Великденски апликации за декорация на маса

Великденски Апликаци за Декорация на Маса

Великденски Апликаци за Декорация на МасаТези от вас, които сами приготвят всички печива за Великден, сигурно вече са направили своя списък със задачи и печива, ако не на бял лист, то на ум 🙂 Днешният ми пост е свързан с украсата на празничната Великденска трапеза. Може да изработите тази украса доста преди това, да се забавлявате заедно с децата си около направата и, а за празника да подредите масата по един семпъл, но красив и създаващ празнично настроение начин!

Великденски Апликаци за Декорация на МасаТази декорация би се получи страхотно и с платове вместо с картони. Стига да можете да шиете. Ако имате и шевна машина ще е още по-лесно. Направени от плат, тези украшения за маса, ще могат да се перът и ще трябва да се колосват преди да се ползват. Всичко което е нарисувано, би могло да се избродира – ще отнеме повече време, но ще стане много хубаво –  мога ясно да си представя как биха изглеждали!!!

Великденски Апликаци за Декорация на МасаМоже също, като ги изработите от картон да ги ламинирате, ако желаете да ги запазите и друг път. Трябва обаче да имате в предвид, това че краката направени от канап, ще трябва да ги прикрепите след ламинирането и евентуално канапа или конеца ще е добре да е двоен. Всеки може да развихри фантазията си и да ги изработи от това, което има под ръка, или от това което му се струва, че ще стане най-добре! 

Великденски Апликаци за Декорация на Маса

  • Идеята и шаблоните за тази апликация, са от една от книжките с идейни занимавки за деца от огромната поредица „Έξυπνες κατασκευές για Όλο το Χρόνο“. За подобни апликации, биха могли да се използват и всякакви рисувани картинки от Интернет или детски книжки. Трябва просто да си свалите шаблони по начина показан по-долу. 
  • Материалите, които са нужни за направата на подобна декорация, могат да се закупят от повечето книжарници (поне тук се намират лесно). Може обаче, да си ги набавите и от http://store.krokotak.com – там има всичко! 
  • Тази Великденска апликация за декорация на маса се състои от поставка за яйце и пръстен за салфетка за хранене. Има 2 дизайна – със зайче и петел. Може да изберете един от тях или да направите и двата (както съм направила аз). 

Великденски Апликаци за Декорация на Маса

Най-основно нужните материали са тези:

ножица с остри върхове

лепило подходящо за апликации White Graft Glue 

четка за рисуване (за нанасяне на лепилото)

бързо залепващо прозрачно универсално лепило от рода на UHU – то се ползва за по-напластените части. За по-здравото им и бързо залепване. 

картонени листи в предпочитаните от вас цветове или евентуално платове от които да изработите декорацията

хартия за снемане на шаблони tracing paper

мек молив (В2) за сваляне на шаблона

флумастери – черен, червен, 

моливи – розов

канап или дебел усукан конец за крака

топчета (мъниста) за края на краката в цветове по желание. Хубаво е да се съчетаят с цветовете от които ще направите гребена петела

цветни декоративни дървени щипки за закрепване на пръстените за салфетки

пластмасови, самозалепващи се цветя за ушенцата на зайчетата или други подходящи за това

Начин на изработване:

Най-напред трябва да си направите шаблоните. За целта си принтирайте разчертаните от мен шаблони върху хартия с размер А4. Може да копирате всяка от снимките в Word  и да я принтирате от там, или да направите това дирекнто от 

тук за шаблон 1

Великденски Апликаци за Декорация на Маса

Разчертайте си отделните елементи на апликацията върху хартия за снемане на шаблони tracing paper. Изрежете ги – това са шаблоните с чиято помощ ще очертавата отделните елементи върху картон или плат. На по-горе даденият шаблон има и очертание на яйце, на което е нарисувана заешка муцунка, както и само (отделно) заешко ухо. С помощта на тези шаблони може да направите някое яйце да изглежда като зайче 🙂

Великденски Апликаци за Декорация на Маса

Пригответе си картони в желаните от вас цветове и с помоща на шаблоните разчертайте отделните елементи за апликацията върху тях. Изрежете ги с ножица и започнете сглобяването им. Шаблоните ще ви бъдат от помощ и тук, защото чрез тях се преценява лесно, как да се свържат отделните парчета. На долната снимка се вижда как съм направила петела…

Великденски Апликаци за Декорация на Маса

На следващата снимка се вижда как съм изработила и закрепила крилцата.

Великденски Апликаци за Декорация на Маса

По подобен начин се изработват и останалите апликации (зайчетата). Те дори са по-опростени от петела. 

Великденски Апликаци за Декорация на Маса

Пръстена за салфетка се закрепват около тях, като се защипват с малки декоративни дървени щипки или нещо друго подходящо. Ако сте ги изработили от плат може да ги направите това закрепване с безопасна игла (цветна) или копче, което да се закопча с плетена кукичка или такава, направена от шнур. 

Великденски Апликаци за Декорация на Маса

Надявам се тази идея да се хареса и на вас! До скоро!

Великденски Апликаци за Декорация на Маса

Last updated by .

10 thoughts on “Великденски апликации за декорация на маса

  1. Ихаааа, много ми харесаха!!!!!!

    Позволи да ти честитя днешния празник! Бъди здрава и много обичана!

    Прегръдки!

  2. Чудесни идеи за декорция,благодаря че сподели!
    Честит 8-ми март!
    Бъди здрава,щастлива и много обичана!
    Хубав и цветен празник!

  3. Мария,честит празник!С най-сърдечни пожелания за много обич,щастие,усмивки и ведро настроение!

  4. Момичета радвам се, че сте наминали!
    Аз съм с малко смесени чувства относно празниците като 8-ми март, Св. Валентин…, но уважавам всички празнуващи!
    Честит да е празника! 🙂

  5. Мари, привет! Искам да ти се похваля, че в училище с моите първокласници направихме поставките за яйцата и станаха много хубави. Те много им се радваха. Аз поопростих малко шаблона за петлето като прекопирах в едно гребенчето и „главичката“. На перцата залепихме точици от перфоратора с цвета на гребенчето, като на патетата от пролетната ти украса. Е крачета не слагахме, но пак са много оригинални. Имам модели за поставки, но тези са много по- хубави и вече ще правя само тях. Преди малко направих и за вкъщи, че имам малки племенници и така ще им е по интересно като им подаря великденските яйца. Благодаря ти още веднъж за хубавите идеи. Весело посрещане на празника на празниците, както казва един свещеник в нашия град.Много здраве и светли дни на теб и всички около теб.

    1. Миглена, привет!
      Много се радвам, че така сте се забавлявали с дечицата! Представям си колко симпатични са станали с точици по крилцата!
      Благодаря ти за хубавите пожелания! Светли празници за теб и близките ти хора!
      Сърдечен поздрав!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: