Чийзкейк с червено кадифе

Чийзкейк с червено кадифе

На днешната дата, преди 18 години се роди дъщеря ни – Рания. Нека ни е жива и здрава, да следва смело пътя в живота си и да е щастлива!

Рания

Тортата, която приготвих за днешният ни празник ще покажа някой друг път, а сега ще споделя с вас една специална рецпта. Комбинцията от кейк червено кадифе с чийзкейк слой е забележително вкусна! Направо че чудя защо не съм се сетила да направя това, преди много години. 

Чийзкейк с червено кадифе

През 2016г. правих Свадбена торта за Marios & Douvile (тази, която се вижда на следващият колаж). Вторият и третият етаж на въпросната торта беше „Червено кадифе“. Остана ми един блат и част от плънката с крема сирене, който  реших да уползотворя комбинирайки ги със слой чийзкейк. 

 Свадбена торта за Marios & Douvile

Получи се толкова вкусен десерт, че десетина дни по-късно Рания пожела да направя тортата за 15-тият ù рожден ден с този вкус. Снимките са доста лоши, но за съжаление нямаме по-добри…

Чийзкейк с червено кадифе

От тогава насам, често правим този десерт и мога смело да заявя, че всеки, който го е опитал се е влюбил в него! Опитайте го и вие!

Чийзкейк с червено кадифе

Чийзкейк с червено кадифе

  • Тавата, която съм ползвала в случая е с диаметър 22 см. Може да се ползва и тава с диаметър 24 см., в която да се изпече 1 блат от половин доза Торта червено кадифе с олио (Southern Red Velvet Cake), съответно комбиниран с половин доза от  глазурата.

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

Изпеченият и охладен блат за Торта червено кадифе се начупва и смесва с глазурата. Размесва се добре и се насипва в тава застлана с хартия за печене. Заглажда се с лъжица и се прибира в хладилник за 2-3 часа. След това се прави сместта за чийзкейк-а, която се насипва върху основата от червено кадифе. Тавата се прибира в хладилник за 1 нощ.

Чийзкейк с червено кадифе

На следващият ден се изважда от формата и се прехвърля в подходящ за сервиране съд. Декорира се според предпочитанията.

Чийзкейк с червено кадифе

В случая аз съм нарязала десерта предварително на 16 парчета. Гарнирара съм всяко с по 1 малинка и листенца прясна мента. Да ви е сладко!

Чийзкейк с червено кадифе

ТУК може да видите всички снимки.

Last updated by .

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Чийзкейк с червено кадифе
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

2 thoughts on “Чийзкейк с червено кадифе

  1. Поздрави, да ти е жива, здрава и много успешна красивата дъщеричка, а и цялото прекрасно семейство : ) Тортата също изглежда страхотно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: