май 14

Бисквити Неймън Маркус (Neman Marcus)

Бисквити Неймън Маркус (Neman Marcus)

Много са ми вкусни!!! Ухаят на масло, съдържат орехи,  шоколад и овесени ядки, които обожавам! Историята на тези бисквити е следната: Американка пазарувала в изисканите магазини Neman Marcus и след като приключила, се отбила в заведението на веригата, където приключила обяда си с бисквита от тези, които са тема на днешната публикация. Толкова много ги харесала, че попитала сервитьора дали може да получи рецептата. Той отговорил, че може да я закупи за сумата от 2.5 $. Жената помолила да впишат към сметката и рецептата за бисквитите. Платила обяда си с карта, но не обърнала внимание на разписката. Когато след  месец, получила разпечатка на състоянието на сметката си, открила че била таксувана за въпросната рецепта 250$, а не 2.5$, както и било казано. Свързала се с управата на веригата, от където и обяснили, че за съжаление нищо не може да се направи по въпроса и парите няма как да бъдат възстановени. Ядосана жената написала историята си, заедно с рецептата на бисквитите и я разпратила по мейл на всичките си контакти. Така рецептата се появила в Интернет…

Бисквити Неймън Маркус (Neman Marcus)

Бисквити Неймън Маркус (Neman Marcus)

 • Мерителната чаша е с вместимост 250 мл.
 • От посочуените продукти и по начина описан по-долу съм оформила 38 бр. бисквити с тегло 927 гр. Диаметъра на всяка от бисквитите в готов вид е около 6-6.5 см.
 • Рецептата е адаптирана от книгата „Oικογενειακό τραπέζι.

Бисквити Неймън Маркус (Neman Marcus)

Необходими продукти:

 • 125 гр. краве масло, меко
 • 155 гр. (1 чаена чаша) брашно
 • 230 гр. (1 чаена чаша) захар
 • 53 гр. (1 бр.) яйца
 • ½ чаена лъжица сода бикарбонат
 • ½ чаена лъжица бакпулвер
 • ½ чаена лъжица сол
 • ½ чаена лъжица екстракт от ванилия
 • 240 гр. (1 ¼ чаени чаши) овесени ядки
 • 200 гр. шоколадови капки
 • 85 гр. (³⁄4 чаена чаша) орехи, нарязани или едро смлени

Начин на приготвяне:

Фурната се пуска да загрява на 180ºС, с включени горен и долен реотан и вентилатор. Шоколада, които съм ползвала не беше на дребни капки, затова го раздробих леко с помощта на кухненски робот. Част от него стана на прах, затова тестото стана по-кафяво от обикновено (бисквитите от втората снимките по-горе са правени с шоколадови капки и тестото е останало по-светло). Орехите се нарязват с нож или се смилат на едро в кухненски робот и заедно със шоколада се оставят на страна до употреба.

Бисквити Неймън Маркус (Neman Marcus)

В купата на миксер или кухненски робот се смесват брашното, захарта, солта, бакпулвера, содата, ванилията, яйцето и маслото. 

Бисквити Неймън Маркус (Neman Marcus)

Уредът се пуска да работи, докато продуктите се смесят хомогенно. Овесените ядки се смилат в блендер, докато станат на брашно и се добавят към тестото. Размесва се докато ги поеме, след това се прехвърля върху домакински плот. Ако за замесването на тестото сте ползва миксер, а не кухненски робот, добавянето и смесването на ядките и шоколада може да стане в него. 

Бисквити Неймън Маркус (Neman Marcus)

Аз в случая съм месила с ръце, докато тестото поеме орехите и шоколада. От около 25 гр. тесто се оформят топчета с размер, колкото голям орех. Нареждат се на разстояние в тави с незалепващо покритие или застлани с хартия за печене. При печенето доста се разливат, затова оставяйте по-голямо разстояние между сладките.

Бисквити Неймън Маркус (Neman Marcus)

Пекат се 10 минути в предварително затоплената фурна. Когато се извадят от фурната са много меки и трябва да останат в тавата докато се охладят и стегнат. След като изстинат напълно се прехвърлят в подходящ за съхранение съд с похлупак. Да ви е сладко!

Бисквити Неймън Маркус (Neman Marcus)

ТУК може да видите всички снимки.

Оценете рецептата (Summary)
recipe image
Recipe Name
Бисквити Неймън Маркус (Neman Marcus)
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Last updated by .


Етикети:, , , , , , , , ,

3 COMMENTS :

Коментиране (Leave a Reply)