Как се прави чеснов хляб (Garlic Bread)

Как се прави чеснов хляб (Garlic Bread)

Кой не обича чеснов хляб?!? Е, сигурно трябва да изключим тези, които истински не харесват вкуса и аромата на чесновият лук! Приготвя се лесно и бързо – всичко, което трябва да направите да е препечете малко хляб на скарата или в тостера и да го залеете с разтопено масло в което сте добавили чеснов лук. Ако ви се занимава малко повече, може да настържете кашкавал върху чесновият хляб и да го запечете на грил. Чесновият хляб може да бъде чудесен старт (като разядка) преди обяда или вечерята, да придружава ястия, с които си подхожда или просто да си го хапнете в компанията на чаша вино или бира. 

Как се прави чеснов хляб (Garlic Bread)

  • Може да ползвате прясно настърган чеснов лук или чесън в масло
  • Ако не желаете да ползвате животински продукти, може да замените маслото с маслиново олио (зехтин). Чесъна може да се пасира в блендер, като се залее със зехтина. 
  • Може да ползвате обикновен хляб, франзела, хлебчета за сандвич или хамбургер, които да разрежете хоризонтално на половина.
  • Обичам да добавям магданоз в маслото за чесновия хляб, така става по-цветно. Може да се ползват и други пресни подправки според предпочитанията си. Ако се ползва сух риган или друга суха подправка е най-добре да се поръсят върху хляба, след като е бил залят с чесновото масло. 
  • Чесновият хляб би могъл да се наръси с настърган кашкавал и да се запече на грил.

Необходими продукти:

  • хляб, нарязан на филии
  • краве масло
  • чеснов лук
  • магданоз (по желание) или друга подправка 

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в подходящ съд. Добавете чесновият лук и продължете топлинната обработка докато чесновия лук пусне миризмата си. Малко преди да свалите от огъня добавете магданоза. Получената смес се разпределя върху филии хляб, предварително запечени на скара или в тостер. Да ви е сладко!

Как се прави чеснов хляб (Garlic Bread)

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Как се прави чеснов хляб (Garlic Bread)
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: