юли 10

Оцет с аромат на червени плодове

Оцет с Аромат на Червени ПлодовеДа живееш на село има и своите недостатъци – понакога не се намират всички продукти които може да ти дотрябват, докато в един голам град от пиле мляко може да намериш 🙂 Така и не можах да открия винегрет от червени плодове, то и изобилие от пресни червени плодове няма тук…

Оцет с Аромат на Червени ПлодовеСпомних си обаче, че преди време бях видяла във форума на Гответе с мен рецепта за малинов оцет и реших да се поровя и да я издиря, защото си мислех, че на неговия принцип ще мога да си направя оцет с аромат на червени плодове, а от него винегрет за една много интересна и вкусна салата – дето от миналото лято и се каня. Утре ще я видите. Рецептата за малиновият оцет ми беше от голама полза относно технологията на приготвяне. Ползвала съм микс от замразени червени плодове, в които имаше и горски ягодки 🙂

Необходими продукти:

Оцет с Аромат на Червени Плодове

400 мл. качествен бял винен оцет

350 гр. микс от замразени червени плодове –  при мен – малини, къпини, горки ягоди, френско грозде и касис

Начин на приготвяне:

Плодовете се насипват в стъклен буркан. Оцете се нагрява до 40-50°С – аз нямах термометър и затова го нагрях без да го оставям да заври, а само докато започнат да излизат първите малки „балончета“,  които предвещават настъпващото завиране на течноста. Дръпва се от огъня и се излива върху плодовете във буркана.

Оцет с Аромат на Червени ПлодовеКогато изстине се затваря с капачка, покрива се с домакинска кърпа и се оставя на стайна температура за 24 часа.

Оцет с Аромат на Червени ПлодовеПрецежда се къто и сока от плодовете се изстисква. Налива се в добре затваряща се бутилка (аз ползвах тази от оцета) и се съхранява в хладилник от 6 до 8 месеца.

Оцет с Аромат на Червени ПлодовеСрещала съм и рецепти от сладкарството с такъв оцет, и тъй като сега имам порядъчно количество от него съм готова за експерименти и нови вкусове!

Оцет с Аромат на Червени Плодове

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Last updated by .


Етикети:,

5 COMMENTS :

 1. By Gaby on

  Тази идея за ароматен оцет определено грабна вниманието ми. Ще чакам следващите рецепти с него и ще си планирам и аз приготвянето му 🙂 Хубава вечер!

  Reply
 2. Pingback: Салата с круши, рукола, синьо сирене и орехи | My Cooking Book Blog

 3. By Васи on

  Лелееее, убийствен аромат! Представям си какъв ще е, като се насити след 24 часа! Сложих малини, ягоди, вишни и къпини. Оцетът ми се оказа ябълков, но не мисля, че това би навредило – дори май придава допълнителен аромат.
  Да си жива и здрава, с твоите идеи! Целувки! 🙂

  Reply

Коментиране (Leave a Reply)