Шоколадови кексчета с чийзкейк слой

Шоколадови кексчета с чийзкейк слойСинът ми обожава тези кексчета!!! Напада ги преди да успеят да изстинат. Все му се струва, че са много малко на брой, защото свършвали светкавично! Вече ми е омръзнало да ги правя!!! Но когато Епифаниос се сети за тях мира не ми дава докато не му ги направя! Шоколадови кексчета с чийзкейк слойРецептата е много лесна за изпълнение. Тестото за шоколадовата основа е супер икономично, като цяло няма недостъпни продукти, може би единствено крема сиренето е по-скъп продукт.

Шоколадови кексчета с чийзкейк слойШоколадови кексчета с чийзкейк слой

  • От по-долу посочените продукти се получават 14 бр. кексчета.
  • Рецептата е адаптирана от списанието Cupcake Haven от Март 2012г.Шоколадови кексчета с чийзкейк слой

Необходими продукти:

  • 175 гр. брашно
  • 150 гр. захар
  • 20 гр. какао
  • ¾ чаена лъжица сода бикарбонат
  • 2 чаени лъжици бял винен оцет
  • 50 мл. олио
  • 175 мл. вода
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия

За чийзкейк слоя:

  • 150 гр. крема сирене „Филаделфия“
  • 1 голямо яйце, 70 гр.
  • 50 гр. захар
  • 100 гр. шоколадови капки

Начин на приготвян:

В купа се смесват всички сухи продукти – брашно, какао и захар. Прави се кладенче и в него се добавят останалите продукти – водата, содата разтворена в оцета, олиото и ванилията. Разбърква се със шпатула до хомогенност.Шоколадови кексчета с чийзкейк слой

След това се приготвя чийзкейк слоя. В купата на миксера се смесват захарта яйцето и крема сиренето. Разбиват се, докато се получи гладка смес. Добавят се шоколадовите капки. Разбърква се с лъжица, колкото да се разпределят равномерно в сместа.
Шоколадови кексчета с чийзкейк слой

На дъното на формичките (14 бр.) се разпределя кафявото тесто. Върху него това с крема сиренето и капките шоколад.

Шоколадови кексчета с чийзкейк слой

Пекат се в предварително затоплена на 180ºС фурна, с включени горни и долни реотани и вентилатор. Печенето отнема 20-25 минути.

Шоколадови кексчета с чийзкейк слой

Когато се охладят леко се изваждат от формите и се прехвърлят върху скара или мраморен плът, където остават докато изстинат напълно. Да ви е сладко!
Шоколадови кексчета с чийзкейк слой

ТУК може да видите всички снимки. 

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Шоколадови кексчета с чийзкейк слой
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

12 thoughts on “Шоколадови кексчета с чийзкейк слой

  1. Zdr Mariya,na vkus sa prekrasni ,no ne mi buhnaha kato tvoite.,sodata 3/4 ch.lajichka na kolko grama e ravna,mislya che tuk sam sbarkala,neustoim vkus bez forma:):):)

    1. Привет, Ели!
      Содата е 3-4 грама. Ако мериш с мерителна лъжичка е лесно да си сипеш 3/4. Ако ползваш обикновена сложи 1 равна чаена лъжичка.
      Друга причина да не бухнат би могла де е това, че са били ползвани по-големи форми, които не са били напълнени достатъчно, но пък за това човек може да се ориентира по снимките в поста.
      Освен това, е възможно твоята фурна на посочените от мен градуси да е по-слаба – ако температурата не е каквато трябва също е възможно да не бухнат добре.

      1. Здравейте, сместта може ли да се направи в голяма форма за кекс или тавичка т.к. не разполагам в момента с формички. Благодаря.

  2. Здравей Мими. Вчера направих кексчетата, по дадената от теб рецепта. Смея да твърдя, че станаха изключителни. Рецептата ми става фаворит и ще си я препиша в тефтера, винаги да ми е под ръка. Харесаха се много и на децата, което не е малко признание, като се има пред вид как трудно им се угажда. Еее, типично по български заместих една две съставки, вместо крема сирене сложих безсолна кашкавалена извара, която при нас като вкус и консистенция е, едно към едно с крема сиренето и вместо шоколадови капки, начупих шоколад.
    Отново ще споделя, че досега нямам нещо изготвено по рецепта от блотът ти, което да не е било сполучливо. Дерзай, а ние ще вървим по стъпките ти.
    Поздрави Галина Иванова

  3. На мен ми останаха по хартиените формички иначе са много вкусни

    1. Вероника и аз преди време бях попаднала на хартиени формички, по които кексчетата лепнат така!
      Неприятно е, но когато е вкусно няма голямо значение! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: