Бонбони от фурми с бадеми и шоколад

Всяка есен прибирам едно солидно количество фурми във фризера. Всеки път когато извадя пакет, фурмите изчезват със светлинна скорост! Затова рядко правя десерти с домашните фурми. Кожата им се отделя лесно и това ги прави още по-прекрасни и изключително подходящи за бонбони – всеки с ядка във вътрешността и обвити в шоколад. 

Такива бонбони приготвям най-често след празниците, когато  сладките неща са на привършване, а са ми останали неизразходван разтопен шоколад и ядки. 

Добре е ядките (в случая бадеми) да се запекат предварително, това ще направи бонбоните по-вкусни. Лично аз много харесвам комбинацията от фурми и бадеми, но и с др. яки ще се получат добре. Ще се радвам идеята да се хареса и на вас и да се възползвате от нея! 🙂

Необходими продукти за 35 бонбона:

  • 35 бр. фурми
  • 35 бр. бадеми или половинки от орехи
  • 220 гр. шоколадова кувертюра
  • 20 гр. краве масло  

Начин на приготвяне:

Всяка от фурмите се разрязва (с остър нож) в едната половина по дължина. На домашните фурми, много лесно се отделя и кожата. На мястото на костилката се слага 1 бадем, половинка от орех или др. ядки. Фурмата се притиска леко, така че ядката да се затвори в сърцевината и. 

Потапят се в разтопен шоколад смесен с масло. Нареждат се върху хартия за печене и остават върху нея докато шоколада стегне, след което се прехвърлят се в подходящ за сервиране съд. Да ви е сладко!

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

4 thoughts on “Бонбони от фурми с бадеми и шоколад

  1. Тези бонбони са точно за мен. Непременно ще ги направя!

    1. Благодаря ти Гери!
      Знам, че в БГ има региони в които виреят фурми, но нямам идея как точно ги съхраняват хората.
      Наясно съм с варианта за съхранение при който фурмите се държат във фризера. Окъсвам ги от клоните (както са си пресни) и ги разпределям в пликове, след което ги пъхам във фризера, Добре е да престоят поне 1 месец. След това изваждам един плик на стайна температура за да се размрази. Докато това стане, фурмите започват да зреят, за 2-3 дни са готови за ядене и са супер лесно им се отделя кожата и не са чак толкова захарни като сушените, макар че ако стоят (изсушават се) и стават като тях, но това само съм го чувала че у нас не остават всички много ги обичаме.
      И с купени фурми си правя такива бонбони когато нямам от домашните. Супер си стават бонбоните и с тях. Пълнила съм ги и със смес от ядки, останали от приготвянето на баклава. Въобще доста може човек да си импровизира…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: