октомври 22

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

Вижте колко красиво може да изглежда една семпла декорация направена с плаващи свещички и сухи клонки. Толкова е лесно да се направи!!! Идеята видях преди време някъде из Интернет. Не си спомням къде точно е било, но явно ми е харесала много и съм я запомнила, защото първите изсъхнали клонки, които ми се мярнаха пред очите ме подсетиха за нея. При нас есента не е така цветна каквато е в България, просто защото повечето дървета са вечнозелени. Но когато човек има желание може да си спретне декорация, ползвайки природни и други материали, с които разполага. В този си вид (като на горната снимката) декорацията е подходяща дори за зимния сезон и идващите празници. По Коледа може да завържете на чашите по една панделка с цвета на вашата Коледа – при мен не винаги е червен. Понякога е сребърен или златен, друг път е с наситен дълбок син цвят… Въпрос на настроение! 🙂 С две думи, доста може да импровизирате с тази декорация, макар че и в семплия си вид, така както е представена в поста ми, е прекрасна!  

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

Както виждате от горната снимка, една малка промяна, като замяната на обикновените свещи с такива във форма на цветя или животинки, правят декорацията подходяща и за пролетта и лятото. Така че ако ви хареса много, целогодишно може да си я правите! 🙂 При нас свещички с форма на цветенцата, жабки и други се намират в магазините от типа „За 1 лев“. Ако ви е трудно да се сдобиете с такива свещички, може да ползвате обикновени, като, но в част от чашите вместо свещички да сложите по едно плаващо цвете. Да не забравя да спомена и това, че освен радост за окото, тази декорация може да стане и като балсам за душата и настроението ви. Ще трябва само да изберете етерично масло (essential oil), чийто аромат ви привлича в момента.

sandal wood essential oil

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

 • Във водата или в самите свещички може да се капнат няколко капки етерично масло (essential oil). Ако го добавите към водата, аромата ще се усеща съвсем дискретно, а ако е в самите свещички, когато се запалят ще е по-наситен. Аромата който аз съм ползвала в случая, е един от най-любимите ми – сандалово дърво. Много е подходящ за сезона!

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

 • По-долу се вижда направата на 3 чаши с плаващи свещички, но бихте могли да приготвите колкото желаете и да ги разпръснете из къщата. Може също да ползвате голяма, прозрачна стъклена ваза или купа в която да направите декорацията. В купата (вазата) ще може да сложите повече свещички.
 • Водата ще трябва да се освежава на всеки 2-3 дни.

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

 Всичко, което ви е необходимо:

 • високи стъклени чаши
 • сухи клонки
 • плаващи свещички
 • по желание етерично масло (essential oil)

Начин на оформяне:

 • Начупете клонките така, че да не излизат много извън чашите и сложете по няколко във всяка чаша.

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

 • Налейте в чашите вода, без да ги пълните съвсем догоре. Не е задължително нивото на водата в трите чаши да е еднакво, може  да решите да е различно за всяка от чашите. 

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

 • Сложете във всяка чаша по една плаващ свещичка. Готово!!!

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

Видяхте ли колко е лесно и как бързо става?! Ще се радвам ако идеята допадне и на вас и се възползвате от нея! Да ви е уютно и слънчево на душата! 

Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Лесна декорация с плаващи свещички и сухи клони
Published On
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 23 Review(s)

Етикети:

Posted 22.10.2014 by Maria Miteva-Christou in category "Апликация Декорация и др.", "Архив (Index)

10 COMMENTS :

 1. By elena on

  Миме,
  благодаря за идеята, ще си направя по Коледа тази лесна и бърза декорация.
  Поздрави !

  Reply
 2. By Росица on

  Както винаги прекрасно хрумване на една изкючително талантлива дама !

  Reply
 3. By Hristinka Koleva on

  Мария, аз съм голям любител на различни декорации. Където и да ходя, било в гората или парка винаги се оглеждам за някоя нестандартна клонка, пънче или кора от дърво, и винаги им намирам приложение в някоя украса у дома.
  Много ми допадна и твоята идея, и непременно ще си я направя.
  Сърдечни поздрави!

  Reply
 4. By Гергана Лазарова on

  Мими, лесна е, но е прекрасна! Така нежно си реализирала идеята си, страхотно е! 🙂
  Както и макароните от предишната публиакция. Имах щастието да помагам на Йоанка (Кулинарно в кухнята с Йоана) на един от курсовете й за макарони в „Меню“. Точно и тя каза, че предпочита този метод на работа. Страхотни са и твоите малки макарони. :))
  Поздрави сърдечни!

  Reply
  1. By Maria Miteva-Christou (Post author) on

   Благодаря ти, Гери!

   Колкото до макароните (френските), на мен винаги ми се е струвало някак странно да правя Френски макарони с Италиански меренг! 🙂
   Затова едва преди около 2 години за пръв път опитах направата им с него. Лично аз съм нямала неприятности с приготвянето им и по двете технологии. Разбира се изключвам случаите когато съвсем умишлено съм експериментирала или правила разни алхимии със сместа, тогава е имало случаи да не се получат перфектно. Мисълта ми е, че следвайки инструкциите на дадена рецепта без да експериментирам по едната или другата технология всичко ми се получава наред. Знам обаче че много хора се притесняват от направата на тези сладки и след като имах възможност да съпоставя двете технологии, вярвам (знам), че сместа направена с Италиански меренг е по-устойчива и по-гъста, затова е и по-сигурна, т.е. не биха се получили гафове.
   Поздрав най-сърдечен и от мен!

   Reply
 5. By Vania on

  Здравей Мария,

  Често се ровя из твоите рецепти, но защо чак сега отварям частта „Не кулинарно“, нямам никаква представа. И както се казва „По-добре късно…..“ Прекрасна, прекрасна идея за плаващите свещи. Е, Коледа и Нова година минаха, обаче идва Баба Марта и смятам точно за 1 март да направя тази декорация. Благодаря за споделената идея. Хубава вечер от мен, Ваня

  Reply
 6. Pingback: Свещници в чаши с перли и с диаманти – My Cooking Book Blog

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари