Сладки с Бадемов Аромат и пълнеж от Круши и Канела

Сладки с Бадемов Аромат и пълнеж от Круши и Канела

Сладки с Бадемов Аромат и пълнеж от Круши и КанелаНе веднъж ми се е случвало уж да намина на бързо при Инчето и там да се закова на място пред някоя изкусно подмамваща ме снимка на нещо, дето много често и аромата мога да му уловя… Така беше и с тези сладки! Надрасках продуктите бързо на едно листче, отбих се и при източника на рецептата дето беше посочила Ина (и това ми беше грешката) защото се подведох от количеството на брашното, което там беше отбелязано като 450 мл. Аз обаче по-късно загрях, че 450 мл. не са 450 гр. чак когато забърках всичко. Когато брашното се дава в милилитри това означава, че не се тегли, а се замерва с мерителна чаша. Тоест 450 мл. брашно са около 1 ¾ ч.ч. със съвместимост 250 мл. Изчислих, че 450 гр. брашно, които аз бях сложила в купата са точното количество брашно за доза и половина от сладките и така просто добавих от останалите продукти. Тестото ми обаче се ронеше и според мен имаше нужда от разреждане, да е по-меко и затова добавих около 6-7 с.л. вода. Може би яйцата ми са били по-малки. Давам рецептата с продуктите, които аз съм вложила в нея – така се получиха мекички и ужасно вкусни. Горещо ги препоръчвам!

Сладки с Бадемов Аромат и пълнеж от Круши и Канела Към плънката от круши може да се добави джинджър така е тук. Лично аз харесвам доста свежият му аромат, съчетава се добре с круши, но и аз бях в положението на Ина – не на всички у дома е любима тази подправка, особенно когато се ползва прясна. Виж канелата всички я харесваме и затова се спрях на нея. Получиха ми се около 30 сладки, но броят им ще зависи от големината с която ще ги оформите.

Мерителната чаша е със съвместимост 250 мл.

Продукти:Сладки с Бадемов Аромат и пълнеж от Круши и Канела

150 гр. краве масло

150 гр. захар

3 жълтъка

4 с.л. ракия, уиски или друг твърд алкохол

3 ч.ч. (450 гр.) брашно

Сладки с Бадемов Аромат и пълнеж от Круши и Канела

1 ½ ч.л. бакпулвер

½ ч.л. бадемов екстракт

6-7 с.л. вода

Пълнеж:

4 круши (670 гр.)

6 с.л. (85 гр.) захар

Сладки с Бадемов Аромат и пълнеж от Круши и Канела

½ ч.л. канела или настърган пресен джинджър в количество на вкус

За намазване и декорация:

белтък

около 30 бр. сурови бадеми или по един за всяка сладка

Начин на приготвяне:

Първо се приготвя плънката: Крушите се измиват и обелват. Нарязват на малки кубчета и се слагат се в малка тенджерка (или друг подходящ съд). Добавя се захарта и се слагат на котлона. Варят се на умерено силен огън, докато захарта се разтопи и крушите омекнат, но без да се разваряват! Свалят се от огъня и се отцеждат от отделилият се сок. Добавя се канелата, разбъркват се внимателно и се оставят да изстинат, след което пълнежът е готов за употреба. Ако искате да ползвате пресен джинджър за плънката, го нарежете на малки финни парченца и го варете заедно със захарта и крушите. След като варенето приключи, отцедете отделилият се сок и оставете плънката да изстине.

Сладки с Бадемов Аромат и пълнеж от Круши и КанелаПриготвяне на тестото: В голяма купа се смесват брашното, бакпулвера и захарта. Добавят се маслото нарязано на кубчета и останалите продукти без водата. Всичко се смесва добре с ръце. Ако е необходимо към тестото се добавя вода – прибавяйте по малко и месете, докато се получи тесто, което може да се точи. Ако плънката все още е топла може да завиете тестото в прозрачно домакинско фолио и да го оставите така, докато плънката изстине. 

Сладки с Бадемов Аромат и пълнеж от Круши и КанелаТесто, се разточва на лист с дебелина около 3-4 милиметра. Изрязват се кръгчета с формичка или с чаша или. В едната половина на всяко кръгче се слага от плънката, покрива се с другата половина и крайчетата се притискат леко, така че плънката да се запечата в тестото. Леко се напукват, докато се охормят, но това не бива да ви притеснява, явно е от вида на тестото. Нареждат се в покрити с пекарска хартия тави или в такива с незалепващо покритие. Намазват се с белтък и върху всяка сладка се поставя поставя по един бадем.

Сладки с Бадемов Аромат и пълнеж от Круши и КанелаПекът се в предварително загрята фурна на 170 – 175˚С за около 10-12 минути или докато порозовеят. Когато се изпекът по желание може да се наръсят с пудра захар. Прехвърлят се върху решетка, и се оставят да изстинат.

Сладки с Бадемов Аромат и пълнеж от Круши и Канела

Last updated by .

10 thoughts on “Сладки с Бадемов Аромат и пълнеж от Круши и Канела

  1. Уби ме с брашното :)), но важното е, че си се справила чудесно, а още по-важното е, че са ви харесали тези сладки.
    Винаги много съм ти се радвала на подробнито описание, онагледено чрез снимки. Много е полезно!
    Хубава вечер, Мери 🙂

    П.П. Не знам за кой път пиша, определено имам проблеми с твоя блог – много често ми изкарва грешка, че не може да ми обработят заявката.

    1. Инче, не ми се случва такова объркване за пръв път 🙂 Какъвто съм си „Марко Тотев“…. като се интусиязирам от нещо първо действам пък после мисля 🙂

      За проблемите, които споменаваш свързани с писането… нямам ясно обяснение!
      Често получавам такива отзиви на e-mail-a си. Многократно сме провеждали тестове на сайта с хората, чийто хостинг ползвам, но всичко си изглежда нормално при нас!
      Единственото, което ни прави впечатление, е че проблеми имат хора вписващи се с Блогер – поне всички които са ми споменавали за тези проблеми са били хора, които са опитали да пишат с Блогърският си профил… Съжалявам, ако това причинява неудобства, но поне за сега не виждам как бих могла да променя нещата…

      Поздрави!

    1. Кате, благодаря ти! И при теб тези дни е ароматно и вкусно – точно в крък със сезона!

      Поздрави и прегръдки от мен!

  2. Много симпатични сладки,перфекто изпълнение!
    Не съм съчетавала до сега круша с канела.
    Чудесна идея,поздрави!

    1. Мира, да знаеш, че круша и канела е супер комбинация – поне на мен много ми харесва!
      Сладките стават много вкусни!

      Поздрави!

  3. Изглеждат много вкусни,Миме!
    Франзелките с картофената вода са тествани:)
    Много, много ни се харесаха:)

    Сърдечен поздрав!

    1. Хей, Леви много се радвам, че франзелките са ти допаднали 🙂

      И тези сладко определено си заслужават!

      Хубава вечер от мен и прегръдки!

  4. Разкошни сладки,Миме!
    И с този пълнеж с круши и канела ще са истински еликсир!
    Подноса с похлупак е много хубав!

    Сърдечен поздрав!

    1. Роси, ометени бяха за нула време, въпрек че заради грешката ми с брашното се наложи да правя доза и половина 🙂

      Мой познати англичани също ги опитаха и бяха омагьосани от прекрасният им вкус!

      Сърдечен поздрав и от мен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: