април 8

Букет от Козуначени рози

Букет от Козуначени рози

След Букета от кексчета, днес представям Букет от Козуначени рози! 😀 Дори да не ги подредите в кошница със зеленина, и сами са себе си са достатъчно атрактивни! Ще се радвам идеята да се хареса и на вас! С пожелания за лека подготовка за празниците и весело посрещане!!!

Букет от Козуначени рози

Букет от Козуначени Рози

 • Може да ползвате любимото си козуначено тесто, за да направите тези рози. 
 • Начина по който се оформят би могъл да се приложи и за курабии. 

Букет от Козуначени рози

Всичко което ви е необходимо:

 • 1 доза от любимото ви козуначено тесто, аз съм ползвала това 
 • точилка
 • дървени клечки за кебап
 • саксия или кошница със зелено растение

Начин на приготвяне:

Ползвала съм 1 доза от това козуначено тесто, от което съм оформила 16 големи рози. Всеки може да ползва своето любимо козуначено тесто, като е добре да не е примесено с ядки, стафиди и др. подобни. Аз съм разделила втасалото козуначено тесто на 8 еднакви парчета. Всяко от 8-те парчета се разделя на 6 еднакви части, които една по една се разточват на тънки кръгчета. Нареждат се едно след друго, като всяко следващо застъпва предишното (вижте колажа) – горното кръгче покрива половината от това пред него. След това наредените по описания начин кръгчета се завиват на руло като се почва от страната където е поставено първото кръгче в редицата от кръгчета. рулото се разрязва по средата и така се получават 2 броя рози. По същия начин се оформя и останалото тесто.

Букет от Козуначени рози

Козуначените рози се нареждат на разстояние в тави застлани с хартия за печене и се оставят на топло да втасат. Ако след втасването някои от розите са се раздули и са загубили форма, може да ги оправите леко с ръце, като пипате внимателно, за да не спадна обема от втасването. Спадането на втасалото тесто, няма да нанесе непоправими поражения, но ще трябва да се оформи на ново и да се изчака да втаса повторно.

Букет от Козуначени рози

Преди печене се намазват с жълтък смесен с 1 супена лъжица прясно мляко или с цяло яйце, разбито с вилица. Поръсват се с кристална захар. Пекла съм в предварително затоплена на 180ºС фурна, работеща с долен реотан и вентилатор. Може да печете така, както по принцип печете питка или козунаци. Готовността може да се провери с клечка.

Букет от Козуначени рози

Изваждат се от фурната и след около 5-10 минути се прехвърлят върху решетка, където остават докато изстинат напълно.

Букет от Козуначени рози

Може да ги подредите в букет, като ползвате саксия или кошница с някакво зелено растение. Прикрепят се с помощта на дървени клечки. Да ви е сладко, красиво и уютно по празниците!

Букет от Козуначени рози

ТУК може да видите всички снимки.

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Букет от Козуначени рози
Published On
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Last updated by .


Етикети:,

3 COMMENTS :

 1. By Anne on

  Невероятен блог, благодаря Ви! Винаги ползвам Вашите рецепти когато реша да правя нещо (най-вече за тестените изделия и сладкиши, но не само). Рецептите Ви винаги са точни – до градусите на фурната. А имате и невероятни идеи за поднасянето на храната. С Вашите рецепти успешното приготвяне и печене ми е гарантирано и, макар да не съм голям кулинар, винаги получавам похвали. Желая на Вас и семейството Ви светли празници, здраве и късмет!

  Reply
 2. Pingback: Декоративни дървета с целувки – My Cooking Book Blog

Коментиране (Leave a Reply)