май 5

Торта Пчела (Bee Cake), лесна за оформяне

Торта Пчела (BeeCake), лесна за оформяне

Пролет е! Пчелички и пеперуди жужат над поляните с цветя – е при нас го правят още от зимата, но това е друг въпрос. Смятам, че е идеалното време да споделя с вас приготвянето на тази симпатична торта дегизирана като пчела, с големи чудновати очи. 

Торта Пчела (BeeCake), лесна за оформяне

Идеята за тази торта видях в Pinterest. Много ми хареса това, че е лесна за формяне, а е толкова очарователно детска. Не можах да устоя!!! Направих я за кръщенката на Илияна-Сотирула, която беше с тема „Пчела“. В публикацията ми Торта за кръщене с тема „Пчеличка“, може да видите снимки от въпросното тържество и „главната торта“.  

Торта Пчела (Bee Cake), лесна за оформяне

Торта Пчела (BeeCake), лесна за оформяне

  • Ще ви е нужна купа с овално дъно, т.е. да е полукълбо. Моята е с диаметър 20 см., дълбочина 10-11 см. 

Необходими продукти:

За декорацция:

  • захарно тесто
  • сладкарска гел боя – жълто, черно
  • сладкарско лепило
  • поставка за торта (cake board) с диаметър 24 см.

Начин на приготвяне:

За 3Dторти приготвям „Медовик“ подобно на Дукиса – изпечените блатове начупвам на парчета и смесвам с крема предвиден за тортата. Получената смес се насипва в подходящ съд и се оставя да престои 1 нощ в хладилника, за да стегне. На следващият ден се изважда от формата. В случая при мен формата е купа – полукълбо. Покрила съм тортата с чаршаф от жълто захарно тесто. Не съм замазвала с маслен крем – смятам че няма нужда. От черно захарно тесто съм изрязала лента с дебелина около 3 см., която съм поставила в средната част на тортата – това е диадемата на пчеличката.

Торта Пчела (BeeCake), лесна за оформяне

На следващата снимка се виждат формичките, които съм ползвала за направа на очите на пчелата – едната е яйце, другата кръг.

Торта Пчела (BeeCake), лесна за оформяне

С яйцевидната формата е изрязана бялата част на очите с кръглата черната. От чено захарно тесто съм оформила и панделка върху диадемата на пчелата. Миглите са оформени от малки продълговати трийгълни парчета, острата им част е извита леко, за да придава по-кокетен вид на очите. Крилцата на пчелата са са загатнати  – оформила съм ги от бяло захарно тесто разточено на кръг, който съм разделила на половина, за да оформя 2-те крилца. В задната  част съм оформила жилото на пчеличката с черно кръгче от захарно тесто (вижда се на втората снимка в публикацията). Това е! Декорацията е много бърза и лесна, а е доста атрактивна! Ще се развам ако някой се възползва от показаното тук. Да ви е сладко!

Торта Пчела (BeeCake), лесна за оформяне

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Торта Пчела (BeeCake), лесна за оформяне
Published On
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Етикети:, , , ,

Posted 05.05.2019 by Maria Miteva-Christou in category "Архив (Index)", "Десерти", "Торти", "Триизмерни торти (3D)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари