Крем Мираж

Крем Мираж

Крем Мираж

Идеята за Крем Мираж, възникна спонтанно или може би по стечение от обстоятелствата, но се получи много вкусно и съм доволна от факта, че заснех приготвянето му и сервирах на гости, сред които десерта пожъна голям успех!

Крем Мираж

(short link)

Остана ми  Гараш блат, след приготвянето на „2 в 1: Торта Гараш и пандишпанова торта с ванилов крем„. Имах млечен карамел или дулсе де лече (Dulce de Lache) и два вида шоколад – бял и черен. Така се роди крем „Мираж“. Не знам защо го нарекох така, сигурно защото някои от снимките бяха размазано миражни! 🙂 Мисля си, че би станала и страхотна торта на същия принцип: 5 блата, след първия смесени артистично двата крема с бял и черен шоколад. После блат намазан със слой дулсе де лече, блат и смес от двата крема. Някой може и така да реши да опита.

Необходими продукти:

Начина на приготвяне:

Пригответе Гараш блат и млечен карамел или дулсе де лече (Dulce de Lache)

След това пригответе варен крем:  В малка тенджера смесете прясното мляко, сметаната, захарта и нишестето. Сложете тенджерата на умерено силен огън. Варете с непрекъснато разбъркване до сгъстяване. Свалете тнджерата от котлона и разделете полученият крем на 2 равни части. В едната добавете белият шоколад, в другата тъмният.

Крем МиражРазбъркайте и двата крема, докато шоколада се разтопи. В купа сипете млечният карамел и разбъркайте с телена бъркалка. На следващата снимка се виждат трите крема нужни за рецептата.

Крем Мираж

Нарежете гараш блата на парченца с размер на хапки. Приготвям десерта в чаши за бренди, но може да се ползват купички или голяма купа, в която да се оформи като трифъл. 

На дъното на чашите слагам няколко парченца от блата. Покривам ги с няколко супени лъжици от крема с тъмен шоколад. Върху него нареждам още няколко парченца блат. Покривам ги с 2-3 лъжици млечен карамел. Завършвам с крема с бял шоколад и парченце от блата.

Охладете крема в хладилник за няколко часа. Може да го гарнирате с нарязани на парченца банани или да го наръсите със стружки шоколад, но и сам за себе си е чудесен.

Да ви е сладко!

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Крем Мираж
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 thoughts on “Крем Мираж

  1. Здравей Мария, много ми допадна този крем, но колко захар трябва да се сложи в сместта? Предполагам на вкус, но все пак не ми се рискува да го направя прекалено или не достатъчно сладък. Поздрави и Благодаря предварително. Как е лятото в Кипър? Предполагам тече с пълна сила:-)

    1. Привет Ваня,
      Веднага ще я вмъкна (2 равни супени лъжици)!
      Много ти благодаря, че ти направи впечатление. Имах някаква засечка днес с публикуването (разпадна ми се Интернет-а) и си загубих текста, а после от бързане да пише пак, явно съм пропуснала. Крема става доста сладък и ако желаеш може да добавиш захарта в края, след като го опиташ и прецениш. Имай предвид че и карамеленото мляко е сладко!
      Голяма калорична бомба е, но е страхотен!

      Колкото до лятото тук – чакам го да свърши с огромно нетърпение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: