Декоративно Дръвче за Коледна Украса от Природни Материали

Декоративно Дръвче за Коледна Украса от Природни МатериалиКоледно ли ви е? На мен – никак! Ама изобщо! Друг път от ноември почвам да правя планове и подготовка за коледната украса и маса. Планувам колко и какво ще правя… Тази година обаче явно всичко ще е в последният момент! Писна ми от това хубаво време!! Да!!! Искам да вали или поне да е облачно и малко студено!!! При тия 30 – градуса никак не съм настроена, за това че Коледа наближава. Други години когато влезе Ноември, човек разбира, че идва зимата – макар, че тукашната зима е много различна от тази в БГ… Но няма да ви се оплаквам повече за времето….  Този пост би трябвало да носи името „Как се Прави Декоративно Дръвче за Коледна Украса с Природни Материали“  щях а ви го показвам още миналата година… За мое нещастие поради повреда в компютъра (точно в дните около празниците), загубих доста -всъщност почти всички снимки на правените от мен сладкиши и др. Затова днес няма да има снимки стъпка по стъпка за направата му. Съответно от заглавието изключих „Как се прави“, защото няма снимки за това как се прави, но мисля, че това е една хубава идея-занимавка, която си заслужава да видите, и в която участие могат да вземат и децата ви. А, ако ви се прави хем декорация, хем лакомство – вижте Как се прави Декоративно Дръвче от Бонбони (Трюфели).

Декоративно Дръвче за Коледна Украса от Природни МатериалиСамото дърво е направено от сух корен – просто, това което е било надолу в земята е обърнато нагоре 🙂 Закрепила съм го към парче дебела  кора. За украсата му сме използвали шишарки и шишарко-подобни, покрити с разноцветен брокат. Не знам точно какво дърво беше това – за пръв път го видях!!! На него имаше такива дребни „нещица“ (снимката долу) много приличащи на шишарки…

Декоративно Дръвче за Коледна Украса от Природни Материали

…също и такива „висулки“

Декоративно Дръвче за Коледна Украса от Природни Материали

И малкото покрито със златист брокат листенце от това дърво.

Декоративно Дръвче за Коледна Украса от Природни Материали

Ползвали сме бяло лепило за апликации, подходящо за закрепяне на апликации от хартия, картон, дърво и материя – купувам го от крнижарниците. На етикета му пише „White Craft Glue“ suitable for cardboard wood and fabric.

Декоративно Дръвче за Коледна Украса от Природни Материали

С помоща на четка се намазват с лепилото отделните части, след което се посипват с брокат в желаният нюанс. Това е – никак не е трудно!

Декоративно Дръвче за Коледна Украса от Природни Материали

По клоните прикрепих (с лепилото) висулки и мини шишарки 🙂 Долната снимка е един поглед от горе 🙂

Декоративно Дръвче за Коледна Украса от Природни Материали

Направих доста снимки с цел да се види добре от вдсякъде как изглежда – на живо обаче изглежда по-добре, отколкото на снимките или може би просто не знам как се снимат подобни неща с брокат за да се види реалната им красота. За нягого може и да е кичозно… на нас обаче си ни харесва и тази година ще го извадим отново от кутията 🙂

Декоративно Дръвче за Коледна Украса от Природни МатериалиПожелавам ви (си) Коледно настроение!!!

Last updated by .

11 thoughts on “Декоративно Дръвче за Коледна Украса от Природни Материали

  1. Мими, прекрасна коледна украса! Аз все се каня да пробвам да направя нещо собственоръчно, но така и не се престрашавам.
    При нас от известно време е хладничко и много се надявам да завали тези дни (поне така обещават). Дано и при вас скоро дойде зимата и коледното настроение :))

  2. О, Ели силно се надявам това да стане!
    Наистина ми омръзна да е лято…
    Ние в къщи редовно си правим нещо за украса или апликация!
    🙂

  3. Идеята е прекрасна! Ето начин природата да влезе в дома ни! Може би на тъмен фон ефектът на броката би бил по-осезателен! Весели празници!

    1. Привет, gigamiga
      Честита Нова 2011 Година!

      На живо дървото изглежда мого по-хубаво… аз обаче нямам нужните фотогравски умения да го снимам и покажа на тъмен фон 🙂 Вечер на изкуствена светлина е като вълшебно!

      Хебава и много успешна година ти желая!

  4. privet i ot men -blagodarq za ideqta..napravihme si podobno ,v dvijenie vmuknahme nqkoi drugi neshta i se polu4i fantasti4no ,,vseki vlqzul v domut ni ,koito ve4e e ukrasen za koleda se vuzhishtava na druv4eto a az mu se radvam mai nai -mnogo 🙂 v napravata mu vze u4astie cqloto semeistvo i beshe golqmo vulnenie za 7 godishnata mi dushteri4ka 🙂 az sushto opitah da go snimam otvsqkude i izobshto dori ne se priblijiha snimkite do realnata mu krasota..Oshte vednuj blagodarq za ideqta i veselo posreshtane na pranicite :)!

    1. Мими радвам се, че сте се забавлявали всички и сте си направили нещо красиво, собственоръчно!
      Наистина на снимки не изглежда добре, но на живо е впечатляващо!
      И ние вече украсихме у нас – тази година по-рано от всякога! Синът ми мира не ми даде, докато не стана на неговата и вече къщата ни изглежда Коледно.
      Обикновено правим украсата в началото на Декември, защото тук с този климат, ако човек не си украси няма усещането че идва Коледа!
      Поздрав най-сърдечен от мен и пожелания за добра организация свързана с празниците през следващия месец!
      🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: