Торта Скейтборд

Тази торта е правена по това време, но преди 1 година 🙂 Все чака да я споделя с вас, ама то кое по-напред?! 🙂 Ще се радвам ако идеята за нея се хареса и някой друг се възползва от нагледният материал, за да приготви!

Торта Скейтборд

  • Моят скейтборд е със следните размери в готов вид: височина на стените 4 см., широчина 15-16 см. и дължина около 37-38 см. 
  • Ще ви е нужна 1 правоъгълна тава (или форма) и една кръгла, чийто диаметър да е равен на тясната страна на правоъгълната. В зависимост от големината им ще е и големината на скейтборд-а в готов вид.  

Всичко необходимо за направа а сладък скейтборд:

  • домакинско фолио
  • кръгла форма (или тава) с диаметър 15 см.
  • правоъгълна тава (или форма) с размери 15 х 22 см. 
  • 1 доза Дукиса
  • 1 доза Захарен Фондан – Wilton Rolled Fondant или друг по желание
  • сладкарска  боя (гелова) в цветове по желание – при мен: черно, синьо и червено
  • четка(и) за рисуване
  • чист алкохол 95% – за разтваряне на боята
  • 2 дървени стика за кебап 

Начин на приготвяне:

Предварително трябва да си приготвите захарното тесто или да си закупите готово такова. Пигответе си дукиса-та и я разпределете в предвидените форми. Не забравяйте да ги застелите с домакинско фолио, за да е по-лесно изваждането. Важно е също да я разпределите в двата съда (двете форми) на слой с еднаква дебелина. Когато дукисата стегне я извадете от формите. Крълата се разрязва точно по средата. Единият полукръг се прикрепя (с притискане) към едната от тесните страни на правоъгълната дукиса, а другият към другата. Ако е необходимо може да дооформите изрязвайки с нож ако има някакви неравности. Най-добре е сглобяването да става директно в подноса, в който ще бъде поднесена тортата. Така оформена, се покрива с „чаршаф“ от захарно тесто. При мен той е бял. Заглажда се, излишното захарно тесто се изрязва и краищата му внимателно се напъхват под скейтбода, така че да има красив завършек. 

С помощта на две дървени клечки съм замерила и изработела оста, на която се държат колелата на скейтборда.  Прави се фитил от захарното тесто (оцветено в цвят по желание) и дървената клечка се забива в средата му. Оставя се да съхне. Трябва да се втвърди напълно. Първоначално смятах да използвам бисквитки за колелата, но опитът ми с тях се провали, затова в кроя на краищата ги направих и тях от захарно тесто. Получиха се доста тежки и в резултата на това оста, която ги държи леко се прегъна. Не беше изсъхнала напълно – нямаше такова време. На долната снимка се вижда как съм направила и парчето, което държи оста за колелата. Тези елементи, както и колелата, ги направете предварително, защото е нужно да изсъхнат.

С помощта на четириъгълна форма за курабии си отбелязах местата където щях да прикрепя предната и задната ос. Пак с тази форма изрязах 2 четириъгълника (от тесто в сиво), към които щях да прикрепя оста. В четирите им ъгъла направих имитация на болтове: За целта ползвах кръгъл накрайник, да отпечатам малките кръгчета и в средата им забодох инструмент със звездовидно наръбване. Прикрепих двете основи към тортата, на  местата, които бях отбелязала предварително.  

След това се заех с рисунката. Изписах и името на рожденика – Сантяго, както и годините които навършваше – 12. 

Последно прикрепих оста държаща колелата.  Тук може да видите всички снимки с тази торта.

Last updated by .

4 thoughts on “Торта Скейтборд

  1. Много ми харесва! Прекрасна, както всичките ти произведения! Много хубава и златна есен ти пожелавам!

  2. Здравейте, харесах страшно много неща от вашия блог. Имам един въпрос ,искам да направя дукисата, моля да ме посъветвате от къде мога намеря Дринкин чоколат и натурално какакона същата фирма. С какво мога да го заменя?????????? Благодаря много

    1. Привет, Шинка!
      Радвам се, че рецептите тук са ви харесали!
      Аз не живея в България и не мога да кажа къде точно може да откриете продукти на „Cadbury“, макар че със сигурност се продават.
      Ако живеете в по-голям град, потърсете в големите вериги супермаркети.
      Ако не намерите може да опитате другата рецепта за Дукиса, която имам в блога си – тя се прави със шоколад. Ако желаете да избегнете алкохола в нея, заменете го с прясно мляко.
      Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Известяване за последващи коментари

Намери рецептата

Архив

Рецепти по категории

Абонамент по e-mail

Enter your email address: