Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

Днес ще споделя с вас как да си направите лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони. Вижте колко красиво може да изглежда!!! Идеята видях преди време някъде из Интернет. Не си спомням точно къде е било, но явно ми е харесала много, защото първите изсъхнали клони, които ми се мярнаха пред очите ме подсетиха за нея. В този си вид (като на горната снимката) декорацията е подходяща за есенно-зимният сезон и идващите празници. По Коледа може да завържете на чашите по една панделка с цвета на вашата Коледа – при мен не винаги е червен. 🙂 За мен декорацията е прекрасна и в най-семплият си вид, но ако имате желание, може доста да импровизирате. 

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

Както виждате на горната снимка, една малка промяна, като замяната на обикновените свещи с такива във форма на цветя или животинки, правят декорацията подходяща за пролетта и лятото. Така, че ако ви хареса много, целогодишно може да си я правите! 🙂 При нас свещички с форма на цветенцата, жабки и други се намират в магазините от типа „за 1 лев“.

Ако ви е трудно да се сдобиете с такива свещички, може да ползвате обикновени. В част от чашите вместо свещички, може да сложите по едно плаващо цвете. Да не забравя да спомена, че освен радост за окото, тази декорация може да стане и като балсам за душата и настроението ви. Ще трябва само да изберете етерично масло (essential oil), чийто аромат ви привлича в момента.

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

(short link)

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

  • Във водата или в самите свещички може да се капнат няколко капки етерично масло (essential oil). Ако го добавите към водата аромата ще се усеща съвсем дискретно, а ако е в самите свещички, когато се запалят ще е по-наситен. Аромата, който съм ползвала в случая, е един от най-любимите ми – сандалово дърво. Много е подходящ за сезона!sandal wood essential oil
  • По-долу се вижда направата на 3 чаши с плаващи свещички, но бихте могли да приготвите колкото желаете и да ги разпръснете из къщата. Може също да ползвате голяма, прозрачна стъклена ваза или купа. 
  • Водата ще трябва да се освежава на всеки 2-3 дни.

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

Всичко, което ще ви е необходимо:

  • високи стъклени чаши
  • сухи клонки
  • плаващи свещички
  • по желание етерично масло (essential oil)

Начин на оформяне:

Начупете клонките така, че да не излизат много извън чашите и сложете по няколко във всяка чаша.

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

Налейте в чашите вода, без да ги пълните съвсем догоре. Не е задължително нивото на водата в трите чаши да е еднакво, може  да решите да е различно за всяка от чашите. 

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

Сложете във всяка чаша по една плаващ свещичка. Готово!!!

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

Видяхте ли колко е лесно и как бързо става?! Ще се радвам ако идеята допадне и на вас и се възползвате от нея! Да ви е уютно и слънчево на душата! 

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони
Published On
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 24 Review(s)

10 thoughts on “Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

  1. Миме,
    благодаря за идеята, ще си направя по Коледа тази лесна и бърза декорация.
    Поздрави !

  2. Както винаги прекрасно хрумване на една изкючително талантлива дама !

  3. Мария, аз съм голям любител на различни декорации. Където и да ходя, било в гората или парка винаги се оглеждам за някоя нестандартна клонка, пънче или кора от дърво, и винаги им намирам приложение в някоя украса у дома.
    Много ми допадна и твоята идея, и непременно ще си я направя.
    Сърдечни поздрави!

  4. Мими, лесна е, но е прекрасна! Така нежно си реализирала идеята си, страхотно е! 🙂
    Както и макароните от предишната публиакция. Имах щастието да помагам на Йоанка (Кулинарно в кухнята с Йоана) на един от курсовете й за макарони в „Меню“. Точно и тя каза, че предпочита този метод на работа. Страхотни са и твоите малки макарони. :))
    Поздрави сърдечни!

    1. Благодаря ти, Гери!

      Колкото до макароните (френските), на мен винаги ми се е струвало някак странно да правя Френски макарони с Италиански меренг! 🙂
      Затова едва преди около 2 години за пръв път опитах направата им с него. Лично аз съм нямала неприятности с приготвянето им и по двете технологии. Разбира се изключвам случаите когато съвсем умишлено съм експериментирала или правила разни алхимии със сместа, тогава е имало случаи да не се получат перфектно. Мисълта ми е, че следвайки инструкциите на дадена рецепта без да експериментирам по едната или другата технология всичко ми се получава наред. Знам обаче че много хора се притесняват от направата на тези сладки и след като имах възможност да съпоставя двете технологии, вярвам (знам), че сместа направена с Италиански меренг е по-устойчива и по-гъста, затова е и по-сигурна, т.е. не биха се получили гафове.
      Поздрав най-сърдечен и от мен!

  5. Здравей Мария,

    Често се ровя из твоите рецепти, но защо чак сега отварям частта „Не кулинарно“, нямам никаква представа. И както се казва „По-добре късно…..“ Прекрасна, прекрасна идея за плаващите свещи. Е, Коледа и Нова година минаха, обаче идва Баба Марта и смятам точно за 1 март да направя тази декорация. Благодаря за споделената идея. Хубава вечер от мен, Ваня

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: