Руло със пушена Сьомга

Руло със пушена Сьомга

Най-напред искам да благодаря на Dani, че ме поправи за сьомгата – бях я написала соломо! 🙂  На мен понякога ми е доста объркващо между няколко-то езика в главата ми! Много често думите просто се сливат и понеже за мен са познати на езиците, които говоря, дори не ми прави впечатление ако говорейки (или пишейки) на единият език вмъкна дума от друг 🙂 Така, че ако някоя съставка не ви е ясна просто ме попитайте и ще се постарая да се поправя! 🙂 Пък ако видите други такива грешки – „свиркайте“!

Руло със пушена Сьомга

Идеята за това руло се получи когато видях една снимка на рулото от хляб пълно само със сьомга и лимони на много тънки резени. И понеже сьомгата е обичана у дома и я харесваме в комбинация с крем сирене, стигнах до направата на това руло. Плънката търпи доста импровизации, която е най-хубавото в цялата история! 🙂  

Руло със пушена Сьомга

Руло със Пушена Сьомга

  • Предлагам два варианта за плънка, но вие може да импровизирате както ви е угодно. И двете плънки са крем сирене, но едната е с маслини, зелен лук и магданоз, а другата с настъргана лимонова кора, пресен копър и зелен лук. Много би си отивало и с плънка, в която е включен пресен кориандър.
  • Дала съм предложение за салата, върху която да се сервира рулото със сьомга.
  • Продуктите дадени за дресинга (заливката на салатата), са за 1 чаена чаша готова заливка.  Това е повече от колкото ви е нужно за случая. Може да намалите дозата, просто имайте предвид, че съотношението на лимона към маслиновото олио е 1:1
  • Това руло може да бъде сервирано, като красиво и вкусно предястие. Може да бъде предложено на коктейл парти или бюфет, а също така може да го направите и за пикник.

Необходими продукти:

  • 3 филии хляб за сандвичи (sliced bread) 
  • 1 пак. (от 113 гр.) пушена сьомга нарязана на много тънки филенца
  • 200 гр. „Филаделфия”
  • 6-7 маслини (може да смесите няколко черни и зелени)
  • 1 супена лъжица магданоз, нарязан на ситно
  • 1-2 супени лъжици пресен лук, нарязан на ситно
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус

Втори вариант за плънка:

  • 200 гр. „Филаделфия”
  • 1 супена лъжица настъргана лимонова кора
  • 2 супени лъжици нарязан на ситно пресен копър
  • 3-4 супени лъжици нарязан на парченца зелен лук

За салатата:

  • 1 маруля
  • ½ връзка рукола
  • ½ връзка пресен кориандър

За дресинга:

  • ½ чаена чаша (125 мл.) маслиново олио
  • ½ чаена чаша (125 мл.) прясно изцеден лимонов сок
  • сол (по желание и на вкус)

Начин на приготвяне:

Добре е да застелите работния плот с домакинско фолио, за да ви е по-лесно навиването на рулото. Най-напред изрежете коричките на хляба. Наредете в редица (върху фолиото или дъска за рязане), три филии хляб, като ги застъпвате леко. Разточете ги с точилката по дължина и по ширина.Руло със пушена Сьомга

В подходящ съд (купичка) сложете крем-сиренето. Смесете го с нарязаните магданоз, пресен лук и маслини. 

Руло със пушена Сьомга

Получената смес се намазва на дебел пласт върху хляба. Върху крем сиренето се нареждат парчетата пушена сьомга. Завийте на рулото по-дължина. Готовото руло се увива стегнато в домакинско фолио и се прибира в хладилника поне за час. Преди да се сервира се нарязва на парчета (шайби).

Руло със пушена СьомгаЗа салата: Измийте и почистете зеленчуците. Накъсайте ги с ръце – марулята на парченца, рукола-та и кориандър-а само листата. Смесете ги внимателно в подходящ съд.

Руло със пушена Сьомга

Пригответе си заливката за салатата: Смете всички продукти в блендер или буркан с капачка. Ако поднасяте предястие в индивидуални чинии е добре да овкусите салата с дресинга и върху нея да поставите 1-2 парчета от рулото. Ако поднасяте на бюфет, (това предполага по-дългото стоене на салатата) е най-добре да поднесете дресинга в отделен съд. 

Руло със пушена СьомгаА сега вижте и другият вариант на това руло. На външен вид няма особена разлика, но във вкусът има съществена.

Руло със пушена Сьомга

Руло със Пушена Съомга, Крем Сирене, Копър и Лимонова Кора

Това рулото се прави по абсолютно същият начин, както и предхождащото го, просто плънката е с различни продуктиРуло със пушена Сьомга

и в случая, рулото ми е по-голямо, с малко повече хляб 🙂

Руло със пушена Сьомга

Който и вариант да изберете няма да сбъркате! Да ви е сладко! Тук може да видите всички снимки по поста.

Руло със пушена Сьомга

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Руло със пушена Сьомга
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

6 thoughts on “Руло със пушена Сьомга

  1. Благодаря,Мария,за изчерпателната рецепта.Единственото съжаление за мен е,че у нас не продават толкова голяма разфасовка на Филаделфия.Слънчева и спорна седмица ти пожелавам!

  2. Удоволствието беше мое Dani! Наистина е жалко че няма такива големи кутии Филаделфия много е икономично. Тук в Кипър икономичните опаковки са дота популярни, може би защото и семействата обикновенно са с повече членове…. За цената на 600 гр. (3 кутийки по 200 гр.) се взима тази кутия която е 1.600гр.
    Желая и на теб всичко добро!

  3. Чудно руло, Мария! Направих го за предястие на коледния обяд, и на всички много ни хареса! Прави се лесно и бързо, а е много вкусно и ефектно, и както казваш ти, плънката търпи импровизации. Аз ползвах малко крема сирене с подправки, малко заквасена сметана, и малко горчица. Страхотно се вързаха с пушената соленост на сьомгата! А листата айсберг отдолу бяха свеж завършек на всичко.
    Благодаря за идеята, и весели празници на цялото семейство!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: