: