Коктейл Летен Бриз (Summer Breeze)

Едва ли съм открила Америка с този микс и съм сигурна, че много други хора го правят по този или подобен начин. Всеки, които харесва коктейл Мохито, много ще си падне и по този. Наричам го Летен Бриз (Summer Breeze), защото е точно това, от което човек има нужда в края на един горещ и натоварен работен ден. Това е и един от коктейлите, който беше в листата на менюто ни, когато имахме ресторант. Реших да се възползвам от това, че имам снимков материал и да го споделя и с вас. 

Коктейл Летен Бриз (Summer Breeze)

  • Ще ви трябва висока чаша, чиято съвместимост пълна до ръба е 350 мл.
  • За мен най-добрият ментов ликьор е този, който се вижда на долната снимката. Не бих го заменила с друг.

Необходими продукти за 1 коктейл:

  • 30-40 мл. ликьор мента (Crème de menthe)
  • лед
  • „Спрайт“ или „7 UP“
  • 2 клончета мента
  • 2 шайби лимон
  • чаша и сламка

Начин на приготвяне:

На дъното на чашата се налива ментовият ликьор. Чашата се пълни с лед. Слагат се сламката и двете клончета мента, така че върховете им да излизат на повърхността на чашата. Едната лимонена шайба се разрязва на половина и се слага в чашата, другата се използва за декорация, като се прикрепя към ръба на чашата. Залива се до горе със „Спрайт“ или „7up“, като се налива внимателно, за да не се смеси с ментовият ликьор, а да остане над него. 

Така напитката става наситено зелена на дъното на чашата и изсветлява към  повърхността. Преди да се консумира се разбърква. 

Насладете му някъде на сянка с изглед към морето или към планината! Отдайте се на на мечти или просто се отпуснете. Компанията не е задължителна в случая, макар че не пречи! 🙂 

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

4 thoughts on “Коктейл Летен Бриз (Summer Breeze)

  1. Здравей Мария,

    Отдавна не съм правила коментари в твоят сайт, но този път, с пожеланието да се отдадем на мечти гледайки морето, отпивайки от подобен освежаващ коктейл, някак си ми върна едни мноооого мили спомени по отминало време, което няма никога повече да се върне, но за сметка на това ми даде и един поглед в бъдещето, който пък ме зареди с положителна енергия:-) Както разбираш – от мечтателите съм. Наздраве и много съжалявам за това как са протекли нещата с ресторанта ви.

    1. Наздраве и от мен Ваня!
      Радвам се, че публикацията ми е била повод да се потопиш в мечти, прекрасни спомени и нови надежди!
      Винаги съм вярвала и продължавам да вярвам, че всяко зло е за добро – може би е въпрос на гледна точка!
      Та във връзка с това, така и за ресторанта ни! Никак не съжалявам за всичко свързано с него, та дори и затварянето му – беше в такъв момент, в който за мен „злото“ отново беше за „добро“!
      Поздрав най-сърдечен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: