Декорация със свещ в буркан

Декорация със свещ в буркан

Идеята за свещи в буркан, декориран с дантела и канап, видях някъде в Pinteres и много ми хареса. Предложих я на племеницата ни Катерина като декорация за масите по случай отпразнуването на годежа ú с Игнатиос на 26.12.2015 г. За съжаление нямам снимки на декорацията на място (масите и всичко останало – само този буркан), защото не успях да пристигна по-рано и да направя такива, пък и аз само дадох идеите и помогнах в аранжирането им, Катерина си изработи всичко сама и се справи чудесно!!! Аз бях поела сладката част от декорацията – Декоративни дървета с целувки, Сладки Коледни свещи и разбира се тортата, всъщност цели две, ако прочетете за премеждията ми Две торти за един годеж…

Част от декорацията бяха венци със шишарки (споделих в блога как се правят, един от тях се вижда на горната снимка на заден план), затова Катерина беше събрала доста шишарки. Част от тях беше поръсила с изкуствен сняг върху предварително намазана с  лепило шишарка, а останалите (тези, които ползвахме за венците) бяха с боядисани в бяло крайчетата. След като приключи със всички декорации за тържеството, се оказа че остават доста шишарки, които не са и нужни. Аз се сдобих с тях и си направих някоко венеца и няколко буркана. На следващата снимка се вижда буркан като тези на плеченницата ми, поставих ги върху червен къс декоративна хартия, за да възпризведа ефекта от декорацията на тържеството.

Декорация със свещ в буркан

 Нямах клонче кипарис, но пък и тази зеленина свърши работа…

Декорация със свещ в буркан

Декорация със свещ в буркан

На следващата снимка се вижда как с малки промени, бурканите претърпяват пълна промяна. Вместо шишарките на гърлото на буркана и изкуствен сняг на дъното му, клонче с маслини и маслинови листа – семпло и красиво! 

Декорация със свещ в буркан

  • По долу се вижда оформянето на буркани подходящи за Коледна декорация, но както вече видяхте, биха могли да се направят така че да са подходящи за всеки сезон и повод.

Всичко, което ще ви бъде нужно:

Декорация със свещ в буркан

  • буркани 
  • лепило UHU  или силиконово – по-бързо и лесно е с употреба на второто
  • ножици
  • канап
  • шишарки
  • изкуствен сняг или ситно оронен стиропор
  • дантела
  • свещи

Начин на оформяне:

Бурканите може да бъдат със всякаква форма и големина, според предпочитанията. аз в случая съм избрала тези винтидж буркани, които се виждат на следващата снимка, защото са по-широки. Премахнала съм капачките им.

Декорация със свещ в буркан

Парче дантела (по избор и според предпочитанията) се увива около гълното на бурканите. Краищата на дантелата се залепят със силиконово лепило или се прикрепят с карфица докато дълго парче канап се увие на няколко пъти в основата на гърлото на буркана.

Декорация със свещ в буркан

Края на канапа може да се върху на панделка или на възел, със свободно висящи краища. 

Декорация със свещ в буркан

Избират се подходящи по големина шишарки – по две на буркан са достатъчни…

Декорация със свещ в буркан

Прикрепят се с помощта на силиконово лепило.

Декорация със свещ в буркан

На дъното на бурканите се насипва изкуствен сняг и се слага по една свещ.

Декорация със свещ в буркан

Може да ги направите с украса подходяща за различен сезон, само с промяна на дантелата или това което е около гърлото на буркана. Ако сложите малко изкуствено сено или тревичка свещ във форма на цвете стават идеални за Великден, за пролетна или лятна декорация. Ако включите малко есенни листа, желъди, ядки и други ще имат Есенен вид. 

Декорация със свещ в буркан

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Декорация със свещ в буркан
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

5 thoughts on “Декорация със свещ в буркан

  1. Миме,
    много лесна и красива декорация.Чудесна е и за настъпващите коледни празници и аз ще се възползвам.При това имам различни ширити и дантели за тази цел.Идеята идва тъкмо навреме и за предстоящите коледни подаръци.
    Поздрави !

  2. Мария, както винаги чудесни предложения и изпълнения!

    Бихте ли споделили какъв точно пистолет за силикон използвате и дали сте доволна. Много искам да си купя, но чета много отрицателни отзиви за различните модели.

    Поздрави от САЩ!

    1. Здравейте, Елена!
      Моят пистолет за силикон е BISON
      Не съм полагала особени усилия при покупката му, просто го избрах да не е много голям – такъв исках. Доволна съм, имам го от поне 5-6 години. Единственото, за което внимавам е да взема точният размер силиконовите тръбички, ако не мога да намеря от марката на пистолета а ползвам други. Гледам размера да е същия защото ако е дори с половин милиметър по-малка пистолета не я захваща и трябва да се бута, което не е приятно.
      Поздрави и от мен за теб!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: