Кокосови Топчета (Бонбони) с Орехи и Ванилово Сладко

Кокосови Топчета (Бонбони) с Орехи и Ванилово Сладко

Кокосови Топчета (Бонбони) с Орехи и Ванилово СладкоЕто ги и бонбоните, за които споменах в предният си пост. Енусиазирана от ваниловото сладко, попаднало в ръцете ми (вече ви разказах за него), когато видях рецептата им се втурнах да я забъркам 🙂

Кокосови Топчета (Бонбони) с Орехи и Ванилово Сладко Кокосови Топчета (Бонбони) с Орехи и Ванилово Сладко

  • Мерителната чаша е със съвместимос 250 мл.
  • Рецептата е адаптирана от списанието „ΑΛΦΑΒΙΤΑΡΙ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ”

Необходими продукти:Кокосови Топчета (Бонбони) с Орехи и Ванилово Сладко

100 гр. Ванилово Сладко

110 гр. натурални кокосови стърготини (desiccated coconut)

100 гр. ядки – белени бадеми, орехи или лешници – при мен е смес от орехи и лешници

195 гр. подсладено кондензирано мляко

За овалване:

70-80 гр. натурални кокосови стърготини (desiccated coconut)

Начин на приготвяне:

Ваниловото сладко се затопля на водна баня, за да се втечни. Ако конденираното ви мляко е стояло в хладилника, може да го смесите с ваниловото сладко и да ги втечните заедно на водна баня. Добавят се кокосовите стърготини и ядките. Всичко се обърква добре и от получената смес се оформят малки топчета. 

Кокосови Топчета (Бонбони) с Орехи и Ванилово СладкоОвалват се в кокосови стърготини и се нареждат в поднос или малка тавичка. Слагат се за 10-15 мин. в хладилника да стегнат. След това бонбоните може да се наредят един върху друг в по-малък съд, да се завият с прозрачно домакинско фолио и да се върнат в хладилника до момента на поднасянето им. 

Кокосови Топчета (Бонбони) с Орехи и Ванилово СладкоЗабележка: Ако ваниловото ви сладко е по-течно от обикновенно (такова се получи моето домашно приготвено), ще трябва да увеличите грамажа на ядките и кокосовите стърготини и няма да е необходимо да затопляте сладкото, за да се втечни.

Моля, почерпете се! Разкошни са!

Кокосови Топчета (Бонбони) с Орехи и Ванилово Сладко

Last updated by .

9 thoughts on “Кокосови Топчета (Бонбони) с Орехи и Ванилово Сладко

  1. Добро утроооо! Е,голяма подстрекателка си . Ще ги направя тези топчета-бонбонки,но за 14 февруари, обожавам кокоса. А ти спри с тези сладки изкушения,че килограмите бият застрашително нагоре. 🙂 Благодаря ти, наистина ще направя,страшно много твои рецепти съм копирала.Хубав ден от леко заснежена и ветровита Атина.Целувки !!!

    1. Доброоо да е!!!
      Диде страхотни стават! Пък аз продължавам в тоя дух с рецептите, че се възползвам от свободното си време и гледам да пиша, пиша…
      При нас вали страхотно от сутринта и има хубава мъгла през прозореца се вижда само морето без възвишенията в далечината… Наслаждавам се на лошото време с чашка топло кафенце!

  2. Уникални са! Изглеждат толкова вкусно :)). И аз имам скоро повод за който мога да ги приготвя, но….. първо сладкото :))
    Хубава вечер Мария!

  3. Здравей Мария,
    Искам да попитам какво е това ванилово сладко, защото в България не съм виждала подобно. Може ли да ми опишеш какво подобно мога да ползвам ил ида го заменя.
    Благодаря ти предварително.

    1. За въпросното сладко съм дала линк в началото на поста си, но сега ще направя линки и това в списъка с продукти.
      Смятам, че можеш да го замениш с подсладено кондензирано мляко, но понеже то е по-рядко, по всяка вероятност ще поеме повече кокос.
      Мислила съм си да го заменя с нутела, но така и не стигнах до този експеримент!
      Поздрави!

  4. Миме мога ли да заменя кондензираното мляко с прясно? Благодаря ти предварително.

    1. Теди, няма да се получат с прясно мляко, вместо подсладеното кондензирано мляко. Последното освен, че е подсладено е и много по-гъсто от прясното – почти като мед е на гъстота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: