Маслен крем за декоратори (Profetional Cake Decoration)

Маслен крем за декоратори (Profetional Cake Decoration)

Ето и един страхотен за работа маслен крем с прекрасен вкус и възможности за импровизация. След като изпробвах захарния фондан от книгата Professional Cake Decorating, реших да опитам и масленият крем публикуван в нея. Ако ви харесва да правите торти, препоръчвам горещо тази книга – определено си заслужава! Рецептата за този крем се превърна в мой фаворит, така както и фондана! Масленият крем на Wilton, не е никак лош, доволна съм и от него, но според мен тази рецепта е по-добра! 

Маслен крем за декоратори (Profetional Cake Decoration)

  • Ползвайте мерителни лъжици, за продуктите които се замерват с такива. Останалите продукти притеглете с електронна везна, за да се получи перфектен резултат.
  • В рецептата може да се ползва 128 гр. течност: вода, прясно мляко, сметана с 35% масленост или повече, някакъв ликьор. Добре е ликьора да е без цвят.
  • Ако крема ви трябва да остане снежно бял ползвайте екстракти, които са без цвят.
  • Белтъка на прах в тази рецепта изпълнява ролята на стабилизатор. 
  • Рецепта е от книгата Professional Cake Decorating

Необходими продукти за 2.27 кг. крем:

  • 454 гр. краве масло, меко
  • 230 гр. масло с растителен произход (shortening – „Spray”)
  • 1 ½ чаени лъжици (3 гр.) екстракт от ванилия, лимон, бадеми или друг по желание
  • 1 чаена лъжица (5 гр.) сол
  • 1.36 кг. пресята пудра захар
  • 3 супени лъжици (24 гр.) белтък на прах (Meringe powder)
  • 128 гр. вода, прясно мляко, течна сметана 35% или ликьор

Начин на приготвяне:

Двата вида масло се смесват в купата на миксера. Разбъркват се на висока скорост за около 3 минути, или докато се смесят хомогенно. Миксера се спира и стените на купата се остъргват с помощта на шпатула. Това се прави, за да не останат неразбити (не смесили се) частици масло. Разбъркването продължава още 1 минута. Добавят се солта и аромата (ванилия, лимон, бадем или друг). Когато маслената смес ги поеме се добавят на части пудрата захар и белтъка на прах. Ще се получи суха смес, към която на струя се добавя водата (прясно мляко, сметана или някакъв ликьор). Разбъркването продължава от 5 до 8 минути или докато се получи пухкав, гладък крем.  

Купата с крема се покрива плътно с прозрачно домакинско фолио или с влажна кърпа. Това ще възпрепятства засъхването му. Крема може да бъде съхранен за по-дълго – 2 седмици в хладилник или до 3 месеца във фризер, ако се постави в кутия (съд), който се затваря херметически. ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Маслен крем за декоратори (Profetional Cake Decoration)
Published On
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)

9 thoughts on “Маслен крем за декоратори (Profetional Cake Decoration)

  1. Zdravei, Maria!
    Tvoiat blog e napravo otkritie za men. Zaka4livo-seriozno podnesen, mnogo iz4erpatelen i s intereni recepti.Zapleni me poslednata ti recepta na maslenia krem i po-to4no knigata , ot koiato si go zaimstvala.Da ima6 niakakva predstava dali knigata ia ima izdadena na balgarski ezik? Jiveia v 4ujbina i sled 2 meseca 6te patuvam za BG i smiatah da ia pribavia kam dalgia spisak s knigi, koito smiatam da si zakupia. Angliiskiat ezik ne e moiata sila, 6te mi e trudno da prevejdam.
    Sarde4ni pozdravi ot España

    1. Привет Пепи!
      Благодаря ти за милото отношение и всички комплименти!
      За съжаление нямам информация, дали тази книга я има и на други езици – не ми се е налагало да се интересувам!
      Аз също не живея в БГ, така че нямам представа дали може да се намери и дали изобщо има превод на български на въпросната книга.
      Би могла да опиташ търсене в Интернет с английското и заглавие и с малко късмет може и да попаднеш на екземпляр, който да е на разбираем за теб език!
      Поздрав най-сърдечен от слънчев Кипър!

  2. Здравейте!
    много се радвам, че открих блога Ви! Прекрасен е! Много обичам да готвя, а най- много да правя торти и сладкиши. Искам да пробвам този крем, но т.к. нямам белтъци на прах искам да знам, може ли с нещо да се заместят?

    1. Привет Бриета и добре дошла!
      Благодаря ти за комплиментите!
      Ще се радвам да наминаваш и ще ми е приятно да приготвиш някоя рецепта!
      Рецептата е със белтък на прах, който в определени рецепти би могъл да се замести с обикновен белтък. В случая обаче белтъка (според мен) изпълнява ролята на стабилизатор. Препоръчвам ти да опиташ друга рецепта, за която имаш продукти, освен ако не си експериментатор и не решиш да се позабавляваш с рецептата. Тук може да видиш рецепта за маслен крем в която няма белтък на прах!
      Поздрави!

  3. ZDR ISKAM DA NAPRAVQ TORTA S ZAHARNO POKRITIE TOZI MASLEN KREM I ZA PLANKATA NA TORTATA LI SE IZPOLZVA ILI SAMO ZA DA ZADARJI ZAHARNOTO POKRITIE :)))

    1. Този крем може да се ползва и като плънка, стига това да се съчетава добре с блатовете на тортата и личните ти предпочитания. Аз най-често го ползвам за замазване на торта преди да положа захарно тесто или за декорация.

  4. Здравейте!Поздравления, имате невероятно интересен блог! Може ли белтъците на прах да се заменят с обикновени белтъци?

    1. Благодаря!
      Не съм пробвала и съответно не мога да препоръчам дали да се замени и как или как би се получил крема ако се добави пресен белтък!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: